mainos_1024

Katot (kattosaneeraus)
Kiinteistöhuolto

Huolto pidentää katon ikää

artikkelikuva: Huolto pidentää katon ikää

Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi katon huolellinen esikäsittely on tärkeää.


Katto on rakennuksen tärkein elementti, koska hyvin huollettuna se suojaa talon rakenteet ja tarjoaa rakennukselle pitkän elinkaaren. Säännöllinen katon huolto varmistaa kiinteistön arvon säilymisen ja ehkäisee ennenaikaisia korjauskustannuksia. Usein vesikaton huolto kuitenkin laiminlyödään, vaikka Suomen olosuhteissa säävaihtelut rasittavat kattoa huomattavasti.

”Kaupunkien teollisuusilmaston päästöt, kosteus ja vesi aiheuttavat peltikatolle korroosiota, joka rasittaa kattoa, samoin kuin voimakkaat lämpötilan vaihtelut ja auringon UV-säteily. Betonitiilikatto puolestaan haalistuu ja sen pinta kuluu ikääntyessään, mikä lisää kattorakenteen kosteusrasitusta ja edistää sammalen muodostumista katolle. Suomen olosuhteissa betonitiilikatto menettää ominaisuuksiaan jo 10 vuodessa”, Tikkurila Oyj:n myyntipäällikkö Jyrki Tienhaara toteaa.

”Säännöllinen katon huolto varmistaa kiinteistön arvon säilymisen ja ehkäisee ennenaikaisia korjauskustannuksia.

Normaalista kulumisesta aiheutuvat vauriot eivät useinkaan kuulu kattovalmistajien vastuun piiriin. Siksi katon säännöllinen huolto ja ylläpitokäsittely on erittäin tärkeää.

Huolellinen esikäsittely ennen uutta pinnoitetta

”Selvitä katon materiaali ja aiemmat käsittelyt ja tee tarvittavat esikäsittelyt ennen uutta pinnoitetta. Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi katon huolellinen esikäsittely on tärkeää. Maali ei pysy likaisessa ja huonokuntoisessa alustassa eikä peitä huonosti tehtyjä pohjatöitä”, Tienhaara sanoo.

Tikkurilan kattavasta ja uudistuneesta tuotevalikoimasta löytyy kaikki tarvittavat tuotteet pelti-, tiili- ja huopakattojen käsittelyyn, vesikatteen elinkaaren pidentämiseen sekä ulkonäön parantamiseen.

Oikea pintakäsittely laadukkailla tuotteilla paitsi parantaa katon ulkonäköä, myös suojaa katemateriaalia erilaisilta ulkoisilta tekijöiltä ja pidentää sen käyttöikää.

Lisätietoja: www.tikkurila.fi/pro

Teksti: Jari Peltoranta

Pelti- ja tiilikattojen käsittely ja maalaus

Kuva Tikkurila, pelti ja tiilikattojen käsittely ja maalaus

kuva

kuva

kuva

Julkaistu: 02/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »