Ilmanvaihto
Kiinteistöhuolto
LVI

Leanfil®-pussisuodatin haastaa perinteiset pussisuodattimet

artikkelikuva: Leanfil®-pussisuodatin haastaa perinteiset pussisuodattimet

Ilmanvaihtokoneissa käytettävien suodattimien evoluutio otti aimo askeleen vihreämpään ja kustannustehokkaampaan suuntaan, kun Leanfil®-pussisuodatin tuli markkinoille vuoden alusta. Toimitusjohtaja Samu Pöri Ilmastointipuhdistus PoLu Oy:stä kertoo, että kyseessä on täysin uudenlainen innovaatio pussisuodatinmarkkinoille.

Tuotteen merkittävin ominaisuus on, että pussisuodattimen kehystä ei heitetä pois sekajätteeseen suodatinosan kanssa – vaan kehys jää aina kohteeseen ja vain suodatinosa vaihtuu.

Suodatinosa pujotetaan kehykseen, jonka jälkeen pussiosan joustava nauha taivutetaan kehyksen ulkoreunoille suojaten koko kehyksen.

”Leanfil®-pussisuodattimen kehys on tehty kestävästä suomalaisesta puusta”, lisää Pöri.

Leanfil, pussisuodatin

Keksintö syntyi kentällä

Mutta miten pussisuodatinkeksintö sitten alkujaan syntyi? – Pöri kertoo, että hän itse ja kollega Tommi Lustig huolsivat vuosien ajan ilmastointikoneita ja -kanavia, kunnes keväällä 2019 alkoivat viimein ihmetellä, miksi käytetyt suodattimet kehyksineen aina heitettiin sekajätteeseen.

”Oikein kierrätettynä pussiosa kuuluisi sekajätteeseen ja kehys, joka usein oli galvanoitua terästä, metalliin”, hän huomauttaa.

Samalla miehet pohtivat, miksi hyvä kehys pitää heittää ylipäätään pois, kun sitä voisi käyttää moneen kertaan. Lisäksi heitä turhautti suurien ja painavien suodatinlaatikoiden kuljettaminen konehuoneisiin ja käytettyjen pussisuodattimien raahaaminen jätelavoille ja sorttiasemille. Juurisyyksi ongelmalle he päättelivät, että koska kehys ei ole järkevästi irrotettavissa suodatinosasta, pussisuodatin kehyksineen kulkee aina yhtenä kokonaisuutena.

”Mietimme ratkaisua ongelmaan ja keksimme tämän tuotteen, jossa suodatinosa on irrotettavissa kehyksestä ja samaa kehystä voidaan hyödyntää jopa koko ilmastointikoneen elinkaaren ajan”, muistelee Pöri. Keksintö johti patenttihakemuksen jättämiseen ja tuotannon aloittamiseen.

Leanfil, pussisuodatin

Huippumateriaali suodatinkankaana

”Suodatinkankaana Leanfil® käyttää laadukasta ja energiatehokasta NanoWave® -materiaalia, jossa on jopa 40 % alhaisempi painehäviö verrattuna muihin suodatusmateriaaleihin”, kertoo Pöri.

Erinomaisen energiatehokkuuden ja pitkän käyttöiän lisäksi palkittu NanoWave®-suodatinkangasmateriaali on kestävää, jolloin riski repeytyä asennuksen aikana sekä pois ottaessa on muun muassa lasikuitumateriaalia pienempi.

”Materiaali edesauttaa hyvää kiinteistön ilmanlaatua, koska siitä ei irtoa lasikuituhiukkasia, kuten lasikuidusta valmistetuissa pussisuodattimissa voi käydä”, toteaa Pöri ja lisää, että jotkut sairaanhoitopiirit ovat alkaneet karsastaa lasikuitupussisuodattimia juuri tämän takia.

Pöri tietää, että laatu on viime kädessä se asia, joka ratkaisee, miten tulokas otetaan markkinoilla vastaan:

”Leanfil®-pussisuodattimella on erinomainen suodatuskyky ja yleisesti pidempi vaihtoväli kuin vastaavilla tuotteilla. Myös hinta-laatu-suhde on kunnossa.”

Ekoteko hellii lompakkoa

Tuotteen ympäristöystävällisyys näkyy siinä, että jätettä syntyy vähemmän – ja tämä taas tarkoittaa pienempiä kuljetus- ja jätekustannuksia. Vastaavasti tuotteen vähäinen tilan ja varastoinnin tarve painavat kustannuksia alas. Hyvän mielen lisäksi luvassa on siis ihan selvää säästöä.

”Kestävän kehityksen ja ympäristön huomioiminen kaikessa toiminnassa on eri toimijoille yhä tärkeämpää”, tietää Pöri.

Lisätietoja: www.leanfil.fi, sales@leanfil.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

Leanfil, pussisuodatin

Leanfil, pussisuodatin

Julkaistu: 03/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje
Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »