mainos_497

Turvallisuus

Kuulutukset livenä ja etäohjauksella

IP-pohjainen etäohjattava kuulutus- ja äänentoistojärjestelmä parantaa turvallisuutta kouluissa

artikkelikuva: Kuulutukset livenä ja etäohjauksella

Koulun alueen turvallisuutta voidaan parantaa monipuolisella kuulutusjärjestelmällä. Ohjelmoitujen ja manuaalisten hälytysten, kuulutusten, muiden audiotiedostojen sekä puheen toistaminen onnistuu vaivattomasti IP-pohjaisen koulun verkkoon kytkettävän järjestelmän avulla.

Kouluissa on tarvetta erilaisten tiedotteiden ja äänimerkkien toistamiselle. Nykyaikaiseen kuulutusjärjestelmään voidaan sisällyttää lockdown-hälytysjärjestelmä, oppitunninvaihtojärjestelmä, PA-järjestelmä sekä synkronoidut kellot.

”Koulujen turvallisuutta parantavan Bodet Harmonys 5-in-1 -järjestelmän kehitystyö alkoi kouluhyökkäysten lisäännyttyä kansainvälisesti. Monikäyttöisyytensä ansiosta se sopii kaikkiin koulun äänentoistotarpeisiin välituntisoitoista musiikin toistoon”, kuvailee Secpro Oy:n toimitusjohtaja Fredrik Winqvist.

Bodet, Secpro

Secpro on tuonut maahan turvallisuus- ja kiinteistöteknisiä järjestelmiä jo 30 vuoden ajan. Kolme vuotta sitten markkinoille tullut Harmonys-äänentoistojärjestelmä on laajasti käytössä esimerkiksi Pariisin kouluissa.

”Pariisissa Harmonys 5-in-1 on asennettu 600 kouluun. Lähekkäin sijaitsevat koulut voivat lähettää reitittimen kautta hälytyksen muille kouluille alueella sattuneista vaaratilanteista, kuten esimerkiksi kaasuvuodoista”, Winqvist kertoo.

Sulkutiedotus vaaratilanteessa

Lockdown-hälytyksen avulla koulun toiminta keskeytetään ja ovet lukitaan. Hälytyksen voivat aiheuttaa esimerkiksi koulun alueella liikkuva tunnistamaton henkilö tai vaaratilanne koulun lähellä. Sulkutiedotuksen tueksi järjestelmän kautta voidaan säätää koulukiinteistön taloteknisiä järjestelmiä, kuten valaistusta sekä ovien tai ikkunoiden sähkölukitusta.

Järjestelmän jälkiasennus koulun verkkoon on helppoa, ja järjestelmän ohjelmointi ja ohjaaminen tietokoneelta on sujuvaa. Järjestelmää voi käyttää myös etäyhteyden välityksellä kaukosäätimen tai älypuhelimen sovelluksen avulla.

”Jos rehtori saa esimerkiksi pommiuhkauksen aamulla ennen koululle saapumistaan, hän voi etänä lähettää hätäkuulutuksen kaikissa koulun tiloissa”, Winqvist sanoo.

Bodet, Secpro

Aluekohtaiset tiedotukset

Kaiuttimet voidaan jakaa erilaisiin alueisiin ja toistaa ääntä halutuilla alueilla. Outlook-pohjaisen ohjelmiston kalenteriohjelmoinnilla voidaan myös toivottaa automatisoidusti oppilaille ja henkilökunnalle vaikkapa hyvää viikonloppua tai lomaa.

”Järjestelmän kautta voi toistaa ääntä nettiradiosta, suoratoistopalveluista, cd-levyltä ja muistitikulta tai -kortilta sekä toistaa tallennettuja viestejä tai puhetta suorana. Musiikkia tai muita äänitiedostoja voi soittaa haluamallaan alueella aina yhdestä luokkahuoneesta koko koulun alueelle”, kertoo Winqvist.

Harmonys 5-in-1 -järjestelmään kuuluu kellojärjestelmä, jonka ansiosta kaikki koulun kellot ovat täsmälleen samassa ajassa ja oppitunnit on helppoa aloittaa ja lopettaa ajallaan. Kellojärjestelmä siirtyy automaattisesti kesä- ja talviaikaan.

”Lisäksi järjestelmä sopii käytettäväksi myös kokouksissa, vanhempainilloissa ja koulun alueella järjestettävissä ulkotapahtumissa”, Winqvist lisää.

ISO9001- ja ISO14001-sertifioidulla järjestelmällä on kahden vuoden takuu, ja kokenut myynti- ja tukitiimi opastaa järjestelmän käytössä. Kaikille laitteille on lisäksi saatavilla kattavat tukidokumentit.

Lisätietoja: www.secpro.fi

Teksti: Merja Maukonen

Bodet, Secpro

Bodet, Secpro

Julkaistu: 03/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

mainos_602
mainos_581
mainos_583
mainos_507Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »