Yleiset, Messut ja tapahtumat

Kiinteistömessuilta tietoa sähköautojen latauspisteistä putkiremontteihin

artikkelikuva: Kiinteistömessuilta tietoa sähköautojen latauspisteistä putkiremontteihin

Aktiivinen tiedonhankinta on olennainen osa isännöitsijän tehtäviä talotekniikan kehittyessä ja asumisen palvelujen monipuolistuessa.


Mitä tehdä, kun osakas haluaa taloyhtiöön ensimmäisen sähköauton latauspisteen? Onko yhtiössä ohjeistusta siitä, miten säilyttää sähköpyöriä? Miten suhtautua Airbnb-toimintaan? 2.–3. lokakuuta järjestettävä Kiinteistötapahtuma tarjoaa ajankohtaisen tietopaketin kiinteistön hallinnan, ylläpidon, huollon ja korjausrakentamisen parissa työskenteleville.

Suomessa erilaisiin rakennuksiin on sidottuna 500 miljardia euroa eli 45 % kansallisvarallisuudestamme (Roti 2019). Koska oma asunto on valta osalle ihmisistä elämän suurin taloudellinen satsaus, kiinteistöjen hoidolla on tärkeä merkitys myös tavallisten ihmisten elämässä.

Suunnitelmallinen kiinteistönhoito edellyttää alan ammattilaisilta ja taloyhtiöiden hallitusten jäseniltä riittävää tietoa ja osaamista, mikä auttaa hallitsemaan kustannuksia sekä helpottaa asukkaiden ja vuokralaisten korjaamisen ja kunnossapidon aiheuttamaa rasitetta.

”Taloyhtiöiden ja vuokratalojen kannalta on merkityksellistä pysyä perillä niin uusista laeista ja määräyksistä kuin myös tuotteiden ja palveluiden kehitystrendeistä”, toteaa Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen. ”Kiinteistö 2019 -messuilla saakin päivitetyn käsityksen alan kehityksestä ja eri hankkeiden tilaajien mielenmaisemasta”, hän jatkaa.

Isännöinnin rooli kasvussa

Isännöitsijä huolehtii, että taloyhtiöiden päätökset tehdään lainmukaisesti, ja että hallitus saa riittävästi tietoa päätöksenteon tueksi. Isännöinnin merkitys kasvaa entisestään, sillä asuinrakennuskanta vanhenee vauhdilla ja samalla kasvaa myös peruskorjausten tarve. Myös uudet tekniset ratkaisut vaativat uudenlaista osaamista.

”Ammatti-isännöitsijän rooli korostuu myös talotekniikan kehittyessä ja asumisen palvelujen monipuolistuessa”, toteaa Isännöintiliiton asiakkuusjohtaja Aki Salo. ”Aktiivinen tiedonhankinta on olennainen osa isännöitsijän työtä ja siksi messut ovat alalle tärkeitä”, hän summaa.

Isännöintiliiton teettämän tutkimuksen mukaan taloyhtiöt kokevat, että isännöintiä on vaikea hankkia ja isännöintipalvelun tarjouspyynnön laatiminen tuntuu hallituksista vaikealta.

”Mikäli taloyhtiön tarpeet ja isännöintiyrityksen tarjonta eivät kohtaa, syntyy ongelmia. Isännöintiliitto on Kiinteistö 2019 -messuilla myös taloyhtiön hallituksia varten, joten tervetuloa keskustelemaan isännöintiin ja asumiseen liittyvistä asioista. Olemme myös kehittäneet uuden Hae isännöintiä -palvelun, joka auttaa taloyhtiötä tarjouspyynnön laatimisessa”, Aki Salo toteaa.

Rakennuslehden seminaarissa peilataan tulevaisuuteen

Kiinteistö 2019 -tapahtuman avaa Rakennuslehden keskiviikkoaamuna järjestämä seminaari, jossa keskitytään erityisesti kiinteistöjen tulevaisuuden kysymyksiin. Esillä ovat erityisesti erilaiset kiinteistöihin liittyvät älyratkaisut, mutta myös märkätilarakentaminen ja sisäilmakorjaukset.

Kiinteistömessujen ohjelma pureutuu uusien teknologioiden ja ajan ilmiöiden mukanaan tuomiin haasteisiin.

”Etenkin sähköpyörien säilytykseen, lataamiseen ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset puhuttavat taloyhtiössä, ja näistä asioista on tullut jonkin verran puheluita juridiseen jäsenneuvontaamme”, kertoo Kiinteistöliiton Uudenmaan aluejärjestön lakimies, varatuomari Niklas Lindberg, joka puhuu aiheesta Kiinteistömessuilla torstaina, 3.10.

Ja jos uudet aiheet kiinnostavat, on myös jotain, mikä säilyy.

”Uusien innovaatioiden lisäksi messuosallistujat kaipaavat vuodesta toiseen myös ratkaisuja perinteisiin korjauksiin liittyviin kysymyksiin. Yhä uudemmissa taloissa remontit tulevat ajankohtaisiksi”, Timo Tossavainen toteaa.

Messujen ohjelma avaakin ajankohtaisia aiheita perinteisistä putkiremonteista taloyhtiöiden uudistuneeseen vastuunjakotaulukkoon. Yhä ajankohtaisempaa on ottaa kantaa myös Airbnbtoimintaan ja miettiä, miten asukasviestinnän saa toimimaan entistä paremmin taloyhtiöissä.

Kiinteistömessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.–3.10.2019 samaan aikaan turvallisuustapahtuma FinnSecin ja Avita Audiovisual Expon kanssa.

Kiinteistömessut seuaavan kerran 6.-7.10.2021
#kiinteistömessut2021

Julkaistu: 09/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »