mainos_1047

Piha-alue
Sähkösaneeraus
Yhteiset tilat

Nyt on oikea hetki hakea tukea sähköautojen latauspaikkavalmiuteen

artikkelikuva: Nyt on oikea hetki hakea tukea sähköautojen latauspaikkavalmiuteen

Ladattavien sähköautojen latausinfran rakentamiseen on tarjolla ARAn kautta haettavaa avustusta. Tälle vuodelle on vielä jäljellä määrärahaa noin neljä miljoonaa euroa. Nyt on mahdollisuus toimia asiassa edelläkävijänä ja nostaa oman yhtiön asuntojen arvoa valtion tuella.

”Asuntomarkkinoilla on jo todettu, että latausmahdollisuudella varustettujen taloyhtiöiden asuntojen arvo kehittyy paremmin kuin ilman latausmahdollisuutta olevien taloyhtiöiden”, ARAn ylitarkastaja Kari Lappalainen toteaa.

Vuodenvaihteessa 2020 latausinfra-avustukseen tuli uutena elementtinä tehokannuste. Sen saaminen edellyttää, että vähintään puolella avustuksella toteutettavista paikoista täytyy pystyä lataamaan autoa vähintään 11 kilowatin teholla. Normaalitilanteessa avustuksen määrä on 35 prosenttia kaikista hyväksytyistä toteutuneista kustannuksista, mutta tehokannusteen kanssa avustus on 50 prosenttia.

Lappalainen muistuttaa, että muutaman vuoden sisällä on tulossa suurempi määrä käytettyjä sähkö- ja hybridityösuhdeautoja markkinoille, kun nämä autot tulevat vaihtoikään. Siinä vaiheessa viimeistään tarvitaan enemmän latauspisteitä myös taloyhtiöihin.

Latausvalmius riittää avustuksen saamiseen

Vastoin yleistä luuloa latauslaitteiden paikoilleen asentaminen ei ole pakollista avustuksen saamiseksi. Tarvitaan vain valmius sähkönlatausjärjestelmän asentamiseen vähintään viidelle paikalle. Valmius tarkoittaa autopaikalle toteutettua latauslaitteen vaatimaa sähkön syöttöä. Latauslaitteen voi toki asentaa halutessaan jo nyt.

Avustuksen määrä hanketta kohti on enintään 90 000 euroa. Yhden tuensaajan kumulatiivinen tuki voi olla kolmen vuoden aikana enintään 200 000 euroa.

Avustusta voivat hakea asuinrakennuksen omistavat yhteisöt, kuten taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt sekä niiden omistamat pysäköintiyhtiöt. Avustuksen myöntää ARA ja sitä haetaan ARAn verkkoasioinnin kautta.

Lisätietoja: www.ara.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Julkaistu: 04/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »