mainos_1024

Energiatehokkuus
Ilmanvaihto
Lämmitys (LTO - lämmön talteenotto)

Kerrostalon poistoilman hukkalämmön talteenotto kannattaa

HR-Cube lämmön talteenottoyksikkö

artikkelikuva: Kerrostalon poistoilman hukkalämmön talteenotto kannattaa

Suomessa on kymmeniä tuhansia koneellisella ilmanvaihdolla varustettuja kerrostaloja, joista poistoilman sisältämä lämpöenergia menee hyödyntämättömänä harakoille. Helposti asennettava HR-Cube lämmön talteenottojärjestelmä korjaa ongelman ja hyödyntää hukkalämmön kiinteistön tai veden lämmitykseen.

Takaisinmaksuaika 5 – 15 vuotta
Laitteen lämmön talteenoton hyötysuhde on 30 – 55 prosenttia, eli laite ja siihen liitetty lämpöpumppu ottavat talteen merkittävän määrän aiemmin hukkaan menneestä poistoilman lämpöenergiasta ja säästävät näin talon lämmityskustannuksissa.

”Koko lämmön talteenottojärjestelmän hankkimisen kustannus kerrostalossa lämpöpumppuineen ja asennuksineen on tyypillisesti noin 80 000 – 150 000 euroa. Investoinnin takaisinmaksuaika on 5 – 15 vuotta. Eli tässä ajassa laite kuolettaa kulunsa syntyneillä energiasäästöllä”, HR-Cuben kehittäjä Rami Wiss Elcool Oy:stä toteaa.

Siitä eteenpäin asukkaat saavat nauttia täysimääräisesti taloyhtiön merkittävästi alentuneista lämmitys- tai lämpimän käyttöveden kustannuksista.

Helppo asennus
Lämmön talteenottojärjestelmä asennetaan olemassa olevan lämmitysmuodon rinnalle joko katolla olevan huippuimurin tilalle tai rakennuksessa sisällä olevaan kammiohuoneeseen.

”Lämmön talteenottoyksikössä on oma puhallin mukana, eli samalla päivitetään rakennukseen nykyaikaiset puhaltimet ohjauksineen”, Wiss kertoo.

HR-Cube toimii itsenäisesti oman monipuolisen säädinyksikkönsä ohjaamana. Yksikkö ei vaadi erillistä taloautomaatiota. Yksikköön voidaan liittää eri väylätekniikoilla taloautomaatiojärjestelmiä. Laitteisto on laadukkaista osista tehty ja helppo asentaa sekä ottaa käyttöön. HR-Cuben vaihdettavien suodattimien ja muiden huoltotarvikkeiden kustannukset ovat myös kohtuullisia.

Lisätietoja: www.elcool.fi, www.hr-cube.com

Teksti: Jari Peltoranta

Julkaistu: 08/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »