mainos_497

Turvallisuus (palo)

Uuden sukupolven paloturvaratkaisut hyödyntävät avaruusteknologiaa

artikkelikuva: Uuden sukupolven paloturvaratkaisut hyödyntävät avaruusteknologiaa

Peltaco Oy tarjoaa monipuolista kiinteistöjen palo- ja työturvallisuuden asiantuntijaosaamista unohtamatta kattavaa tuoteratkaisuvalikoimaa. Tämän hetken kuumin tuote on Salgromin turvallinen ja kustannustehokas aerosolisammutusjärjestelmä, joka soveltuu moneen kohteeseen, kertovat Tatu Laine ja Mikko Tikkanen Peltacolta.

Peltaco Oy on kuopiolainen turvallisuustalo, joka jälleenmyy oululaisen Salgromin tuotteita sekä suorittaa asennuksia tila- ja kohdesuojauksiin ympäri Suomea.

Salgromaticin aerosolisammutusyksiköt ja -järjestelmät edustavat tämän hetken kehittyneintä palontorjuntatekniikkaa. Ne tarjoavat absoluuttisen luotettavaa, monenlaisiin tiloihin soveltuvaa ja elinkaarikustannuksiltaan tehokasta palontorjuntaa.

”Aerosolisammutusjärjestelmän laitteet eivät tarvitse sähköä, vettä tai ulkopuolisia virtalähteitä. Siksi ne soveltuvatkin hyvin paikkoihin, jotka on suojeltava vedeltä, kuten esimerkiksi sähköpääkeskuksiin, varavirtakeskuksiin ja serverihuoneisiin. Salgromin järjestelmät ovat erinomainen ja kustannustehokas valinta myös teollisuuden käyttöön sekä työkoneiden ja moottoriajoneuvojen suojaukseen”, turvallisuusasiantuntija Mikko Tikkanen Peltacolta kertoo.

Peltaco, automaattista alkusammuttamista

Kustannustehokas ja monikäyttöinen

Järjestelmän asentaminen voidaan tehdä jälkiasennuksena. Läpivientejäkään ei tarvita, eli kyseessä on perinteistä kaasusammutusjärjestelmää huokeampi vaihtoehto. Lisäksi aerosolisammuttimien toiminta-aika on jopa 20 vuotta, kun taas kaasusammutusjärjestelmien kaasupullot tulee koeponnistaa kymmenen vuoden välein. Aerosolipohjaiset järjestelmät tulevatkin edullisemmiksi myös elinkaarikustannuksiltaan.

Teknologia hyödyntää avaruuslennoilla käytettyä neuvostoliittolaista sammutusteknologiaa, jonka kehittäminen aloitettiin 60-luvulla Apollo-sukkulan traagisen tulipalon myötä. Nykyään aerosolisammutusta hyödynnetään kotitalouksien sähkökaapeissa, erilaisissa serveritiloissa ja jopa F1-kilpaveneissä.

”Rakettiteknologian patentti vapautui 2000-luvulla. Huolellisen testauksen ja standardisoinnin jälkeen aerosolisammuttimia on kyetty tarjoamaan Suomessa enenevässä määrin viimeisen vuosikymmenen aikana. Aerosolisammutus on TUKESin hyväksymä ja se rinnastetaan kaasu- ja sprinklausjärjestelmiin, mikä avaa aivan uusia mahdollisuuksia palosuojauksiin. Toki perinteisille sammutusjärjestelmillekin on vielä paikkansa. Uskomme kuitenkin vahvasti, että tehokkuutensa, turvallisuutensa ja helpon asennettavuuden sekä edullisuutensa ansiosta aerosolijärjestelmät tulevat yleistymään nopeasti”, Tatu Laine toteaa.

Helpoimmillaan aerosolisammutusjärjestelmän asennus on niinkin helppoa, että kämmeneen sopiva sammutusnappi kiinnitetään magneetilla esimerkiksi sähkökeskuksen kylkeen. Tilansäästö ja asennuksen helppous ovat siis huomattavaa, ja mikä parasta, turvallinen ja myös ekologinen sammutusjärjestelmä on toimintavalmiudessa seuraavat 20 vuotta. Sammutusnappi maksaa vain 199 € ja parhaimmillaan se suojelee isoilta vahingoilta hoitamalla alkusammutuksen automaattisesti. Pieni investointi saattaa tuoda siis merkittävät säästöt.

Automaattista alkusammuttamista

Peltaco haluaa levittää aerosolisammuttamisen sanomaa mahdollisimman laajasti. Yhtenä toimenpiteenä yritys avasi aihetta käsittelevän verkkosivun aerosolisammutus.fi. Sivustolta löytyy lisää tietoa teknologiasta ja sieltä saa myös helposti tilattua itse asennettavan sammutusnapin (kuvassa).

Peltaco, automaattista alkusammuttamista

Maassamme on lukuisia kohteita ilman palosuojausta oikeastaan vain sen takia, ettei aikaisempi teknologia ole sitä järkevästi mahdollistanut. Nyt tilanne on kuitenkin toinen. Siksi Peltacon Mikko Tikkanen haastaakin kaikki ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä tilasuojaukseen liittyen. Hän lupaa aina asiantuntevan kartoituksen ja kokonaisvaltaisen ehdotuksen kohteen suojaamisesta.

Lisätietoja:
www.peltaco.com
www.aerosolisammutus.fi

Julkaistu: 04/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

mainos_583
mainos_507
mainos_581
mainos_602Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »