Kiinteistöhuolto (kunnossapito)

Taloyhtiöremontit ripeästi työn alle

artikkelikuva: Taloyhtiöremontit ripeästi työn alle

Asuintaloissa tarvitaan aika ajoin muun muassa julkisivujen saumausta tai laajempaa saneerausta. Oikea-aikainen korjaaminen on tärkeää, jotta rakenteiden vauriot eivät pääse pahenemaan.

Vuonna 1994 perustettu RA-Urakointi Oy on erikoistunut pääkaupunkiseudun kiinteistöjen julkisivusaneerauksiin, kuten parvekkeiden kunnostukseen ja elementtisaumauksiin. Yritys hoitaa myös taloyhtiöiden kylpyhuoneremontteja, homevauriokorjauksia sekä erilaisia maalaustöitä.

”Olemme tehneet elementtisaumauksia toimintamme alkuajoista asti. Saumauskokemusta on kertynyt jo monta sataa tuhatta metriä niin uudis- kuin korjausrakentamisessa”, RA-Yhtiöiden toimitusjohtaja Rauno Asplund kertoo.

Sittemmin RA-Urakoinnin toimenkuvaan on tullut yhä enemmän myös mikrobikorjauksia. Niitä tarvitaan Asplundin mukaan varsinkin 1970- ja 1980-luvuilla rakennetuissa rivitaloyhtiöissä, joiden valesokkelirakenteisiin on kosteuden ja lämmön vaikutuksesta kehittynyt mikrobikasvustoa.

”Parhaillaan teemme mikrobikorjauksia viidellä eri rivitalotyömaalla. Suuri osa talojen sisäosista on uusittava aina putkia, höyrysulkuja ja pintarakenteita myöten.”

Huonokuntoiset puu- ja levyrakenteet sekä eristeet poistetaan ja uusitaan. Samalla korjataan tyypillisesti myös lattiat.

”Olemme kehittäneet toimivan ja kustannustehokkaan menetelmän mikrobikorjauksia varten”, Asplund mainitsee.

Keskeisiä korjauskohteita ovat niin ikään esimerkiksi kylpyhuoneet.

”Juuri nyt meillä on työn alla neljässä taloyhtiössä yhteensä noin 200 kylpyhuonetta. Niissä uusitaan seinä- ja lattiapintoja, kaivoja, vesieristyksiä ja pintaputkia.”

”Nykyisin taloyhtiöissä jo ymmärretään, että rakennevauriot kannattaa korjata ajoissa. Tässä suhteessa asiat ovat menneet kymmenen viime vuoden aikana parempaan suuntaan”, toteaa Asplund.

RA-Yhtiöiden liikevaihto on noin 14 miljoonaa ja työntekijöinä on 70 ammattilaista, muun muassa sertifioituja märkätila-asentajia. Yritykselle on myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti. RA-Yhtiöihin kuuluu myös oma telineurakointiyhtiö, joten telineitä saadaan tarvittaessa paikalle nopealla aikataululla.

Lisätietoja: www.ra-yhtiot.fi

Teksti: Ari Mononen

Julkaistu: 04/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »