mainos_1020

Märkätilat (kylpyhuoneet)

Uusi kylpyhuone vanhan sisälle

Linjasaneeraus PreBad-elementtiratkaisuna kolmessa viikossa

artikkelikuva: Uusi kylpyhuone vanhan sisälle

Linjasaneerauksen yhteydessä uudistetaan putkistojen lisäksi myös märkätiloja. Kerrostalokohteissa märkätilojen uusimisen voi tehdä perinteisen kylpyhuoneremontin sijasta PreBad- kylpyhuonekonseptilla, jossa mittatilaustyönä valmistetut elementit asennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle. Prebad-konsepti sisältää kylpyhuoneen ja nousuhormielementin.

”VTT:n vuonna 2013 sertifioimassa PreBad-konseptissa rakenteiden purkutyöt on minimoitu, mikä nopeuttaa remonttia ja alentaa kustannuksia. Linjasaneerauskohteen vesijohdot ja viemärit uusitaan ja märkätilojen kalusteet puretaan pois, mutta vanhat pinnat jätetään paikoilleen ja asennetaan uudet päälle, mikäli se on mahdollista”, kuvailee Finnovalin toimitusjohtaja Mika Hamara.

Finnoval toteuttaa linjasaneerauksia, vesijohtoremontteja ja märkätilojen saneerauksia sekä perinteisillä menetelmillä että PreBad-konseptilla. Finnoval toimii yhteistyössä PreBadin kehittäneen ruotsalaisen PartGroup Ab:n kanssa.

”PreBad-kylpyhuone valmistuu kolmessa viikossa ja sopii nopeutensa ansiosta sekä vuokrataloihin että asunto-osakeyhtiöihin. Suuri osa asukkaista asuu koko remontin ajan asunnossa, sillä haitta-aika on lyhyt, pölyäviä työvaiheita on vain vähän ja työmaa pysyy siistimpänä. Ruotsissa PreBad on asennettu noin 90 000 kylpyhuoneeseen viimeisten 30 vuoden aikana. Suosittua konseptia kehitetään jatkuvasti”, sanoo Hamara.

Ilmankierrosta huolehditaan jättämällä vanhan rakenteen ja uuden elementin väliin tuuletusrako, joka liitetään olemassa olevaan ilmanvaihtojärjestelmään. Tuuletuksesta huolehditaan koneellisesti alakaton sisään asennettavan ilmanvaihtojakolaatikon avulla. Uusien kosteusvahinkojen mahdollisuus on minimoitu, ja PreBadilla on vuotamattomuustakuu.

Kokonaisvastuurakentamisen ratkaisu

Kokonaisvastuurakentamisen urakkamallilla toteutettava linjasaneeraus ja PreBad-remontti alkavat suunnittelulla ja kohteen huolellisella mittaamisella. Märkätilaelementit valmistetaan tehtaalla mittatilaustyönä.

”Asuntokohtaisten ja asennusvalmiiden elementtien lisäksi toimitukseen kuuluu nousuhormielementti, jossa kulkevat vesijohdot, viemärit sekä sähköjohdot. Seinämallinen WC-istuin on integroitu nousuhormielementtiin, ja pesualtaat sekä muut vesipisteet haaroitetaan nousuhormista”, kuvailee Hamara.

Seinäelementeissä käytetään vesieristeenä teräslevyjä, joihin seinälaatat kiinnitetään epoksilla. Materiaalien ja kiinnitystavan ansiosta laattojen vaihtaminen onnistuu turvallisesti siten, että vesieristeet eivät vaurioidu.

”Kokonaisuuteen kuuluu erilaisia materiaalivaihtoehtoja, joista asiakas voi valita mieleisensä. Nousuhormielementissä käytetään usein desibeliviemäreitä ja komposiittiputkistoja. Asiakas voi valita haluamansa vesikalusteet. PreBad-kokonaisuus on kustannuksiltaan erittäin kilpailukykyinen perinteiseen linjasaneeraukseen verrattuna”, Hamara sanoo.

PreBad-konseptiin kuuluu kaikkien kiinteistön vesijohtojen ja viemärien uusiminen sekä LVI-asennusten lisäksi kylpyhuoneiden sähkötyöt. Tarvittaessa Finnoval uusii myös muuta kohteen talotekniikkaa, ja tilaajan niin halutessa myös esimerkiksi keittiökalusteet.

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 03/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 4/2023

KITA - Kiinteistö & talotekniikka
mainos_1017Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »