mainos_1024

Taloyhtiöviestintä (järjestelmät)
Turvallisuus

Kerrostalon ovipuhelinjärjestelmä päivittyy nykyaikaan helposti ja edullisesti

artikkelikuva: Kerrostalon ovipuhelinjärjestelmä päivittyy nykyaikaan helposti ja edullisesti

Vanhat viime vuosituhannen ovisummerijärjestelmät tai tämän vuosituhannen ovipuhelinjärjestelmät voidaan päivittää nykypäivän vaatimustasolle todella helposti. Kaksilankaiseen vanhaan kaapelointiin ei tarvitse koskea – ainoastaan päätelaitteet asuntoihin ja ulko-ovelle uusitaan asukkaiden toivomusten mukaisesti.

”Esimerkiksi talon linjasaneerauksen yhteydessä ovipuhelimet voi uudistaa halvalla ja helposti. Näin lähes aina tehdäänkin. Muutoksen kustannukset ovat niin pienet, että työn voi tehdä aivan erillisenä päivityksenäkin, jos vanhat järjestelmät alkavat esimerkiksi reistailla tai muuten halutaan siirtyä turvallisempaan ja nykyaikaisempaan järjestelmään”, Secpro Oy:n myyntipäällikkö Mika Granholm toteaa.

Secpro on tuonut maahan jo lähes 30 vuoden ajan Fermax-ovipuhelintuotteita. Tuotteiden jakelu ja asennus tapahtuu sähköasennusliikkeiden ja tukkuliikkeiden sekä joidenkin huoltoyhtiöiden kautta. Kaikki Fermax-järjestelmät ovat saatavissa joko audio- tai videoversioina.

Kaapeleita ei tarvitse vaihtaa

Vanhoissa ovipuhelinjärjestelmissä voi olla esimerkiksi ulko-ovella summeripainike ja asunnossa ovenavauspainike. Ne käyttävät taloon rakennettua kaksivaihekaapelointia, jota ei tarvitse vaihtaa, vaan vanhaa kaapelointia voidaan hyödyntää edelleen uudessa järjestelmässä. Tarvitaan vain uudet puhelimet asuntoihin ja ulko-oviin uudet painiketaulut.

Ovipuhelintuotteiden moduulirakenteen ansiosta järjestelmät on erittäin helppo yksilöllistää kohteeseen kuin kohteeseen. Asuntojen määrä rappua kohden voi vaihdella yhdestä ylöspäin aina kymmeneen tuhanteen asti.

”Asuntoihin ja ulko-ovelle tulevat päätelaitteet tulevat huomattavasti edullisemmiksi kuin yleensä ajatellaan”, Granholm toteaa.

Kamera lisää turvallisuutta

Uusissa järjestelmissä voi olla kamera mukana, ja kulunvalvontaan voidaan valita ja muokata laitteita asuntokohtaisesti asukkaan toivomusten mukaan.

”Käytännössä meillä on neljä erilaista perusmallia tarjolla: perinteinen luuripuhelin, jossa on ovenavauspainike tai vastaava kaiutinmalli, jossa ei ole luuria. Sitten on tarjolla 4,3” TFT-näytöllinen malli, josta näkee heti, kuka ulkona on pyrkimässä sisään. Tästäkin on nostettavalla luurilla varustettu malli ja handsfree-malli. Lisäksi on vielä suurempi 7”-näytöllä varustettu malli. Kuvallisista malleista on saatavilla myös WiFi-versio, jolloin voit käyttää ovipuhelinta myös älypuhelimellasi”, Granholm kertoo.

Kameralla varustettu näytöllinen malli lisää asukkaiden turvallisuutta. Kamera kytkeytyy päälle automaattisesti, kun tulija painaa ulko-oven summeripainiketta. Jos tulijalle ei halua avata ovea, hän ei tiedä, onko asunnossa joku paikalla, vaikka asunnosta näkee sisään pyrkijän.

Erilaisia ulkopäätelaitteita

Ulkotauluksi saa perinteisen painike per asunto -taulun tai täysin digitaalisen taulun LCD-näytöllä, jossa voi etsiä asukasta myös nimihaulla. Samaan tauluun voidaan yhdistää koodilukko esimerkiksi jakelua varten. Myös kortinlukija on mahdollista kytkeä mukaan järjestelmään.

Vastauspuhelimissa on mahdollisuus parittaa asukkaan vastauspuhelin lähiverkon kautta järjestelmään, jolloin ovipuhelinjärjestelmää voidaan hallinnoida ilmaisen kännykkäsovelluksen kautta.

Ulkotauluja saa harjattuna alumiinitauluna tai iskunkestävällä Marine-mallilla. Niitä saa kaikissa väreissä ja erilaisilla mitoilla.

Lisätietoja: www.secpro.fi

Teksti: Jari Peltoranta

kuva
Marine

kuva
Skyline

kuva
VEO DUOX

kuva
VEO-XS DUOX

Julkaistu: 09/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »