Valvonta & Suunnittelu

RALA rakentaa mullistavaa tietokantaa

artikkelikuva: RALA rakentaa mullistavaa tietokantaa

RALA huolehtii, että suomalaisen rakentamisen laatu pysyy jatkossakin hyvänä.

Rakentamisen Laatu RALA ry, joka on suomalaisen rakentamisen laatua vaaliva järjestö, ylläpitää tietokannassaan tietoja suomalaisista RALA-pätevyyden omaavista rakennusalan yrityksistä ja niiden referensseistä.

”Jo vuodesta 1997 on voinut tutkia yrityksen referenssejä. Referenssejä löytyy yhteensä 25 000 ja 5 000 niistä uusiutuu joka vuosi. Yrityksiä tietokannasta löytyy noin 1 500, joista 168 on talotekniikka-alan yrityksiä”, kertoo talotekniikkapätevyyksien vastaava Rune Paananen RALAsta.

RALAn nettisivuilta löytyvästä tietokannasta voi hakea jo nyt yrityksiä ja heidän referenssejään. Tarkemmat tiedot yksittäisestä kohteesta on sieltä löydettävissä.

RALAlla on myös käynnissä aivan uusi kiinteistö- ja rakennusalan digitalisointihanke, joka alkoi valtion tukemana Kiradigi-hankkeena. Se kattaisi myös ne yritykset, joilla ei ole RALA-pätevyyttä. Tarkoitus on rakentaa vakiomuotoinen ja vertailukelpoinen alusta varmennettuine referensseineen.

”Hankkeessa on ollut mukana tilaajia ja toteuttajia sekä rakennusalan järjestöjä. Tähän hankkeeseen on halunnut mukaan todella moni taho. Tällaiselle yhteiselle näkemykselle referensseistä on nähty laaja tarve. Yritysten osaaminen ja kokemus on aiempaa helpommin löydettävissä”, Paananen kertoo.

Alustan työkalut tehdään helppokäyttöisiksi samoin kuin tarjouspyynnön tekeminen. Hanke on tällä hetkellä kokeiluvaiheessa ja halukkaat pääsevät tutustumaan siihen viimeistään loppuvuodesta.

”Olemme tehneet laskelmia, että tässä voittaa aikaa ja rahaa sekä tilaaja että toteuttaja”, Paananen lupaa.

Lisätietoja: www.rala.fi

Teksti: Esa Pesonen

Julkaistu: 06/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »