mainos_510

LVI
Putkiremontit

Paristovapaa vesimittari kestää käytössä

Edullinen hankintahinta yhdistettynä pitkään käyttöikään - paras investointi

Etäluettavien vesimittareiden hankinta tulee vastaan jokaisessa taloyhtiössä viimeistään seuraavan putkiremontin myötä. Edullisen hankintahinnan lisäksi kannattaa kiinnittää huomioita järjestelmän käyttöikään.

kuva

Uusissa ja putkiremontoitavissa rakennuksissa huoneistokohtaiset, etäluettavat vesimittarit ja kulutukseen perustuva laskuttaminen tuli pakolliseksi 25.10.2020.

Paristo on mittarin kriittinen osa

Etäluettavia vesimittareita hankittaessa on syytä huomioida, että mittarin paristo on laitteiston heikko lenkki.

”Vesimittareissa on tavallisesti sisällä muisti ja paristo. Tämä järjestelmä toimii niin kauan kuin paristossa on virtaa. Yleensä paristoa ei voi vaihtaa, vaan koko mittari menee vaihtoon pariston hiipuessa. Etenkin lämpimän käyttöveden mittareiden käyttöikä jää käytännössä selvästi alle kymmenen vuoden”, COBA International Oy:n toimitusjohtaja Mika Kelo toteaa.

COBA International Oy on kokonaisvaltainen Lonix kulutusmittaus- ja automaatioratkaisujen toimittaja ja erityisesti kerrostaloissa tarvittavien helppokäyttöisten kokonaisratkaisujen erikoisosaaja. Ratkaisuun on lisättävissä myös mm. saunan- ja pesulan varausjärjestelmät.

kuva

Elinkaarikustannuksiltaan edullisin ratkaisu

COBA International Oy tuo yksinoikeudella maahan sveitsiläisen valmistajan patentoimia paristottomalla mittariteknologialla toimivia huoltovapaita etäluettavia MBus-vesimittareita. Mittareiden laakerit on valmistettu teollisesti safiirista ja ne luetaan optisesti, mikä takaa niille luotettavan ja pitkäikäisen toiminnan sekä erittäin tarkat kulutustiedot. MBus-mittarien käyttöikä on keskimäärin 25 vuotta.

kuva

COBAn vedenmittausjärjestelmä on hankintahinnaltaan edullinen ja pitkän käyttöikänsä vuoksi sen kokonaiskustannukset koko elinkaaren aikana ovat selvästi markkinoiden alhaisimmat.

Asukkaan oman vedenkulutuksen seurantaan on tarjolla helppo ja vaivaton QR-koodilla aktivoitava KotiPlus-mobiilipalvelu.

Isännöitsijä voi KiinteistöPlus-pilvipalvelun avulla viedä ajantasaiset kulutustiedot suoraan käyttämäänsä laskutusohjelmaan. Järjestelmässä on myös monipuoliset hälytystoiminnot.

kuva

Lisätietoja: www.lonix.com/#/products/metering

Teksti: Jari Peltoranta

Julkaistu: 08/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

mainos_583
mainos_511
mainos_507
mainos_487
mainos_581



Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »