Turvallisuus

Oikeat materiaalit varmistavat suojakäsineiden toimivuuden

artikkelikuva: Oikeat materiaalit varmistavat suojakäsineiden toimivuuden

Turvallisten suojakäsineiden on kestettävä ankariakin olosuhteita: erilaisia kemikaaleja, kovia pakkasia sekä mekaanista rasitusta. Lujista ja joustavista materiaaleista valmistetuilla käsineillä saadaan myös pitävä tartuntaote, kun sellaista tarvitaan.

Perheyritys Jokasafe Oy valmistaa Evijärvellä Etelä-Pohjanmaalla suojakäsineitä, jotka soveltuvat esimerkiksi rakennus- ja asennustöihin, kiinteistönhuoltoon, palo- ja pelastusalalle sekä teollisuuteen.

Monissa JokaSafe-suojakäsineissä on yrityksen itse kehittämää vinyylipohjaista TopGrip-pinnoitemateriaalia. Toimitusjohtaja Karoliina Sulkakoski mainitsee, että tätä materiaalia on käytetty suojakäsineissä jo kymmeniä vuosia ja se on osoittautunut toimivaksi vaativissakin käyttötilanteissa.

”Käsineiden TopGrip-pinta on pehmeää muovia, mutta rouhepinnalla saa hyvän ja pitävän otteen.”

”Suojakäsineiden vuorimateriaali on sataprosenttista puuvillaa. Käsineiden pakkasenkestävyys on myös testattu –50 °C:n käyttölämpötiloja varten”, Sulkakoski kertoo.

Erilaiset käyttötilanteet otetaan huomioon käsineiden paksuudessa ja pintakuvioinnissa. Monissa työtehtävissä tarvitaan useita eri suojaominaisuuksia.

[ artikkeli jatkuu videon jälkeen ]

JokaSafe käyttöohjevideo

video

Turvallisuus testataan

JokaSafe-suojakäsineiden suojaavuus on testattu SATRAN-testilaboratoriossa Englannissa. Käsineiden kemikaalienkeston, kylmänkeston sekä mekaanisen lujuuden on todettu täyttävän EN- ja ISO-standardien vaatimukset eurooppalaisen suojainasetuksen EU 2016/425 mukaisesti.

Vaikka käsine suojaa tehokkaasti, käsineen pinnalle saattaa käytön aikana kertyä kemikaalijäämiä, jotka voivat ajan mittaan haurastuttaa materiaalia. Suojakäsineiden kunto on hyvä tarkastaa ennen uutta käyttöä ja tarvittaessa ottaa käyttöön ehjä käsinepari.

”Jos suojakäsineen pinnalla on likaa mutta ei syöpymiä, käsine voidaan puhdistaa vaikkapa pesukoneessa”, Sulkakoski suosittaa.

Hänen mukaansa työpaikoilla on viime vuosina alettu kiinnittää yhä enemmän huomiota työturvallisuuskysymyksiin.

”Sekä työnantajat että työntekijät ovat tulleet valveutuneemmiksi.”

Lisätietoja: www.jokasafe.fi

Teksti: Ari Mononen

kuva

kuva

Julkaistu: 08/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »