mainos_1047

Isännöinti & hallitus
Kiinteistöhuolto

Ohje kosteudenhallinnasta ja homevaurioiden estämisestä

artikkelikuva: Ohje kosteudenhallinnasta ja homevaurioiden estämisestä

RAKENNUSTEN KOSTEUS- ja homeongelmat ovat rakentamisen ja kiinteistöpidon suurimpia laatuongelmia. Ongelmat ovat erityisen vakavia, koska ne eivät ole vain teknistaloudellisia, vaan ne voivat olla myös ihmisten terveydelle vaarallisia. Alan haasteellisuudesta kertoo se, että ohjeistuksesta huolimatta ongelmia esiintyy edelleen jopa lähes uusissa rakennuksissa.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on vuosikymmeniä julkaissut rakennetun ympäristön laatua ja hyvää rakentamistapaa edistäviä suunnittelu- ja toteutusohjeita sekä käsikirjoja. Niitä noudattamalla toteutetaan rakennusfysikaalisesti ja kosteusteknisesti oikein toimivia rakennuksia.

RIL 250-2020 Kosteudenhallinta ja homevaurioiden estäminen on ilmestynyt uusittuna kesällä 2020. Ohje korvaa edellisen vuodelta 2011 olevan painoksen. Uudistustyön yhtenä lähtökohtana on ollut 1.1.2018 voimaan astunut ympäristöministeriön asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta, jossa on erityisesti kosteudenhallintaprosessille sekä tekniselle toteutukselle asetettu entistä enemmän vaatimuksia.

Ohje kuvaa kosteusasetuksen henkeä ja hyvää rakentamistapaa toteuttavaa rakentamisen kosteudenhallinnan kokonaisprosessia lähtien rakennuttamisen tavoitteista ja päättyen käyttäjän tehtäviin. Ohjeessa on esitetty yksityiskohtaisesti kuvatuin teknisin ratkaisuin, miten suunnittelijat voivat luoda kosteusteknisesti hyvin toimivan rakennuksen. Lisäksi on käsitelty laajalti tärkeitä yleisiä teknisiä ja rakennusfysikaalisia periaatteita, joita hankeprosessin kaikkien osapuolten on hyvä tuntea ja ymmärtää.

Julkaisu on tarkoitettu suunnittelun, rakentamisen ja kiinteistöpidon ammattilaisille, mutta palvelee hyvin myös osapuolia, joilla ei ole varsinaista teknistä taustaa.

Lisätietoja: www.ril.fi/kirjakauppa

Julkaistu: 11/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »