mainos_1061

Automaatio
Energiatehokkuus
LVI
Märkätilat
Yhteiset tilat

Helposti asennettava automatisoitu hana

Kosketusvapaa pesuallashana vähentää veden ja energian kulutusta

artikkelikuva: Helposti asennettava automatisoitu hana

Suomen ympäristövaatimukset täyttävä kosketusvapaa hana sopii julkisiin ja yksityisiin tiloihin. Infrapuna-sensoriin perustuva hana on helppo asentaa erilaisten pesualtaiden yhteyteen. Automatisoitu hana säästää vettä ja energiaa tuoden kustannussäästöjä.

Vuonna 2020 voimaan astuneessa ympäristölaissa säädetään mistä materiaaleista vesikalusteet saa valmistaa. Määräykset perustuvat Suomen pohjavesien laatuun ja ympäristönsuojeluun.

”Suomen kova vesi saattaa aiheuttaa vesikalusteisiin korroosiota pitkällä aikavälillä. Veden kanssa kosketuksissa olevien materiaalien huolellinen valinta on tärkeää, jotta vesistöihin ei pääse mikropartikkeleita”, sanoo projektipäällikkö Tiina Gefwert Grohelta.

Grohe on vesi- ja suihkutuotteiden valmistaja, jonka tuotekehitystä ohjaavia arvoja ovat laatu, teknologia, muotoilu ja kestävä kehitys. Grohe on kehittänyt Suomen tarpeisiin oman malliston, jossa veden kanssa kosketuksissa olevat osat on valmistettu DZR-messingistä.

”DZR-messinki kestää korroosiota ja estää sinkkikatoa, joten tuote on turvallinen ja kestää käytössä”, lisää Gefwert.

Grohe, kosketusvapaa hana

Automatiikalla kustannussäästöjä

Huhtikuussa 2021 Grohe toi markkinoille Suomen ympäristövaatimusten mukaisen Bau Cosmopolitan E -kosketusvapaan pesuallashanan. Hana toimii infrapuna-sensorin avulla.

Sensori havaitsee hanan alle tuodut kädet ja avaa hanan. Kun kädet otetaan pois hanan alta, hana sulkeutuu automaattisesti. Hanan GROHE EcoJoy-poresuutin päästää vettä 5,7 litraa sekunnissa. Vedenvirtaus on suunniteltu sekä käyttökokemuksen että ekologisten lähtökohtien mukaisesti.

”Kosketusvapaa hana on kehitetty sekä kotien että julkisten tilojen wc- ja kylpyhuonetiloihin. Kosketusvapaan hanan avulla kädet voi pestä helposti, eikä käsistä siirry bakteereja tai viruksia hanaan”, Gefwert sanoo.

Kustannuksiltaan kilpailukykyinen hana on käyttäjäystävällinen hankinta, joka säästää vettä ja energiaa ja siten tuo kustannussäästöjä. Myös lasten on helppo käyttää kosketusvapaata hanaa, eikä hana unohdu vahingossa auki.

”Vettä tulee riittävästi käsien pesuun, mutta sitä ei tuhlata”, tiivistää Gefwert.

Helppo asennettavuus ja klassinen muotoilu

Kromin värinen ja tyylikkäästi muotoiltu hana on helppo asentaa pika-asennusjärjestelmänsä ja joustavien liitosletkujensa ansiosta. Takaiskuventtiili estää veden virtauksen takaisin päin ja roskasiivilä siivilöi veden. Hanassa on seitsemän esiasetettua ohjelmaa, joita voi halutessaan muuttaa.

”Hanaan on esiasetettu esimerkiksi lämpödesinfiointi ja puhdistustila, joiden avulla hana puhdistaa itsensä säännöllisesti. Lisätoimintoja voi asentaa kaukosäätimellä”, Gefwert kertoo.

Hana toimii ulkoisella litiumparistolla, jonka voi vaihtaa itse. Pariston käyttöikä on noin seitsemän vuotta 150:llä käyttökerralla päivässä.

”Aiemmin kosketusvapaat hanat oli liitettävä sähköverkkoon, mikä toi rajoitteita niiden käyttöön. Paristokäyttöisyys helpottaa asentamista ja käyttöä”, Gefwert lisää.

Lisätietoja: grohe.fi

Teksti: Merja Maukonen

Grohe, kosketusvapaa hana

Julkaistu: 08/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »