mainos_669

UUSIN NUMERO

KITA 5/2021

Monessa taloyhtiössä on tiloja, jotka ovat jääneet vajaakäytölle tai jopa kokonaan vaille käyttöä. Tilat muutettuina talopesulaksi tai kuntosaliksi voivat olla merkittävä viihtyvyystekijä taloyhtiössä. Kattoremontteja tehdään eniten kesällä, mutta tutustuimme mitä hyötyjä on talvella tehdyissä kattoremonteissa. Pohdimme myös, miten linjasaneerauksen yhteydessä tehdyillä erilaisilla ratkaisuilla voi parantaa arjen sujuvuutta. Muina aiheina ovat mm. talveen valmistautuminen, energiatehokkuus sekä tulevaisuuden lämmitysratkaisut.

LEHTIARKISTO

KITA 3+4/2021

Seitsemän taloyhtiötä yhdisti voimansa Turun Hepokullassa: 70-lukulaiset kerrostalot päivitetään kolmessa vuodessa 2020-luvulle. Onko ryhmäytymishanke taloyhtiöremonttien uusi kuninkuusluokka? Taloyhtiöiden käsitys paloturvallisuudesta vaihtelee. Tietoisuudessa on aukkoja ja aina ei tiedetä edes sitä, mitä lain kirjain sanoo. Kerromme myös, mitä nykypäivän kiinteistönhoito pitää sisällään ja mitä pitää ottaa huomioon, kun lähdetään hankkimaan palveluita kiinteistöhuoltoyhtiöltä. Muina aiheina ovat mm. työturvallisuus, rakentamisen sertifikaatit, sisäilma ja ilmanvaihto, vedenkulutus sekä sähkösaneeraus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (15.7 Mb)  »

KITA 2/2021

Laki sähköautojen latauspisteiden rakentamisesta hyväksyttiin eduskunnassa. Laki vaatii uusiin ja laajalti peruskorjattaviin asuinrakennuksiin valmiuden sähköautojen latauspisteiden asentamiseksi kaikille autopaikoille. Ovatko taloyhtiöt valmiit muutokseen? Pohdimme, millä keinoilla asuinkiinteistöjen yhteiset tilat saadaan turvallisiksi ja miten turvallisuutta voidaan parantaa. Kerromme myös, miten kiinteistöissä, joissa harkitaan julkisivu- tai kattoprojekteihin ryhtymistä, kannattaisi varautua. Vanha sananlasku kannattaa pitää mielessä - hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Muina aiheina ovat mm. piha-alueet, vahinkokartoitukset, linjasaneeraus sekä aurinkosuojaus.

Liitteet

KITA 1/2021

Ulkoalueiden talvikunnossapidosta huolehtimalla pihassa on tilaa niin lasten lumileikeille kuin autojen pysäköinnillekin. Kiinteistöhuoltoyhtiöissä ja asunto-osakeyhtiöissä aloitetaan talvikauden hoitoon valmistautuminen jo reilusti ennen talvea. Lehdessä kurkistamme myös LVI-alan tulevaisuuteen. Mitkä ovat ne teemat, mitkä tällä hetkellä puhuttaa ja mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan? Uusi huoneisto-ovi vanhan tilalle. Milloin on aika vaihtaa ja millaisia vaihtoehtoja löytyy. Muina aiheina ovat mm. remontit talvella, Terveet tilat 2028 -ohjelma sekä hissien remontointi ja uusiminen.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (18.3 Mb)  »

KITA 5/2020

Monissa asuinkiinteistöissä sisä- ja ulkovalaistuksen remontointi voi sekä säästää rahaa että lisätä asumisviihtyvyyttä. Samalla voidaan tehostaa kiinteistön energiankäyttöä asentamalla aiempaa energiatehokkaampia valaisimia, lamppuja ja ohjausjärjestelmiä. Lehdessä kerromme myös mitä hyötyä on piharemontista taloyhtiöille. Vedenkulutus puhuttaa ja pohdimme koska taloyhtiöiden on siirryttävä asuntokohtaiseen mittaukseen ja laskutukseen ja mitä se vaatii. Muina aiheina ovat mm. tuholaisten torjunta taloyhtiöissä, energiatehokkuus, taloyhtiöiden yhteiset tilat sekä julkisivujen ja kattojen huolto ja remontointi.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (19.4 Mb)  »

Liitteet

KITA 3+4/2020

Paloturvallisuus on niin taloyhtiön hallituksen, isännöitsijän kuin sen asukkaidenkin yhteinen asia. Kerromme miten paloturvallisuutta voi parantaa ja mitkä asiat tulee olla kunnossa taloyhtiössä hyvän paloturvallisuuden kannalta. Lehdessä käsittelemme maalämpöä ja kerromme mitä tarvitaan maalämpöjärjestelmän asentamiseen. Myös tupakointi taloyhtiöissä puhuttaa. Tupakkalaki on mahdollistanut taloyhtiöille jo vuodesta 2017 hakea tupakointikieltoa taloyhtiön parvekkeille ja pihamaalle, mutta onko kieltoja haettu? Muina aiheina ovat mm. lisärakentaminen, ilmanvaihto ja laadukas sisäilma, märkätilat sekä talotekniikka-alan koulutus.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (12.6 Mb)  »

Liitteet

KITA 2/2020

Mennyt talvi on ollut runsaan vetisyytensä vuoksi aivan uudenlainen koettelemus talojemme rakenteille. Tässä numerossa perehdytään aiheeseen ja ratkaisuihin, joita on mietitty tulevien talvien varalle. Hyvällä varautumisella julkisivut ja katot pystytään suojaamaan tulevaisuuden kosteusuhilta. Nykypäivänä taloyhtiöt voivat valita avainjärjestelmäkseen digitaalisen version, perinteisen mekaanisen tilalle. Digitaalisen avaimen suurimpana etuna on ehdottomasti turvallisuus, sitä ei nimittäin voida kopioida. Lisää tästäkin lehdessä. Muita aiheita tässä vuoden toisessa numerossa ovat mm. taloyhtiöiden viestintä, aurinkosähkö taloyhtiöissä sekä EU:n uudet määräykset liittyen huoneistojen vesimittareihin.
 
lataa pdf-versio lataa pdf-versio lehdestä (14.8 Mb)  »

Liitteet

mainos_629
mainos_683
mainos_581

UUTISMONTTU
Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »