mainos_1061

Taloyhtiöviestintä (järjestelmät)
Turvallisuus

Kiinteistön tiedonhallintaa kootusti

Hälytyksensiirron, etähallinnan ja datan reitittämisen yhdistäminen samaan järjestelmään sujuvoittaa kiinteistön valvontaa ja hallintaa

artikkelikuva: Kiinteistön tiedonhallintaa kootusti

Kiinteistön toiminnallisuutta voidaan parantaa tietoturvallisella Telcont Secure® -järjestelmällä, johon turvallisuusjärjestelmät sekä muut kiinteistössä sijaitsevat valvontajärjestelmät kytketään. Samaan järjestelmään voidaan yhdistää myös etähallinta ja datan reititys.

Kiinteistön hälytyksensiirto- ja etähallintaratkaisu voidaan toteuttaa kytkemällä päätelaite samaan ympäristöön hälytyksiä tuottavien ja etähallittavien laitteiden kanssa.

”Hälytyksensiirtojärjestelmä lähettää tiedon reaaliaikaisesti hälytyksen luonteesta riippuen alueelliseen 112-hätäkeskukseen tai muihin haluttuihin valvomoihin”, sanoo teknologiapäällikkö Simo Saarelma Tansecilta.

Tansec on Viria-konserniin kuuluva kiinteistö- ja turvatekniikan hallintaan erikoistunut asiantuntijayritys, jonka palveluihin kuuluvat hälytyksensiirtojärjestelmät, etähallinta ja datan reititys. Kotimaisen avainlippuyrityksen Telcont Secure® -järjestelmä on operaattoririippumaton ja täyttää viranomaisten sekä vakuutusyhtiöiden vaatimukset.

”Hälytystiedot voidaan lisäksi toimittaa sähköpostina tai tekstiviestinä kaikille halutuille tahoille, ja järjestelmä yksilöi tarkasti mistä kiinteistön osasta tai laitteelta hälytys tulee”, jatkaa Tansecin toimitusjohtaja Vesa Kaaronen.

Etähallintaa käytetään yhä enemmän

Etähallintaa varten luodaan tietoturvalliset yksilöidyt käyttöoikeudet, joten järjestelmän käyttäjä voi työskennellä ja hallita kiinteistön järjestelmiä paikasta riippumatta. Esimerkiksi huoltoyhtiön työntekijät voivat hallinnoida järjestelmiä etäyhteydellä nopeasti ja kustannustehokkaasti.

”Järjestelmä on tietoturvallinen ja sen kautta voidaan etähallita kiinteistö- ja automaatiojärjestelmiä, muita kiinteistössä olevia laitteistoja sekä turvateknologiaa”, sanoo Kaaronen.

”Palveluista voi valita omiin tarpeisiin sopivan kokonaisuuden tai yksittäisen osan”, Saarelma lisää.

Kiinteistöistä ja laitteista kerätään aiempaa enemmän tietoa tietoteknisten järjestelmien ja automatisaation yleistyessä. Telcont Secureen liitetyistä järjestelmistä kerätty data voidaan reitittää reaaliaikaisesti haluttuun kohteeseen tietoturvallisen pilvipalvelun avulla.

Laitteiden älykkään hallinnoinnin lisäksi dataa voidaan hyödyntää analysointiin, diagnosointiin, ennustamiseen sekä muihin älykkäisiin toimintoihin.

Lisätietoja: www.tansec.fi

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 04/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »