mainos_1095

Märkätilat (kylpyhuoneet)

Kylpyhuoneisiin haetaan harmoniaa

Sulavat linjat syntyvät upottamalla tekniikka seinien taakse

artikkelikuva: Kylpyhuoneisiin haetaan harmoniaa

Kylpyhuoneiden sisustamisessa nousevana trendinä on teknisten ratkaisuiden sijoittaminen väliseinien ja alaslaskettujen kattojen taakse, jolloin lopputulos on sulava. Moduulirakentaminen nopeuttaa ja helpottaa kylpyhuoneremonttia. Kalusteissa suositaan edelleen valkoista.

Kylpyhuoneiden ja muiden märkätilojen kalustamisessa pyritään sulavaan ja harmoniseen lopputulokseen. Harmoniaa haetaan sekä värimaailman, muotoilun että teknisten ratkaisuiden avulla. Nousevana trendinä on LVIS-tekniikan asentaminen seinän taakse, jolloin lopputulos on sulava ja kaunis.

”Euroopassa on suosittu jo pidempään seinän taakse asennettavia putkituksia, ja Suomessakin ollaan pikkuhiljaa siirtymässä kohti samanlaista käytäntöä”, sanoo tuotepäällikkö Tapio Aaltonen Geberit Oy:ltä.

Geberit valmistaa korkealaatuista saniteettitekniikkaa ja -keramiikkaa ja on Euroopan johtava toimija alallaan. Tuotevalikoimaan kuuluvat Geberit- ja IDO-tuotemerkkien pesualtaat, wc-istuimet, bideet, kylpyhuonekaapistot sekä suihkuseinät, -nurkat ja -kaapit sekä viemäröintijärjestelmät ja muut märkätilojen tekniset ratkaisut.

Moduulirakentamisella sujuvuutta saneeraukseen

Nykyaikaisten kylpyhuoneiden rakentamisessa käytetään väliseiniä ja alas laskettuja kattoja, joiden taakse viemäröinnit, putkitukset ja muu tekniikka sijoitetaan. Moduulirakentaminen helpottaa linjasaneerauskohteen märkätilojen päivittämistä nykyaikaiseksi.

”Moduulirakentamisessa tehtaalla valmiiksi esikootut kokonaisuudet viedään paikan päälle ja liitetään viemäreihin ja käyttövesiputkiin. Meillä on esimerkiksi GIS-kiskorakenteilla toteutettavia moduuleita, joissa altaan ja wc-istuimen sijoittelu on helposti muokattavissa”, Aaltonen kertoo.

Seinä-wc-ratkaisut ovat suosittuja, käytännöllisiä ja helpottavat tilan siivoamista. Saneerauksen yhteydessä asennettavalla seinä-wc:llä voi jopa säästää tilaa. Lisäksi tilan muokattavuus paranee, sillä seinä-wc:tä ei tarvitse sijoittaa täsmälleen viemärin kohdalle. Asennuselementti kiinnitetään seinään ja tuetaan lattiaa vasten.

kuva

Punakulta ja messinki haastavat kromin

Harmonisessa kylpyhuoneratkaisussa kalusteiden muotokieli ja yksityiskohdat valitaan yhteen sopiviksi. Painikkeisiin ja toiminnallisiin tuotteisiin on valittavissa runsaasti värejä. Punakulta, messinki ja musta kromi ovat nyt trendikkäitä ja korvaamassa perinteisen kromin.

”Lanseeraamissamme saniteettikalusteiden Geberit-sarjoissa kokonaisuus on suunniteltu yhtenäiseksi siten, että kalusteet, posliinit ja tekniset ratkaisut sopivat yhteen muotokieleltään ja väritykseltään”, kuvailee Aaltonen.

Geberitin tuotekehitys- ja design-tiimi ovat suunnitelleet sarjat yhteistyössä asiakkaiden, arkkitehtien ja LV-suunnittelijoiden kanssa. Kylpyhuoneiden posliinikalusteiden hallitseva väri on valkoinen, mutta rohkeatkin ratkaisut ovat mahdollisia. Esimerkiksi IDO Glow-sarjassa kalusteiden värin voi valita vapaasti NCS-värikartalta.

”Valitsemalla yhtenäinen väritys hanoihin, huuhtelupainikkeisiin ja muihin metalliosiin saadaan kylpyhuoneeseen harmoninen ilmapiiri ja yleisilme, eivätkä yksityiskohdat erotu kokonaisuudesta räikeästi. Seinä-wc:n huuhtelupainikkeet voidaan toteuttaa myös yksilöllisesti erilaisilla päällysteillä vaikkapa siten, että painikkeessa käytetään samaa laattaa kuin seinässä. Tällöin seinä säilyy yhtenäisenä ja sulavana”, Aaltonen kuvailee.

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Geberit Oy

Julkaistu: 07/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 3/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikka



Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »