Katot (kattosaneeraus)

Kumipinnoite kestää tiiviinä

Kustannustehokas ja saumaton kumipinnoite sopii suuriin ja pieniin kohteisiin

artikkelikuva: Kumipinnoite kestää tiiviinä

Saumaton ja pintaan täydellisesti liimautuva kumipinnoite suojaa erilaiset kattorakenteet ja rännit vesitiiviisti. Ympäristöystävällisen pinnoitteen asentaminen on nopeaa, ja pinnoite sopii moniin käyttökohteisiin.

Ruiskutettava kumipinnoite suojaa pintoja vedeltä, UV-säteilyltä ja haitallisilta kemikaaleilta. Saumattomat ja pintaan liimautuvat pinnoitteet ovat täysin vedenpitäviä ja tarvittaessa myös kaasutiiviitä. Pinnoitteet kestävät suuria lämpötilanvaihteluita ja estävät korroosiota.

”Kiinteistösektorilla kumipinnoitteet sopivat erityisesti huopa-, mineriitti- ja peltikattojen pinnoituksiin sekä läpimenojen tiivistämiseen ja rännien pinnoitukseen. Ruiskutettava kumipinnoite on monipuolinen tuote, joten mikään kohde ei ole meille liian pieni tai suuri”, kertoo kumimies Janne Piirainen Ruiskukumi Oy:stä.

Pohjois-Euroopan alueella toimivan Ruiskukumin vesipohjaiset kumipinnoitteet ovat testattuja, sertifioituja ja suunniteltu kestämään Suomen vaativia olosuhteita. Myrkytön ja VOC-vapaa kumipinnoite on ympäristöystävällinen ja turvallinen ihmisille.

Nopea asennus moniin käyttökohteisiin
Yksinkertaisen työstämisen vuoksi monia perinteisten pinnoitteiden työvaiheita, kuten tulitöitä, ei tarvitse tehdä, joten kumipinnoitteen asentaminen on nopeaa.

”Pystymme ruiskuttamaan noin 700-1 000 neliömetriä päivässä eli pinnoittaminen sujuu nopeasti. Pinta on kerralla valmis”, sanoo Piirainen.

Ruiskutettava pinta puhdistetaan joko painevesipesurilla tai puhalletaan reppupuhaltimella irtolika pois kohteesta riippuen. Puhdistus kuuluu Ruiskukumin asennuspalveluun.

”Kumilla pinnoittaminen on erittäin kustannustehokas vaihtoehto saneerauskohteissa verrattuna esimerkiksi koko katon uusimiseen”, Piirainen sanoo.

kita.fi - Ruiskumi Oy

Ruiskukumipinnoitteet sopivat kaikkien kattorakenteiden kuten aaltopellin, polyuretaanin, polystyreenin, asbestin, vanerin ja bitumin päällystämiseen. Muita päällystettäviä pintoja ovat mm. betoni, kivi, muuraukset ja metallipinnat.

”Ruiskukumin tuotteilla on 15 vuoden takuu, ja kumipinnoitteen elinkaari on noin 30-40 vuotta”, sanoo Piirainen.

Teksti: Merja Maukonen

kita.fi - Ruiskukumi Oy

Julkaistu: 08/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »