mainos_825

Energiatehokkuus
LVI
Lämmitys

Poista ilmat tehokkaasti lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmästä

Uudet kompaktit alipaineilmanpoistimet poistavat ilman tehokkaasti lämmitys- tai jäähdytysjärjestelmästä

artikkelikuva: Poista ilmat tehokkaasti lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmästä

Ilma on yleinen ongelman aiheuttaja vesikiertoisissa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä. Se heikentää lämmönluovutusta, lyhentää käyttöikää ja aiheuttaa ääniongelmia. Tehokkailla syklonitekniikkaa hyödyntävillä alipaineilmanpoistimilla poistat ilman nopeasti, ja tehostat järjestelmän toimintaa.

Lorisevat patterit, kohina, kylmät patterit. Tässä joitakin ilman aiheuttamia ongelmia. On hyvin yleistä, että lämmitys- tai jäähdytysjärjestelmässä on ilmaa. Sitä pääsee järjestelmään aina veden lisäyksen yhteydessä sekä riittämättömän paineistuksen vaikutuksesta, jolloin verkoston paine laskee ilmanpaineen alapuolelle.

Ilma haittaa järjestelmien tehokasta toimintaa ja lyhentää käyttöikää. Ilmataskut ja kuplat toimivat eristeenä ja laskevat lämmönsiirtokykyä, mikä nostaa käyttökustannuksia. Vapaiden kaasukuplien esiintyminen haittaa veden kiertoa, joka taas aiheuttaa ääniongelmia ja laskee asumismukavuutta.

Lataa laajempi artikkelimme ilmanpoistosta!

Alipaineilmanpoistin poistaa ilmat nopeasti

Ilma tulee saada nopeasti ja tehokkaasti pois järjestelmästä. Tehokkain tapa käytönaikaiseen ilmanpoistoon on alipaineilmanpoistin, jossa vesi imetään syvään alipaineeseen. Tällöin veteen liuenneet kaasut vapautuvat, ja ne saadaan poistettua. IMI Pneumatexin valmistamat Vento Connect alipaineilmanpoistimet tehostavat ilmanpoistoa keskipakoisvoiman avulla. Tämä edesauttaa kaasujen erottamista, mikä tekee laitteesta huomattavasti useimpia muita menetelmiä tehokkaamman.

Vento Connect alipaineilmanpoistinten valikoima on nyt päivittynyt pienempikokoisilla Simply Vento ja Vento Connect ilmanpoistimilla.

Laitteet soveltuvat erityisesti pienempiin verkostoihin, esimerkiksi rivitaloihin tai mataliin kerrostaloihin. Seinä- tai lattia-asenteinen laite soveltuu hyvin myös ahtaisiin teknisiin tiloihin. Pienestä koosta huolimatta Simply Vento ja Vento Connect ovat täysverisiä syklonitoimisia alipaineilmanpoistimia ja pitävät sisällään myös samat liitäntäominaisuudet sekä etäohjausmahdollisuuden, kuin valikoiman isommatkin laitteet.

Lisätietoja: www.imi-hydronic.fi

kuva

Julkaistu: 03/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje
Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »