Putkiremontit (menetelmät)

Kun putkilla on väliä

TEKNOLOGIAN KEHITYS asettaa kovia vaatimuksia suunnittelijoille. Brugg-Pema Oy on suomalainen LVI-alan yritys, joka maahantuo ja markkinoi sveitsiläisen Bruggkonsernin taipuisia putkijärjestelmiä Suomeen ja Baltiaan. Toimitusjohtaja Kari Kuronen tiimeineen liikkuu paljon kentällä ja tietää, että esimerkiksi energiatehokkuus on asia, jossa parannusta tulee koko ajan - ja suunnittelijoiden on jatkuvasti päivitettävä tietojaan pysyäkseen kehityksen kelkassa.

"Piirustuksiin saattaa olla merkitty putket, joiden lämpöarvot ovat erittäin heikot, vaikka kokonaisuuden osalta halutaan energiatehokkuutta. Edelleen on siis käyttöä tuotetiedolle, jonka avulla lisätään tietämystä ja viime kädessä parannetaan energiatehokkuutta."

Kuronen tietää senkin, että vaikka suunnittelija valitsisi energiatehokkaat putket projektiin, ne saattavat joskus vaihtua urakoitsijan toimesta selkeästi heikompiin putkiin hieman edullisemman hankintahinnan vuoksi. "Se on väärä paikka säästää, jos ajatellaan loppuasiakasta, eli vaikkapa taloyhtiötä, joka tekee investoinnin seuraavaksi 50 vuodeksi."

LVI-puolella Brugg-Pema Oy:n kovin syömähammas on CALPEX-järjestelmä, jolla on tarjota markkinoiden pienin lämpöhäviö. "Kyseessä on kiinnivaahdotettu järjestelmä, jossa on erinomaisen lambda-arvon (0,0199 W/mK) omaava korkealaatuinen eristysvaahto", kuvailee Kuronen.

"Eristysvaahto ruiskutetaan korkeapaineprosessina, josta syntyy pieniä ja suljettuja soluja. Lisäksi suojakuoren ja eristeen välissä on erityinen kalvo. Tuotantoprosessien uudistaminen sekä kaikkien parametrien tarkka optimointi mahdollistivat ja takaavat erittäin pienet lämpöhäviöt myös pitkällä aikavälillä", hän toteaa.

Brugg-konserni tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman noin 40 eri putkijärjestelmällään ja yli 20 000 tuotteellaan. Taipuisia ja jäykkiä putkijärjestelmiä valmistetaan käyttötarkoituksen mukaan muovista, teräksestä ja kuparista, sekä eristettyjä että eristämättömiä.

"Putkitarpeet voivat teknisiltä laatuvaatimuksiltaan silti olla hyvin spesiaaleja. Onneksi näissä tilanteissa meillä on myös tehtaan tuki asiakkaidemme auttamiseksi, josko oikea ratkaisu löytyisi", Kuronen kuvailee kentän monimuotoisuutta. Tuote- ja teknologiaviidakossa on oltava tarkkana:

"Kun tapaamme suunnittelijoita, tulee usein vastaan tuotteisiin liittyviä asioita, joista heillä ei välttämättä ollut mitään tietoa aikaisemmin", toteaa Kuronen.

Teksti: Sami J. Anteroinen

Julkaistu: 01/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »