mainos_825

Energiatehokkuus
Katot
Kiinteistöhuolto
Piha-alue

Tähtäimessä vähähiilinen rakentaminen

Puupohjaisia raaka-aineita hyödyntävä bitumikate on ympäristöystävällinen valinta

artikkelikuva: Tähtäimessä vähähiilinen rakentaminen

Katepalin Green-tuoteperheen kehittämisestä ovat vastanneet laatu- ja kehitysinsinööri Miia Suikkanen ja tuotepäällikkö Lasse Rajala.


Uusiutuvia raaka-aineita ja kierrätysmateriaaleja sisältävä bitumikate pienentää rakennuksen hiilijalanjälkeä. Ympäristöystävällisen katteen ominaisuudet ja asennettavuus vastaavat perinteisiä bitumikatteita.

Uusittu maankäyttö- ja rakennuslaki ohjaa pienentämään rakennuksen elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä. Hiilipäästöjen arvioimiseksi Ympäristöministeriö on avannut avoimen päästötietokannan, joka sisältää eri rakennusmateriaalien geneerisiä hiilipäästöarvoja.

”Geneeristen arvojen avulla suunnittelijat voivat vertailla kuinka materiaalivalinnat vaikuttavat hiilijalanjälkeen. Rakentamisvaiheessa taas tarvitaan valmistajakohtaiset ympäristöselosteet, joiden avulla hiilijalanjälki voidaan laskea tarkemmin”, kertoo tuotepäällikkö Lasse Rajala Katepal Oy:stä.

Vuonna 1949 perustettu Katepal on suomalainen perheyritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat bitumiset kateaineet sekä vedeneristystuotteet. Katepalin tuotekehitys nojautuu sekä tuotteiden laadukkuuteen että ympäristöarvoihin.

”Tähtäämme siihen, että tuotteemme ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä teknisistä ominaisuuksista tinkimättä. Otamme ympäristön huomioon sekä raaka-ainevalinnoissa että tuotantomenetelmissä, ja käytämmekin esimerkiksi vihreää sähköä”, Rajala sanoo.

Uusiutuvia ja kierrätettäviä materiaaleja

Uudessa Katepal Green -tuoteperheessä hyödynnetään uusiutuvia puupohjaisia raaka-aineita ja kierrätysmateriaaleja. Mallisto on tullut saataville kesäkuun alusta, ja saatavuutta laajennetaan myös tee se itse -tuotteisiin tämän vuoden aikana.

”Perinteisenkin bitumikatteen hiilijalanjälki on maltillinen, ja tuotekehityksen ansiosta Katepal Green -tuotteiden hiilijalanjälkeä ja muita ympäristövaikutuksia on pienennetty entisestään”, Rajala sanoo.

Katepal Green -tuotteet soveltuvat kaikenlaisille katoille. Malliston tuotteet täyttävät tuotestandardien vaatimukset ja vastaavat myös käyttöominaisuuksiensa sekä asennettavuutensa puolesta perinteisiä tuotteita.

”Tuotteita on testattu aidoissa kohteissa koko tuotekehityksen ajan palautteen saamiseksi suoraan kentältä. Tuotekehityksessä on panostettu pitkäaikaiskestävyyteen, käytettävyyteen ja ympäristöystävällisyyteen”, lisää Rajala.

Lisätietoja: www.katepal.fi

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 06/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje
Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »