mainos_1047

Julkisivut
Katot
Kiinteistöhuolto (kunnossapito)
Piha-alue
Vahinkosaneeraus

Oikeilla puhdistusratkaisuilla entistä ehompia julkisivuja

artikkelikuva: Oikeilla puhdistusratkaisuilla entistä ehompia julkisivuja

Julkisivu kannattaa puhdistaa säännöllisesti, jotta kiinteistön arvo säilyy ja julkisivun elinkaarta voidaan pidentää. Samalla kiinteistössä säästyy ajan mittaan kustannuksia, kun vältytään toistuvilta huoltomaalauksilta ja ylimääräisiltä julkisivuremonteilta.

Rakennusten ulkoseiniin kertyy ja pinttyy helposti erilaisia sammal- ja jäkäläkasvustoja tai liikenteen pölyä. Nämä sitten ennen pitkää rapauttavat julkisivua, jolloin arvokiinteistöstäkin tulee helposti nuhruisen nä¬köinen.

Julkisivun puhdistus on kestävä ja ympä¬ristöystävällinen ratkaisu. JD Blastilla on valikoimassaan kattavasti puhdistuspalveluita julkisivupintojen puhdistukseen Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Kiinteistönhoitoa järkevästi ja edullisesti

Tyypillisesti JD Blast hoitaa taloyhtiöissä punasammal-, sammal-, jäkälä- ja muiden kasvus¬tojen poistoa, samoin kuin julkisivupuhdistuksia sekä ho¬meiden poistoa. Rakennuksen julkisivuun saattaa ajan myötä kertyä orgaanista kasvustoa, erityisesti jos talon läheisyydessä kasvaa paljon puita. ”Haluamme tarjota asiakkaillemme luotet¬tavaa palvelua ja toimivia ratkaisuja parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi”, JD Blastin toimitusjohtaja Dennis Fallenius kertoo.

Hänen mukaansa erityisesti punasammal aiheuttaa ongelmia valkobetonipinnalle, joka monissa kerrostaloissa on yleinen julkisivumateriaali.

”Koska kasvusto kerää itseensä helpos¬ti kosteutta, julkisivu rapautuu. Niinpä taloyhtiössä voidaan joutua toteuttamaan julkisivu¬remontti ennalta arvioitua nopeammin.”

Paras keino rakennuksen julkisivun kunnon ylläpi¬tämiseksi on säännöllinen puhdistus.

”Usein julkisivu puhdistetaan ihan myös taloyhtiön julkisivuremontin yhteydessä”, mai¬nitsee Fallenius.

Tavallisesti puhdistustyö vie vain muutamia päiviä. Tarkka aika riippuu puhdistetta¬van rakennuksen koosta.

”Asukkaille puhdistuksesta ei siis koidu mitään varsinaista asumis¬haittaa. Puhdistettava tai poistettava pinta voi olla lähes mikä vain, ja puhdistusta voidaan tehdä missä ja milloin vain – kesällä tai talvella”, Fallenius vakuuttaa.

Sopiva puhdistusmenetelmä säästää aikaa ja vaivaa

Ympäristöystävälliset julkisivun puhdistusmenetelmät soveltuvat käyttöön taloyhtiöissä, rakennusalalla ja yksityiskodeissa. Kuhunkin tilanteeseen parhaiten soveltuva puhdistusmenetelmä valitaan aina paikan päällä, julkisivuma¬teriaalin ja puhdistustarpeen vaatimusten mukaan. JD Blast käyttää julkisivujen puhdistuksissa muun muassa kuivajääpuhallusta, soodapuhallusta ja lasimurskapuhallusta.

”En¬nen puhdistusta kiinteistössä suoritetaan vielä koepuhallus parhaan menetelmän varmistamiseksi”, toteaa Fallenius.

Kun käytetään kuivajääpuhdistusta, kuivajääpellettejä puhalletaan puhdistettavalle pinnalle paineilmalla ja suurella paineella. Osuessaan koh¬teeseen kuivajäärakeet kaasuuntuvat ja sitten haihtuvat ilmaan.

”Kuivajääpuhallus on myrkytön ja ympäristöystävällinen menetel¬mä: se on täysin kuiva, kemikaaliton ja jättee¬tön ratkaisu julkisivun puhdistukseen”, Fallenius kuvailee.

Niin ikään soodapuhallus on ympäristön ja asukkaiden kannalta turvallinen menetelmä.

”Sen avulla julkisivusta voidaan poistaa muun muassa li¬kaa ja maalia ilman että julkisivupinta vahingoittuu. Puhdis¬tuksessa käytettävä soodajauhe on luontoon ha¬joava ja vesiliukoinen, eikä sitä tarvitse kerätä talteen.”

Lasimurskapuhallus puolestaan on hellävaraisempi menetelmä kuin hiekkapuhallus. ”Usein lasimurskapuhallus soveltuu vaikkapa maalattavan pinnan pohjakäsittelyyn sekä maalin- ja ruosteenpoistoi¬hin. Käsittely ei jätä mitään jäämiä puhdistettuun pintaan. Tarvittaessa se voidaan suorittaa täysin pölyttömästi”, sanoo Fallenius.

Lisätietoja: www.jd-blast.com

kuva
Ennen

kuva
Jälkeen

kuva
Ennen

kuva
Jälkeen

Julkaistu: 02/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »