mainos_1024

Turvallisuus (palo)
Vahinkosaneeraus

Maanalaiset läpiviennit torjuvat kosteutta ja kaasuja

artikkelikuva: Maanalaiset läpiviennit torjuvat kosteutta ja kaasuja

Kansainvälinen Roxtec-konserni kehittää ja valmistaa kaapeli- ja putkiläpivientien tiivisteitä, jotka varmistavat läpivientiratkaisujen turvallisuuden ja toimivuuden. Tyypillisesti läpivientejä tarvitaan kaapelien suojaputkille, viemäriputkille tai sadevesiputkille, jotka on johdettava rakenteiden läpi.

Roxtec on erikoistunut rakennusten sisä- ja ulkopuolisiin sekä maanalaisiin erittäin tiiviisiin läpivientiratkaisuihin.

”Maanalaiset läpiviennit on erityisesti kehitetty torjumaan kosteuden, veden sekä haitallisten kaasujen ja hajujen pääsyä sisätiloihin. Jos läpivienneissä käytetään avoimia suojaputkia, rakennukseen saattaa päästä esimerkiksi maaperässä olevaa radon-kaasua”, kertoo Roxtec Finland Oy:n myyntipäällikkö Teemu Nieminen.

”Roxtecin valmistamat läpivientitiivisteet on testattu jopa äärimmäisiä taivutusrasituksia vastaan. Ne kestävät 1 500 kg:n kuormituspainon. Mekaaniset kumitiivisteet ovat lujaa tekoa”, Nieminen toteaa.

Materiaalina tiivisteissä on EPDM-kumi, joka on Roxtecin omaa valmistetta. Se on kehitetty Karlskronassa Ruotsissa, missä tuotekehitysosaston lisäksi sijaitsevat myös Roxtec-konsernin pääkonttori, tehdas, palo- ja testilaboratorio sekä logistiikkakeskus.

”Kumi on testeissä todettu vettä ja kosteutta kestäväksi aina 0,3 barin vakiopaineeseen saakka. Läpivienneissä on lisäksi hyvät vedonpoisto-ominaisuudet”, vakuuttaa Nieminen.

Roxtec toi tämäntyyppiset maanalaiset kaapeli- ja putkiläpivientiratkaisut markkinoille noin kolme vuotta sitten.

”Läpivientitiivisteiden myynti on lähtenyt käyntiin hyvin, ja tuotteista on saatu asiakkailta yksinomaan myönteistä palautetta. Kun ne on jo valmiiksi suunniteltu kunnolla, asioita ei tarvitse improvisoida työmailla”, Nieminen sanoo.

”Myös rakennusvalvonta vaatii, että perustusten on oltava kuivat ja että vettä ei pääse perustusten kautta sisään. Tämä voidaan varmistaa hyvillä maanalaisilla läpivienneillä, joista on paljon lisätietoa Roxtecin kotisivuilla.”

Teksti: Ari Mononen

kuva - kita.fi

kuva - kita.fi

Julkaistu: 06/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »