kita.fi - Villa Seaview

UUSIN NUMERO

KITA 1/2020

Helsingin kaupunki haluaa rajoittaa asuinhuoneistoissa tapahtuvaa lyhytaikaista vuokraustoimintaa – seurauksena voi pahimmillaan olla kansallisesti tuhansien työpaikkojen menetys sekä yli 100 miljoonan euron liikevaihdon romahtaminen. Tästä numerosta löytyykin mielenkiintoinen sekä ongelmakohtia esiintuova artikkeli aiheesta. Kannessa komeilee Nastolan Aurinkolinna, joka viime vuosikymmenen alkupuolella remontoitiin täysin perustuksista kattoon asti, kuitenkin perinteistä ulkomuotoa rikkomatta. Linnasta löytyy tänä päivänä 30 toinen toistaan upeampaa asuntoa. Lisää tähän huikeaan kohteeseen pääset tutustumaan tässä numerossa. Muina aiheina lehdessä ovat mm. Koneen uudet digihissit sekä jatkuvasti pinnalla olevat sisäilmaasiat.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (13.9 Mb)  »

Liitteet

LEHTIARKISTO

KITA 6/2019

Tämä vuoden viimeinen Kita numero esittelee lukijalle Julkisivuremonttikilpailu 2019 voittajakohteen. Kilpailuun saatiin tänä vuonna mukaan ennätykselliset 13 toinen toistaan upeampaa ehdotusta. Näin talven alla on hyvä taas muistutella mieleen niitä tärkeitä tehtäviä, mitä taloyhtiöiden tulisi hoitaa jo ennakoivasti. Lehdessä päästäänkin artikkelin verran tämän aiheen pariin. Aiheena on myöskin mm. putkiremontti, sekä putkiremontin yhteydessä mahdollisesti tehtävät muut remontit ja investoinnit.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (13.7 Mb)  »

KITA 4+5/2019

Suomalainen suihkuttaa 70 litraa vuorokaudessa ja vuositasolla turhaan lotraukseen kuluu satoja euroja. Kita kysyi asiantuntijalta, miten vettä voisi säästää ja mitä hyötyjä siitä on asukkaalle. Lehdessä käsittelemme myös taloyhtiöiden paloturvallisuutta ja miten sitä voidaan parantaa esimerkiksi koulutuksen avulla. Myös sisäilman laatua puhuttaa kansalaisia ja pohdimme, miten sitä voitaisiin parantaa. Muina aiheina ovat mm. oviremontit, koulutus, kiinteistölämmitys, työturvallisuus sekä vahinkosaneeraus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (17.1 Mb)  »

Liitteet

KITA 3/2019

Taloyhtiön piha-alueen käyttö ei aina ole loppuun asti harkittu vaikkapa jätehuollon tai pysäköinnin suhteen. Esimerkiksi turvallisuusnäkökulman liittäminen viihtyvyyteen asettaa omat haasteensa. Lue mitä asiantuntijat kertovat pihasuunnittelusta ja sen toteutuksesta. Lehdessä käsittelemme myös taloyhtiöiden turvallisuutta ja miten sitä voidaan parantaa esimerkiksi teknologian avulla. Muina aiheina ovat mm. linjasaneeraukset, taloyhtiöiden viestintä, julkisivuremontit sekä kattojen kunnostus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (20.5 Mb)  »

KITA 1+2/2019

Kuka suunnittelee tulevaisuudessa taloyhtiön putkiremontin? Teknisten alojen osaajapula pahenee ja vauhdilla – tilanne on synkin LVI-, rakenne- ja pohjarakennustekniikassa sekä korjausrakentamisessa. Mistä saadaan lisää osaajia? KITA yrittää myös päästä ilmanvaihtomyyteistä eroon. Asiantuntijat kertovat miten saadaan aikaan toimiva ilmanvaihto ja hyvä sisäilma. Muina aiheina ovat mm. hissisaneeraukset, siivous taloyhtiöissä, julkisivuremontit sekä parvekkeiden ja ikkunoiden kunnostukset.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (16.7 Mb)  »

KITA 6/2018

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6/2018 selvitti mikä on kattoremonttien tilanne Suomessa ja ovatko asukkaat ajan tasalla kattojensa tilanteesta. Mitä jos julkisivut korjattaisiinkin talvella? Pohdimme mitä hyötyjä tai haittoja talvikorjaamisesta voisi olla. Käymme myös läpi mitä toimenpiteitä taloyhtiöissä on hyvä tehdä ennen talven tuloa. Muina aiheina ovat muun muassa energiatehokkuus taloyhtiöissä, kiinteistövalaistus, sekä putkistotutkimusraportti.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (15.2 Mb)  »

KITA 4+5/2018

Toimiva ilmanvaihto ja sisäilman laatu puhuttavat taloyhtiöissä yhä enemmän. Lue miten asiantuntijat näkevät ilmanvaihdon ja sisäilmanlaadun tänä päivänä. Lehdessä käsittelemme myös taloyhtiöiden lämmitysratkaisuja. Käymme läpi mitä tulee muistaa vahingon sattuessa ja kenellä on vastuu tapahtuneesta; taloyhtiöllä vai asukkaalla. Muina aiheina ovat muun muassa pölynhallinnan ongelmakohdat, märkätilat, aurinkosähkö ja sähkösaneeraukset sekä kotiverkot.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (26.7 Mb)  »

KITA 3/2018

Putkiremontit puhuttavat KITA:ssa. Suomalaiset taloyhtiöt eivät ole yhdestä muotista – ainakaan mitä tulee putkiremontteihin. Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein, mutta mikä niistä olisi sopiva omalle taloyhtiölle? Lehdessä käsittelemme esteetöntä asumista ja miten hissillä on siinä sanansa sanottavana. Pohdimme, millaisia vaihtoehtoja kiinteistölukitukseen on tänä päivänä saatavilla. Muina aiheina ovat muun muassa sisäilma, julkisivut, kattojen huolto ja remontointi, piha-alueiden hyötykäyttö sekä taloyhtiöiden sähköinen viestintä.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (27.1 Mb)  »

KITA 1+2/2018

Ryhmäkorjaus säästää remonttikustannuksissa. Vai säästääkö? KITA kävi tutustumassa Helsingin Laajasalossa meneillään olevaan ryhmäkorjaushankkeeseen, jossa on mukana kuusi kerrostaloa ja 168 asuinhuoneistoa. Lehdessä puhuttavat myös sisäilma-asiat ja toimiva ilmanvaihto. Kurkistamme ikkunaremonttien maailmaan ja pohdimme millaisia vaihtoehtoja taloyhtiöille on tarjolla. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistöjen puhtaanapito, märkätilasaneeraus ja parvekeremontit.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (18.9 Mb)  »

KITA 6/2017

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6/2017 selvitti millaisia vaihtoehtoja ja menetelmiä tänä päivänä on, kun pohditaan taloyhtiön linjasaneerausta. Pohdimme miksi sähkösaneeraukseen kannattaa investoida ja mitä hyötyjä siitä voisi olla. Lehdessä käsitellään myös taloyhtiöiden talvikunnossapitoa. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistöjen valaistus, lisä -ja täydennysrakentaminen sekä erilaiset lämmitysmuodot asunnoissa.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (20.7 Mb)  »

KITA 4+5/2017

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4-5/2017 selvitti mitkä asiat ovat tärkeitä taloyhtiön tilatessa kattoremonttia ja mitä tulee ottaa huomioon katon huollossa. Lehdessä käsitellään julkisivujen kunnossapitoa ja sitä miksi havaittuihin ongelmakohtiin tulee puuttua hyvissä ajoin. Pohdimme myös toimivan ilmanvaihdon merkitystä sisäilman laatuun. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistöjen tuholaistorjunta, aurinkosuojaus, homesaneeraukset sekä märkätilojen suunnittelu.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (39.4 Mb)  »

KITA 3/2017

Millaisia vaihtoehtoja löytyy, kun lähdetään pohtimaan kiinteistöturvallisuutta? Ovatko taloyhtiöt jo siirtyneet digiaikaan turvallisuusasioissa? Lehdessä käsitellään myös asuinkiinteistöjen jätehuoltoa ja sitä miten monesti vaikeaksi luultu kierrätys saadaan toimimaan. Pohdimme myös, onko hankesuunnitelma todellakin linjasaneerauksen tärkein vaihe. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistöjen siivous, talopesuloiden hyödyt sekä vahinkosaneeraukset ja turvallisuus saneeraustyömailla.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (23.9 Mb)  »

KITA 1+2/2017

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1-2/2017 pohtii toimivan ilmanvaihdon perusperiaatteita ja selvittää millä keinoin saadaan sisäilma laadukkaaksi. Lehdessä käsitellään myös sitä, mitä pitää ottaa huomioon, kun lähdetään suunnittelemaan märkätiloja. Muina aiheina ovat muun muassa energiatehokkaat ikkunat, julkisivuremontit, kiinteistöautomaatio ja kiinteistöjen lämmitys sekä hissien uusi turvallisuuslaki.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (15.7 Mb)  »

KITA 7/2016

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 7/2016 syventyy alan ammattilaisten johdolla erilaisten linjasaneerausvaihtoehtojen kirjoon. Palaamme tutustumaan Asunto Oy Satakallion nyt valmistuneeseen massiiviseen julkisivuremonttiin. Taloyhtiöviestintä digitalisoituu, me kerromme miten. Tässä numerossa myös kattojen laittaminen talvikuntoon sekä talopesuloiden paluu ja oviremontin hyödyt. Lisäksi lokakuisten FinnBuild-messujen tunnelmia.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (25.7 Mb)  »

KITA 5+6/2016

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 5+6/2016 selvitti miltä aurinkoenergian tulevaisuus näyttää taloyhtiöissä ja mitä pitää ottaa huomioon jos ja kun lähdetään harkitsemaan taloyhtiön omaa energiantuotantoa. Lehdessä käsitellään myös sitä, miten sisäilma asunnoissa saadaan pysymään hyvänä ja terveellisenä. Muina aiheina ovat muun muassa ikkunaremontit, julkisivujen rappaus, kiinteistöautomaatio, sähkösaneeraus ja taloyhtiöiden täydennysrakentaminen.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (33.3 Mb)  »

KITA 4/2016

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4/2016 otti selvää, millaisia lukitusmahdollisuuksia taloyhtiöihin on tällä hetkellä tarjolla. Lehdessä käsitellään myös sitä, mitä tehdä kun vahinko sattuu taloyhtiössä ja miten näitä vahinkoja voitaisiin ehkäistä. Muina aiheina ovat muun muassa kiinteistösiivous, hissit, keinot onnistuneeseen homekorjaamiseen ja aurinkosuojaus kiinteistössä.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (20.3 Mb)  »

KITA 3/2016

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 3/2016 otti selvää, millaiset uudet tuulet jähmeiksi moitituilla putkiremonttimarkkinoilla puhaltavat. Tutustumme myös julkisivualan tämän hetkisiin trendeihin. Muina aiheina ovat muun muassa jätehuolto ja pihojen kunnostus, taloyhtiön remonttirahoitus, lämmitysjärjestelmät, kattojen huoltaminen sekä taloyhtiön hallituksen jäsenen vastuut.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (22.4 Mb)  »

KITA 1+2/2016

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1-2/2016 kertoo miksi energiakorjaukset parantavat usein asuntojen sisäilmastoa. Lehdessä pohditaan myös märkätilojen kuntoon laittoa putkiremontin yhteydessä sekä LVI-alan tulevaisuuden näkymiä. Muina aiheina ovat mm. osakehuoneiston märkätilan vastuunjako, remontit myyntiarvon nostajana, energiatehokas korjausrakentaminen sekä kiinteistönpidon suunnittelu.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (6.6 Mb)  »

KITA 6+7/2015

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6-7/2015 kertoo miksi energiaremontti on hyvä investointi ja miksi ikkunoita ja kattoja kannattaa huoltaa. Lehdessä pohditaan hissien rakentamista hissittömiin kerrostaloihin ja esteettömän asumisen hyötyjä. Käymme myös tutustumassa suureen julkisivusaneeraukseen Helsingissä. Muina aiheina ovat mm. puurakentaminen, kattolumiturvallisuus, erilaiset lämmitysvaihtoehdot ja taloyhtiön viestintä.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (27.4 Mb)  »

KITA 5/2015

KITA kiinteistö & talotekniikka 5/2015 kertoo kuinka taloyhtiöiden uusi viestintäsuositus piirtää suuntaviivoja monikanavaiselle, asukaslähtöiselle viestinnälle. Lehdessä käsitellään taloyhtiöiden tyytyväisyyttä huoltopalveluihin ja toimivaa jätehuoltoa. Muina aiheina ovat mm. turvallisuus rakennustyömaalla ja taloyhtiöiden laaja turvallisuuskenttä.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (23.6 Mb)  »

KITA 4/2015

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4/2015 kertoo millainen murros linjasaneerauksissa on tapahtumassa ja miten asukkaiden tarpeet ja toiveet otetaan huomioon remontissa. Lehdessä käsitellään myös pölyntorjuntaa erilaisissa korjaushankkeissa. Muina aiheina ovat mm. energiatehokkuus ja ilmanvaihtojärjestelmien uusiminen.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (11.5 Mb)  »

KITA 3/2015

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 3/2015 kertoo miten lähiöiden remontteja voisi rahoittaa rakentamalla taloihin lisäkerroksia. Lehdessä käsitellään myös kattojen ennakoivaa huoltoa ja kattoremontteja. Muina aiheina ovat mm. julkisivuremontit, kaukolämmön uudenlainen käyttö ja energiatehokkuus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (9.8 Mb)  »

KITA 1+2/2015

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1-2/2015 kertoo miksi huolellisesti suunniteltu hankesuunnitelma kannattaa tehdä ennen remonttiin ryhtymistä. Lehdessä käsitellään myös kosteussaneerausta ja sen mahdollisuuksia. Muina aiheina ovat mm. hissien modernisointi ja uusiminen, taloyhtiöiden viestintä sekä korjausrakentamisen uudet mallit.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (12.9 Mb)  »

KITA 8/2014

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 8/2014 kertoo mitä on Big Data ja miten sitä voidaan hyödyntää asumisessa. Lehdessä käsitellään myös taloyhtiöiden remonttilainoja. Kävimme myös kurkistamassa mitä FinnBuild 2014 – messu piti sisällään. Muina aiheina ovat mm. turvallisuus asunto-osakeyhtiössä, energiatodistus ja homemyrkyt.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (13 Mb)  »

KITA 6+7/2014

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6+7/2014 kertoo miten huolellinen hankesuunnittelu parantaa energiatehokkuutta. Lehdessä käsitellään myös kiinteistöjen viemäreiden sisäpuolista saneerausta. Muina aiheina ovat mm. julkisivuremontit, automaatio energiansäästössä sekä kunnossapitohankkeista päättäminen asunto-osakeyhtiössä.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (14.9 Mb)  »

KITA 4+5/2014

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4+5/2014 kertoo mitä vaihtoehtoja on, kun linjasaneeraus tulee ajankohtaiseksi. Lehdessä käsitellään myös kattojen kunnossapitoa ja turvallisuutta. Muina aiheina ovat mm. energiaa säästävä taloautomaatio, remonttiviestintä, kiinteistöalan koulutus ja asbestin riskit.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (12.5 Mb)  »

KITA 3/2014

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 3/2014 kertoo miksi kiinteistönhuollossa tarvitaan yksityiskohtaisia sopimuksia. Käymme myös tutustumassa lähiösaneeraushankkeeseen, jossa mm. osaan taloista rakennetaan uudet hissikuilut rakennusten ulkopuolelle. Muina aiheina ovat mm. putkiremontit ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n myöntämät käynnistysavustukset.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (12.8 Mb)  »

KITA 2/2014

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 2/2014 kertoo miksi vahinkosaneerauksissa ei kannata säästellä. Lehdessä käsitellään myös sisäilmaongelmia ja niiden ratkaisuja. Muina aiheina ovat mm. märkätilojen vedeneristys sekä ikkunoiden merkitys julkisivuremontissa.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (9.8 Mb)  »

KITA 1/2014

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1/2014 kertoo miksi putkiremonttiin kannattaa satsata ja miten taloautomaatio helpottaa elämää ja tuo säästöjä. Lehdessä käsitellään myös kiinteistöjen erilaisia lämmitysvaihtoehtoja. Muina aiheina ovat mm. osakkaan korjaus- ja muutostyöt parvekkeella sekä taloyhtiön laajakaista.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (14.3 Mb)  »

KITA 6/2013

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 6/2013 kertoo miksi LVIS-remonteissa ei saa aikailla. Lehti ruotii sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusten sekä oppilaitosten ja päiväkotien homeongelmia. Lehdessä käsitellään myös erilaisia vaihtoehtoja julkisivujen saneeraukseen. Muina aiheina ovat mm. energiatodistus, hissien kunnossapito ja taloyhtiöiden turvallisuus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (19 Mb)  »

KITA 5/2013

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 5/2013 kertoo kuinka toimii isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan saumaton yhteistyö. Lehti ruotii putkiremontteja ja etenkin niiden suurinta kompastukiveä: sujuvaa tiedotusta. Lehdessä esitellään myös uusia rakenneratkaisuja julkisivujen saneeraukseen. Muina aiheina ovat mm. kosteusmittaus, vakuutukset ja viemäreiden sukitus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (13.2 Mb)  »

KITA 4/2013

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 4/2013 kertoo mitä kestävä rakentaminen vaatii. Lehdessä esitellään miten vanhoja ilmanvaihtokanavia korjataan sukittamalla. Lehti ruotii myös vesivahinkojen ja homevaurioiden puhdistuksessa käytettyjen desinfiointiaineiden turvallisuutta. Muina aiheina ovat mm. yhtiökokous käytännöt, rakennustuotteiden CE-merkintä ja taloyhtiöiden turvallisuus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (12.5 Mb)  »

KITA 3/2013

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 3/2013 kertoo milloin putkiremonttiin kannattaa ryhtyä. Lehdessä esitellään erilaisia ryhmäkorjaushankkeita. Lehti ruotii myös vanhojen betonijulkisivujen kestävyyden puutteita. Muina aiheina ovat mm. energiatehokkuuden parantaminen, jätteiden syväkeräys kiinteistöissä ja kattoremontin suojaus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (12 Mb)  »

KITA 2/2013

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 2/2013 kertoo miksi korjausrakentamisen hankesuunnitelman merkitystä ei kannata vähätellä. Lehdessä esitellään kiinteistöjen energiatehokkaita lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä. Lehti ruotii myös märkätilojen rakentamista ja kosteusongelmia. Muina aiheina ovat mm. sisäilman laatu, ilmanvaihtokanavien nuohous uudella menetelmällä, työmaiden suojavarusteet ja kiinteistöjen sähköratkaisut.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (26 Mb)  »

KITA 1/2013

KITA Kiinteistö & Talotekniikka 1/2013 kertoo talotekniikan tulevaisuudesta, asumista helpottavat visiot ovat viimein muuttumassa todeksi. Lehti esittelee edullisia energiaa tuottavia hybridilämmitysjärjestelmiä. Lehti ruotii myös Suomen hissiturvallisuuden tilaa. Lehden muina aiheina ovat mm. taloyhtiöiden laajakaistayhteydet, rakennusalan täydennyskoulutus ja asukasystävällinen putkiremontti.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (10.4 Mb)  »

KITA 6/2012

Kiinteistö & Talotekniikka kita 6/2012 ruotii täydennysrakentamisen suunnittelua ja edellytyksiä. Kohde-esittelyssä mm. kattoremontti Vantaalla. Lehti kysyy myös onko kuntotarkastukset hölmöläisten hommaa ja tarkastelee vahinkosaneerauksien kehitystä. Lehden muina aiheina ovat mm. talvikunnossapidon vastuu, teollinen puurakentaminen ja energiatehokkuusmääräykset.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (12.1 Mb)  »

KITA 5/2012

Kiinteistö & Talotekniikka kita 5/2012 lehti pohtii julkisivujen ylläpidon ja korjaamisen vaihtoehtoja. Kohde-esittelyssä mm. Meilahden sairaalakiinteistöjen julkisivuremontit. Lehdessä tarkastellaan myös ikkunoiden merkitystä ja parvekkeiden energiatehokasta hyötykäyttöä. Lehti esittelee uusimmat automaatioratkaisut, jotka valtaavat vähitellen alaa erityisesti uusissa kerrostaloissa. Lehden muina aiheina ovat mm. lämmitys, jäähdytys ja urakoitsijan vastuu.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (16.6 Mb)  »

KITA 4/2012

Kiinteistö & Talotekniikka kita 4/2012 lehti esittelee kiinteistöjen uuden ajan turvallisuustekniikkaa. Lehdessä tarkastellaan home- ja kosteusvaurioiden tutkimista sekä niiden huolellista korjaamista. Energiatehokkaita matalalämpöratkaisuja etsitään joustavista hybridijärjestelmistä. Lehden muina aiheina ovat mm. puurakentaminen, talotekniikan opinnot, ilmanvaihtohormit ja vakuutusmeklaripalvelut.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (9.3 Mb)  »

KITA 3/2012

Kiinteistö & Talotekniikka kita 3/2012 lehti esittelee ”Hissi on kiinteistön kehittämistä” -projektin saavutuksia Lahden seudulla. Lehdessä tarkastellaan hybridimenetelmällä toteutetun putkiremontin hyötyjä. Keväällä on myös syytä perehtyä pihan toimivuuteen ja viihtyisyyteen. Lehden muina aiheina ovat mm. kiinteistöliittymät, jätteiden lajittelu ja kierrätys.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (10.6 Mb)  »

KITA 2/2012

Kiinteistö & Talotekniikka kita 2/2012 lehdessä tarkastellaan lähiöiden korjaustarvetta. Lehti esittelee puurakentamisen voimannäytteen Viikin Latokartanossa. Kohteeseen nousee kokonainen puukerrostalokortteli. Lehden muina aiheina ovat mm. kiinteistöjen turvallisuus, energiatehokas ja toimiva ilmanvaihto sekä kohta 2-vuotias asunto-osakeyhtiölaki.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (10.2 Mb)  »

KITA 1/2012

Kiinteistö & Talotekniikka kita 1/2012 lehdessä hissiasiamies Erkki Holappa ruotii hissien kunnossapitoa ja hankintaa. Lehti esittelee taloyhtiön, jossa toteutettiin kattava peruskorjaushanke uusimalla kaikki vanhat hissit uusiin. Uusimmat rakennusmääräykset kannustavat energiatehokkaaseen lämmitykseen. Lehdessä käymme läpi erilaisia energiatehokkaita lämmitysratkaisuja. Lehden muina aiheina ovat mm. ekologiset julkisivuratkaisut sekä taloautomaatio.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (8.5 Mb)  »

KITA 4/2011

Kiinteistö & Talotekniikka kita 4/2011 lehdessä perehdytään kiinteistöjen turvallisuuden merkitykseen monitasoisena kokonaisuutena. Julkisivuremontteja tarkastellaan energiatehokkuuden, kestävyyden, suojauksen ja pölynhallinnan näkökulmista. Esittelyssä myös kiinteistölämmityksen erilaiset järjestelmät ja niiden kustannukset. Lehden muina aiheina ovat mm. ilmanvaihto, tilaajavastuulaki sekä talvikunnossapito.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (10.5 Mb)  »

KITA 3/2011

Kiinteistö & Talotekniikka kita 3/2011 lehdessä perehdytään korjausrakentamisen kuningaslajiin: linjasaneeraukseen. Esittelyssä on kolme erilaista kohdetta ja toteutusta onnistuneesta linjasaneerauksesta. Lehti pohtii kiinteistöjen isoimpien korjaushankkeiden eri rahoitus vaihtoehtoja. Lehden muina aiheina ovat mm: koulutus, valaistus, esilämmitetty tuloilma sekä sähkönhankintapalvelut.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (9 Mb)  »

KITA 2/2011

Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 2/2011 lehdessä tarkastellaan puurakentamisen mahdollisuuksia samalla kun alan puuhamiehet kaavailevat tulevaisuuden lähiöistä puurakentamisen malliesimerkkejä. Kiinteistön vakuutusturva puhuttaa taas, kun meillä oli kunnon lumitalvi. Lehti pohtii taloyhtiöiden kiinteistövakuutusturvien eroja. Lehden muina aiheina ovat mm.: maalämpö, home- ja kosteusvauriot sekä hyvä ilmanvaihto.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (10.2 Mb)  »

KITA 1/2011

Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 1/2011 lehdessä tarkastellaan kattojen kunnossapitoa. Asukkaalle katon ennaltaehkäisevä huolto tarkoittaa turvallisempaa asumista monessakin mielessä. Myös Wibe Ladders valmistaa tikkaansa turvallisuusajattelu edellä. Lehti tarkastelee myös uuden, paljon arvostelua herättäneen asunto-osakeyhtiölain mukanaan tuomia muutoksia. Lehden muina aiheina ovat mm.: pellettilämmitysjärjestelmät, ryhmäkorjaushankkeet sekä Innova-projekti.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (9.5 Mb)  »

KITA 3-4/2010

Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 3-4/2010 lehdessä tarkastellaan lähiöiden muodonmuutosta. Ryhmäkorjauksesta haetaan hyötyjä lähiöiden päivittämisessä uudelle vuosituhannelle. VTT:n rakennetun ympäristön ekotehokkuuden tutkimusprofessori Miimu Airaksinen etsii vihreitä ja fiksuja ratkaisuja. Lehden muina aiheina ovat mm.: toimiva ja esteetön ympäristö, kiinteistöhuollon sääpalvelut, julkisivuremontti ja parvekkeiden korjaaminen. Lehden julkitiloja käsittelevässä osiossa tutustumme Kolmiosairalaan parhaimmilleen viritettyyn taloteknikkaan.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (11.4 Mb)  »

KITA 2/2010

Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 2/2010 lehdessä tarkastellaan ullakkorakentamisen haasteita ja käydään läpi kiinteistöjen turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Lehden muina aiheina ovat mm. hissien rakentaminen, rakennusautomaatio osana energiatehokkuutta, aurinkosuojaus ja vedenkulutus. Julkitilaosiossa tutustumme Stockmannin kiinteistöpäällikkö Kurt Blomqvistiin ja vierailemme uudistetussa Stockmannin Herkussa.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (12.3 Mb)  »

KITA 1/2010

Kiinteistö & Talotekniikkalehti kita 1/2010 lehdessä tarkastellaan remontteihin saatavia tukia ja vertaillaan putkiremonteissa käytettyjä erilaisia tekniikoita. Lehden muina aiheina ovat mm. sisäilman laatu linjasaneerauksen aikana, taloyhtiöiden laajakaista-asiat, asunto-osakeyhtiön hallituksen selvitysvelvollisuus yhtiön kunnossapitotarpeesta. Julkitilaosiossa tutustumme Helsingin Musiikkitalon johtajaan Helena Hiilivirtaan ja vierailemme myös Musiikkitalon työmaalla.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (10.2 Mb)  »
Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »