mainos_891

Katot (kattosaneeraus)
Kiinteistöhuolto

Kattoremontti 25 vuoden takuulla

artikkelikuva: Kattoremontti 25 vuoden takuulla

Miltä tuntuisi ajatus kiinteistön vesikattoremontista, jonka jälkeen ei tarvitse neljännesvuosisataan pelätä katon kunnon puolesta? Tällaisen turvan taloyhtiölle tarjoaa kotimaisen Kattotutka Oy:n Elinkaarikatto. Kattotutka ottaa koko hankkeen kokonaisvastuun suunnittelusta ja kartoituksesta toteutukseen sekä katon huoltoon 25 vuoden takuulla.

Ammattitaidolla, oikeilla menetelmillä ja laadukkailla materiaaleilla tehty ja oikein huollettu kiinteistön vesikatto voi kestää sukupolvelta toiselle.

”Neljännesvuosisata sitten tehty taloyhtiön tai muun kiinteistön vesikatto voi olla aivan erinomaisessa kunnossa. Vastaavasti se voi olla jo täysin käyttöikänsä, eli elinkaarensa päässä, jos hankkeen suunnittelu ja/tai toteutus on tehty huonosti ja huolto on laiminlyöty, Kattotutka Oy:n markkinointijohtaja Jouni Ahvenvaara toteaa.

Kattotutka, Jouni Ahvenvaara
Kattotutka Oy:n markkinointijohtaja Jouni Ahvenvaara.

Kattotutka on vuonna 1993 perustettu valtakunnallinen kattopalveluihin ja -tuotteisiin keskittynyt vakavarainen suomalainen perheyritys, joka on 250 työntekijän voimin toteuttanut jo yli 70 000 kattotyötä. Tämä takaa takuuajan luotettavuuden ja sen, että kattourakka saadaan varmasti tehtyä loppuun asti, mikä ei ole itsestään selvää nykyaikana.

Elinkaarikaton kestävyys todennettu käytännössä

”Otimme Elinkaarikatto-mallin käyttöön, kun yrityksemme täytti 25 vuotta. Tekemämme katot olivat kestäneet ehjinä tämän ajan ja olivat täysin kunnossa edelleen. Emme lupaa katteettomia, vaan kattojemme kestävyys oli todellinen ja käytännössä todennettu asia”, Ahvenvaara kertoo.

Elinkaarikatto on saatavilla saumatuille peltikatoille sekä huopakatoille

Suunnittelulla iso rooli

Kattoremontin perustana on aina tarkka tieto nykyisen katteen kunnosta ja elinkaaresta. Kattotutka törmää tarkastamissaan kohteissa suunnitteluvirheisiin ja tehtyihin yli- tai alikorjaamisiin, jotka molemmat tulevat kalliiksi taloyhtiölle. Toisaalta itse korjaustyö voi olla huolimattomasti ja osaamattomasti toteutettu. Ongelmat kruunaa laiminlyöty katon elinkaarihuolto.

”Yleisesti katsottuna ei ole optimaalisin tilanne, jos suunnittelija toimii myös valvojana. Silloin alkuperäistä suunnittelua ja työnaikaista muutossuunnittelua ei valvo kukaan muu kuin suunnittelija itse. Meidän kohteissamme ulkopuolinen valvoja voi valvoa tekemäämme suunnittelua sekä toteutusta”, Ahvenvaara kertoo.

Kattotutka pystyy tekemään suunnittelun tavallista tehokkaammin pitkän kokemuksensa ansiosta.

”Olemme tehneet yrityksen perustamisesta asti konesaumattuja peltikattoja. Tiedämme, mitkä ratkaisut toimivat. Suunnittelemme toteutuksen niillä koetelluilla ja rakennusohjeiden mukaisilla tavoilla, jotka on todettu toimiviksi. Näin säästetään kallista ja tarpeetonta uudelleensuunnittelua ja piirtämistä. Esimerkiksi peltikaton detaljit löytyvät valmiina ohjetiedostoista.”

Kattotutka

Ammattitaitoinen toteutus

”Meillä on hyvin kokenut henkilökunta tekemässä kattoja ja meidän on pakko tehdä katot viimeisen päälle, koska vastaamme lopputuloksesta 25 vuoden ajan. Emme voi jättää mitään heikkoja kohtia rakenteeseen.”

Katto vaatii kestääkseen myös säännölliset tarkastukset ja huoltotoimenpiteet.

”Teemme Elinkaarikatolle vähintään kerran vuodessa tarkastuksen, jossa käydään kaikki vesikaton osa-alueet läpi. Tästä tehdään tilaajalle kuvallinen raportti. Samalla tehdään tarvittavat huoltotoimenpiteet. Taloyhtiö tietää katon huoltokustannukset 25 vuodeksi eteenpäin.”

Lisätietoja: www.kattotutka.fi/fi/elinkaarikatto

Teksti: Jari Peltoranta

Kattotutka, 25 vuoden takuu

Julkaistu: 03/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje
Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »