mainos_891

Energiatehokkuus
Ilmanvaihto
LVI

Yllättävän mutkaton LVI-eristysprojekti

artikkelikuva: Yllättävän mutkaton LVI-eristysprojekti

Keski-Suomen Sairaala Nova Jyväskylässä vihittiin virallisesti käyttöön 1.12.2020. 8-kerroksinen, 250 metriä pitkä ja sata metriä leveä sairaala Nova oli suuren mittaluokan rakennushanke pääurakoitsija SRV:lle, mutta myös monelle muulle projektissa mukana olleelle rakennusalan toimijalle.

”Nova on yhtiömme historian suurin talotekniikkakohde”, kertoo Novan ilmastointikanavien ja putkieristeiden asennuksia hoitavan KSPT Insulation Oy:n toimitusjohtaja Jukka Peltonen.

Peltonen on toiminut hankkeessa myös projektipäällikkönä.

”Nova on edennyt mittasuhteisiinsa nähden hämmästyttävän hyvin. Luulen, että se johtuu hyvästä hankesuunnittelusta, johon kytkettiin alusta lähtien mukaan eri tahoja ja asiantuntijoita”, hän pohtii.

KSPT:n työnjohtajana Novassa toimiva Janne Hongisto komppaa Peltosta, mutta antaa suunnittelulle myös hienoista kritiikkiä.

”On hyvin tyypillistä, että kun kohteeseen tehdään putkisuunnittelu, ei suunnitteluvaiheessa huomioida, että tilaan on mahduttava myös eristeitä. Näin kävi myös Novassa.”

Hongisto on kuitenkin Peltosen kanssa yhtä mieltä siitä, että Nova on hankkeena edennyt yllättävän mutkattomasti.

”Pienimmilläkin työmailla tulee eteen yllätyksiä, mutta Nova on ollut positiivinen poikkeus valtavirrasta. Luulen, että kaikki hankkeessa mukana olevat toimijat ovat ymmärtäneet, että kun rakennetaan sairaalaa, on jokaisen hoidettava oma tonttinsa äärimmäisellä tarkkuudella.”

Paroc

Korkeat kriteerit tuotteille

Sairaalaympäristö asettaa tavanomaista korkeammat vaatimukset myös materiaaleille. Novaan onkin speksattu vain kaikkein korkeimmat laatuvaatimukset ja standardit täyttäviä tuotteita, joten ilmanvaihtokanavien ja putkistojen eristäminen tehtiin Parocin tuotteilla.

Paloeristeiden uutuus BlackCoat

Ilmanvaihtokanavien paloeriste vaihtui kohteessa kesken projektin, kun Paroc toi markkinoille uuden paloeristetuoteperheen PAROC Hvac Fire BlackCoatin.

”Pääsimme tuoreeltaan testaamaan uutta, mustalla alumiinilaminaattipäällysteellä verhottua BlackCoat-ratkaisua ilmanvaihtokanavien paloeristeenä. Työmaalta kiirineen palautteen mukaan kokemukset ovat hyviä”, Peltonen kiittelee.

Paroc

Työnjohtaja Hongistolla on ensi käden tietoa, miten tuote on päivittäisessä työssä toiminut.

”Asentajien mielestä PAROC Hvac Fire BlackCoat on paras mahdollinen paloeriste.

BlackCoatin alumiinipinta ei repeile asennustyön tiimellyksessä. Se on siis lunastanut paikkansa Novan kaltaisessa kohteessa, jossa on kiinnitettävä erityistä huomiota sisäilman laatuun.”

Siisti pinta säväyttää

Yllättävää kyllä, raavailta miehiltä irtoaa erityismaininta tuotteen ulkonäköön liittyen.

”Asennusjälki on mustan pinnan ansiosta aivan omaa luokkaansa. Moni onkin todennut, että lopputulos on niin siisti, että pinnat voisi mielellään jättää näkyviin”, Hongisto kertoo.

Lisätietoja: www.paroc.fi

Paroc

Julkaistu: 03/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje
Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »