Piha-alue
Yhteiset tilat

Ympäristöön kannattaa satsata

Pihasuunnittelu käyntiin jo talvella

artikkelikuva: Ympäristöön kannattaa satsata

Jos taloyhtiösi haluaa piha-alueen kuntoon vielä tämän vuoden aikana, kannattaa ottaa yhteyttä ympäristösuunnittelijaan, sillä suunnittelutyö vie aikansa samoin kuin päätöksenteko.

Asiassa auttaa pääkaupunkiseudulla Ympäristösuunnittelu Liisa Alanko Oy. Perheyrityksellä on 30 vuoden kokemus ympäristösuunnittelusta.

”Me teemme tilaajalle muutostyöt valmiina pakettina, kauttamme voi kilpailuttaa myös urakoitsijat. Teemme kustannusarvion, joten tilaajalla on heti kustannukset tiedossa. Koko pihan uudistaminen kerralla on taloudellisesti edullisempaa, mutta meidän kauttamme voi suunnitella uusiksi vain välttämättömimmätkin”, Liisa Alanko sanoo.

Alanko muistuttaa, että ympäristösuunnittelu kattaa muutakin kuin pelkän istutus- ja kasvissuunnittelun. Esimerkiksi väylät, valaistus ja oleskelualueet ovat tärkeä osa pihan kokonaisuutta.

”Me teemme tarvittaessa hoitosuunnitelman, joten tilaaja tietää, miten piha-alue pysyy kunnossa muutostöiden jälkeenkin. Meidän kauttamme voi kysyä tarjouksia urakoitsijoilta viheralueiden hoitoon”, Alanko sanoo.

Liisa Alanko Oy:n ympäristösuunnittelijat tulevat mielellään tapaamaan taloyhtiön edustajia ja suunnittelemaan taloyhtiölle parhaan mahdollisen ratkaisun. Heillä on ollut asiakkaina suuria taloyhtiötä, joten kokemusta on isojenkin kokonaisuuksien suunnittelusta.

”Nykyisin asukkaat arvostavat omaa aikaansa, joten pelkkien pihatalkoiden ja huoltomiesten varaan ei kannata jättää pihan kunnostustöitä. Piha-alue on taloyhtiön käyntikortti”, Alanko sanoo.

Julkisivukorjauksen yhteydessä on hyvä uusia piha-aluekin, sillä korjaus on saattanut vaurioittaa piha-aluetta ja varsinkin istutuksia.

Lisätietoja: www.ymparistosuunnittelu.net

Teksti: Esa Pesonen

kuva

Julkaistu: 02/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »