mainos_270

UUSIN NUMERO

KITA 2/2020

Mennyt talvi on ollut runsaan vetisyytensä vuoksi aivan uudenlainen koettelemus talojemme rakenteille. Tässä numerossa perehdytään aiheeseen ja ratkaisuihin, joita on mietitty tulevien talvien varalle. Hyvällä varautumisella julkisivut ja katot pystytään suojaamaan tulevaisuuden kosteusuhilta. Nykypäivänä taloyhtiöt voivat valita avainjärjestelmäkseen digitaalisen version, perinteisen mekaanisen tilalle. Digitaalisen avaimen suurimpana etuna on ehdottomasti turvallisuus, sitä ei nimittäin voida kopioida. Lisää tästäkin lehdessä. Muita aiheita tässä vuoden toisessa numerossa ovat mm. taloyhtiöiden viestintä, aurinkosähkö taloyhtiöissä sekä EU:n uudet määräykset liittyen huoneistojen vesimittareihin.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (14.8 Mb)  »

Liitteet

LEHTIARKISTO

KITA 1/2020

Helsingin kaupunki haluaa rajoittaa asuinhuoneistoissa tapahtuvaa lyhytaikaista vuokraustoimintaa – seurauksena voi pahimmillaan olla kansallisesti tuhansien työpaikkojen menetys sekä yli 100 miljoonan euron liikevaihdon romahtaminen. Tästä numerosta löytyykin mielenkiintoinen sekä ongelmakohtia esiintuova artikkeli aiheesta. Kannessa komeilee Nastolan Aurinkolinna, joka viime vuosikymmenen alkupuolella remontoitiin täysin perustuksista kattoon asti, kuitenkin perinteistä ulkomuotoa rikkomatta. Linnasta löytyy tänä päivänä 30 toinen toistaan upeampaa asuntoa. Lisää tähän huikeaan kohteeseen pääset tutustumaan tässä numerossa. Muina aiheina lehdessä ovat mm. Koneen uudet digihissit sekä jatkuvasti pinnalla olevat sisäilmaasiat.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (13.9 Mb)  »

Liitteet

KITA 6/2019

Tämä vuoden viimeinen Kita numero esittelee lukijalle Julkisivuremonttikilpailu 2019 voittajakohteen. Kilpailuun saatiin tänä vuonna mukaan ennätykselliset 13 toinen toistaan upeampaa ehdotusta. Näin talven alla on hyvä taas muistutella mieleen niitä tärkeitä tehtäviä, mitä taloyhtiöiden tulisi hoitaa jo ennakoivasti. Lehdessä päästäänkin artikkelin verran tämän aiheen pariin. Aiheena on myöskin mm. putkiremontti, sekä putkiremontin yhteydessä mahdollisesti tehtävät muut remontit ja investoinnit.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (13.7 Mb)  »

KITA 4+5/2019

Suomalainen suihkuttaa 70 litraa vuorokaudessa ja vuositasolla turhaan lotraukseen kuluu satoja euroja. Kita kysyi asiantuntijalta, miten vettä voisi säästää ja mitä hyötyjä siitä on asukkaalle. Lehdessä käsittelemme myös taloyhtiöiden paloturvallisuutta ja miten sitä voidaan parantaa esimerkiksi koulutuksen avulla. Myös sisäilman laatua puhuttaa kansalaisia ja pohdimme, miten sitä voitaisiin parantaa. Muina aiheina ovat mm. oviremontit, koulutus, kiinteistölämmitys, työturvallisuus sekä vahinkosaneeraus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (17.1 Mb)  »

Liitteet

KITA 3/2019

Taloyhtiön piha-alueen käyttö ei aina ole loppuun asti harkittu vaikkapa jätehuollon tai pysäköinnin suhteen. Esimerkiksi turvallisuusnäkökulman liittäminen viihtyvyyteen asettaa omat haasteensa. Lue mitä asiantuntijat kertovat pihasuunnittelusta ja sen toteutuksesta. Lehdessä käsittelemme myös taloyhtiöiden turvallisuutta ja miten sitä voidaan parantaa esimerkiksi teknologian avulla. Muina aiheina ovat mm. linjasaneeraukset, taloyhtiöiden viestintä, julkisivuremontit sekä kattojen kunnostus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (20.5 Mb)  »

KITA 1+2/2019

Kuka suunnittelee tulevaisuudessa taloyhtiön putkiremontin? Teknisten alojen osaajapula pahenee ja vauhdilla – tilanne on synkin LVI-, rakenne- ja pohjarakennustekniikassa sekä korjausrakentamisessa. Mistä saadaan lisää osaajia? KITA yrittää myös päästä ilmanvaihtomyyteistä eroon. Asiantuntijat kertovat miten saadaan aikaan toimiva ilmanvaihto ja hyvä sisäilma. Muina aiheina ovat mm. hissisaneeraukset, siivous taloyhtiöissä, julkisivuremontit sekä parvekkeiden ja ikkunoiden kunnostukset.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (16.7 Mb)  »

KITA 6/2018

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6/2018 selvitti mikä on kattoremonttien tilanne Suomessa ja ovatko asukkaat ajan tasalla kattojensa tilanteesta. Mitä jos julkisivut korjattaisiinkin talvella? Pohdimme mitä hyötyjä tai haittoja talvikorjaamisesta voisi olla. Käymme myös läpi mitä toimenpiteitä taloyhtiöissä on hyvä tehdä ennen talven tuloa. Muina aiheina ovat muun muassa energiatehokkuus taloyhtiöissä, kiinteistövalaistus, sekä putkistotutkimusraportti.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (15.2 Mb)  »

mainosSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »