Energiatehokkuus
Isännöinti & hallitus (kartoitus)
Valvonta & Suunnittelu

Kokonaisvaltaista korjaussuunnittelua

artikkelikuva: Kokonaisvaltaista korjaussuunnittelua

Vuonna 2015 perustettu Planera Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva konsulttitoimisto, joka tarjoaa kokonaisvaltaista rakentamisen suunnittelupalvelua. Planeran tiimiin kuuluu kaikkiaan 25 suunnittelijaa.

Helsinkiläisen Planera Oy:n erikoisalaa ovat monipuoliset energia-, LVIS- ja rakennustekniikan suunnitteluprojektit niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin.

”Suunnittelemme peruskorjaushankkeita pääosin asuintaloihin, mutta myös muuntyyppisiin rakennuksiin. Kohdelistallamme on ollut esimerkiksi päiväkoteja”, kertoo Planera Oy:n toimitusjohtaja Kaj Karves.

Viime aikoina Planeralla onkin ollut suunnittelukohteina sekä pieniä kerrostaloja että noin 500 huoneiston kerrostaloyhtiöitä.

”Hoidamme myös ullakkosuunnittelua, jos esimerkiksi arvokiinteistöissä halutaan rakennuttaa lisää asuinhuoneistoja ullakkokerroksiin. Tällaiset hankkeet tuntuvat yleistyvän. Meilläkin on ollut sellaisia jo toistakymmentä”, Karves mainitsee.

Energiansäästöä monella tavalla

Nykyisin korjausrakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuuteen.

”Lakikin vaatii, että isojen korjaushankkeiden yhteydessä pyritään parantamaan rakennusten energiatehokkuutta. Monesti vaikkapa rakennuksen ulkovaipan tai yläpohjan eristystä voidaan parantaa”, Karves muistuttaa.

”Laadimme korjauskohteista usein myös energiaselvityksiä ja kartoitamme esimerkiksi lämmöntalteenoton (LTO) mahdollisuuksia. Samaten teemme haitta-ainekartoituksia ja puhdasilma-analyysejä. Niiden avulla varmistetaan, että talossa asuminen on terveellistä ja turvallista.” Monissa tapauksissa talojen kosteusvauriot johtuvat vesikaton vioittumisesta. Toisaalta rakennusten alapohjaan voi päästä kosteutta puutteellisten salaojien tai kellarin perustusten hienojakeisen maapohjan takia.

”Tällaisia tyyppivikoja voi esiintyä esimerkiksi 1960-luvun taloissa. Asioita voidaan korjata salaojituksella ja lisäämällä eristelevyjä.”

”Suunniteltavaksi tulee yhä useammin myös sellaisia kohteita, joissa kerrostalojen tai muiden asuintalojen lämmitystapa vaihdetaan kaukolämmöstä esimerkiksi maalämpöön.”

Karveksen mukaan Planera hoitaa usein suunnittelun ohella työmaiden valvontaa ja projektinjohtoa.

”Voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisen korjaushankkeen alusta loppuun saakka.”

Lisätietoja: www.planera.fi

Teksti: Ari Mononen
Kuva: Pexels

Julkaistu: 03/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »