mainos_1061

Piha-alue
Yhteiset tilat

Sähköautojen latausinfran rakentamisavustukseen muutoksia

artikkelikuva: Sähköautojen latausinfran rakentamisavustukseen muutoksia

Ladattavien sähköautojen latausinfran rakentamiseen on vuodesta 2018 lähtien ollut tarjolla ARAn kautta haettavaa avustusta. Kuluvana vuonna avustuksen määrää on korotettu neljällä miljoonalla eurolla, siihen on lisätty tehokannuste ja avustuksen hakemista on helpotettu taloyhtiöiden pysäköintiyhtiöiden osalta.

”Vuodenvaihteessa 2020 tukeen tuli uutena elementtinä tehokannuste, jonka saaminen edellyttää, että vähintään puolella avustuksella toteutettavista paikoista täytyy pystyä lataamaan autoa vähintään 11 kilowatin teholla. Normaalitilanteessa avustuksen määrä on 35 prosenttia toteutuneista hyväksytyistä kustannuksista, mutta tehokannusteen kanssa avustus on kaikkiaan 50 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista”, ARAn ylitarkastaja Kari Lappalainen toteaa.

Toinen tärkeä muutos on se, että nyt usean taloyhtiön omistamat pysäköintiyhtiöt voivat hakea avustusta itsenäisesti.

”Aikaisemmin pysäköintiyhtiöt tarvitsivat muutoshankkeeseen yhtiökokouksen päätöksellä myönnetyn valtakirjan jokaiselta osakasyhtiöltä. Nyt pysäköintiyhtiö voi omana toimintanaan rakentaa latausinfran ilman erillisiä taloyhtiöiden valtakirjoja”, Lappalainen kertoo.

Avustuksiin on varattu vuodelle 2020 yhteensä 5,3 miljoonan euron määräraha. Avustuksen määrä hanketta kohti on enintään 90 000 euroa. Yhden tuensaajan kumulatiivinen tuki voi olla 3 vuoden aikana enintään 200 000 euroa. Tämä koskee taloudellisia toimijoita, kuten vuokrataloyhtiöitä.

Edellytyksenä avustukselle on, että yhteisö rakentaa valmiuden vähintään viidelle latauspisteelle. Avustusta voi saada myös latauslaitteiden hankintaan.

Avustusta voivat hakea asuinrakennuksen omistavat yhteisöt, kuten taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt sekä niiden omistamat pysäköintiyhtiöt. Avustuksen myöntää ARA ja sitä haetaan ARAn verkkoasioinnin kautta.

Lisätietoja: www.ara.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Julkaistu: 02/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »