Isännöinti & hallitus
Sähkösaneeraus (antenni)
Taloyhtiöviestintä (järjestelmät)
Turvallisuus
Valvonta & Suunnittelu
Yhteiset tilat (turvallisuus)

Varmista viranomaisviestinnän sujuvuus

Sisätiloihin asennettava peittoaluelaajennus parantaa viranomaisverkon kuuluvuutta

artikkelikuva: Varmista viranomaisviestinnän sujuvuus

Viranomaisviestintä tapahtuu usein haastavissa kommunikaatio-olosuhteissa ja vaatii luotettavia sekä tehokkaita viestintäratkaisuita. Peittoaluelaajennukset varmistavat viranomaisverkon eli VIRVEn kuuluvuuden kiinteistön kaikissa osissa.

Pelastuslaki määrää kiinteistön omistajan varmistamaan viranomaisverkon kuuluvuuden ja käytettävyyden kiinteistössä. Nykyiset rakennukset ovat energiatehokkuuden saavuttamiseksi hyvin tiiviitä, minkä vuoksi maanpäällisten tukiasemien luoma verkko ei kata esimerkiksi suurten rakennusten keskiosia tai maanalaisia osia.

”Viranomaisverkko VIRVEn kuuluvuutta joudutaan usein vahvistamaan suurissa julkisissa rakennuksissa. Ratkaisuna tähän on sisäpeittoantennijärjestelmän asentaminen rakennukseen”, sanoo Bandercomin toimitusjohtaja Pete Peltola.

Vuodesta 1992 kriittisen kommunikaation järjestelmätoimittajana toiminut Bandercom on erikoistunut VIRVE-kuuluvuuden ratkaisuihin kiinteistöissä. Ratkaisut kattavat vaativat langatonta viestintää hyödyntävät verkot tilanteissa, joissa ei voida luottaa julkisiin mobiiliverkkoihin.

”Kaupallisten toimijoiden verkot on kehitetty erilaisiin tarpeisiin kuin VIRVE, jonka kuuluvuuden ja luotettavuuden on oltava hyvä myös sellaisissa osissa kiinteistöjä, joissa kaupallisten verkkojen kattavuus saattaa olla heikompi. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi poistumistiet, portaikot, hissit ja maanalaiset parkkihallit”, Peltola kertoo.

kuva

Sisäpeittoratkaisu täyden palvelun toimituksena

Uudiskohteissa sisäpeittoratkaisun asentamiseen kannattaa varautua jo suunnitteluvaiheessa, jolloin rakennusvaiheet voidaan sovittaa saumattomasti muihin työvaiheisiin. Saneerauskohteita koskevat samat VIRVE-kuuluvuuden vaatimukset kuin uusia kiinteistöjä.

”Palveluumme kuuluvat radiotaajuuden kuuluvuuden kartoittaminen eli RF-analysointi, kohteen arvioiminen ja asennussuunnitelmien laatiminen RF-analysoinnin pohjalta sekä asentaminen. Asentamisen jälkeen tarjoamme järjestelmän käyttöönottopalveluita sekä varmennustarkastuksia”, Peltola kuvailee.

Seuraavan kymmenen vuoden aikana viranomaisviestinnässä ollaan siirtymässä kaupallisen operaattorin tarjoamaan laajakaistapohjaiseen verkkoteknologiaan. Selvityspalveluilla voidaan varmistaa jo nyt seuraavan sukupolven langattoman viranomaisverkon eli VIRVE 2.0 -palvelun yhteensopivuus ja toimivuus nykyisen rakennuskannan sisätiloissa.

Lisätietoja: www.bander.com

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Unsplash

Julkaistu: 10/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »