Ilmanvaihto
Kiinteistöhuolto
LVI

Ilmanlaatu kuntoon mittalaitteiden avulla

Laadukkailla tarkastuskameroilla ja partikkelilaskureilla tarkkaillaan hormien kuntoa ja sisäilman laatua

artikkelikuva: Ilmanlaatu kuntoon mittalaitteiden avulla

Korkealaatuiset hormien tarkastuskamerat tuottavat teräväpiirtokuvan, josta kohde nähdään tarkasti. Uusia malleja voi ohjata mobiilisovelluksella. Helppokäyttöisellä partikkelilaskurilla voi valvoa luotettavasti sisäilman laatua vaativissa kohteissa.

Hormien kuntoa on hyvä tarkkailla säännöllisesti. Esimerkiksi asunto-osakeyhtiöissä ilmanvaihtohormien tarkastus ja puhdistus suositellaan tehtäväksi 10 vuoden välein. Ammattilaiskäyttöön suunnitelluilla kameroilla tarkastus sujuu nopeasti.

”Kausipuhdistuksia tehtäessä hormit kuvataan ennen ja jälkeen, jolloin asiakkaalle voidaan todentaa työn tulos. Samalla havaitaan mahdolliset hormien piilevät viat kuten halkeamat”, sanoo yrittäjä Matti Kaartinen Aimtec Finland Oy:stä.

Aimtec Finland on mittalaitteiden maahantuoja, jonka palvelutarjontaan kuuluvat myös laitteiden huolto, kalibrointipalvelut ja varaosat. Laitteet saa kotimaassa sijaitsevasta huollosta nopeasti takaisin käyttöön.

Tarkastuskamerat ammattilaiskäyttöön

Aimtecin maahantuomat saksalaiset Wöhler-tarkastuskamerat ovat teknisesti huippuluokkaa. Vaativiin olosuhteisiin suunniteltuja kameroita on saatavilla sekä työntökaapelilla että laskukaapelilla.

”Kamerapäätä voi kääntää putken sisällä eri asentoihin. Mikäli tarkastuksessa havaitaan esimerkiksi tukos tai halkeama, voidaan kamerapään sijainti rakenteissa paikantaa tutkalla tarkasti”, Kaartinen kertoo.

Wöhler Aimtec

Uusinta teknologiaa edustavat Wöhler VIS 700 HD -mallit tuottavat teräväpiirtokuvan, ja tarkastuskameroissa voi käyttää eri kokoisia resoluutioltaan korkeatasoisia kamerasensoreita. Uusia malleja voi ohjata suomenkielisellä mobiilisovelluksella, joten kuvat voi tallentaa suoraan puhelimeen tai pilvipalveluun.

Hiukkaspitoisuus haltuun

Kanomax-partikkelilaskuri on suunniteltu puhdastilojen, laite- ja konesalien, leikkaussalien ja muiden vaativien tilojen sisäilman hiukkaspitoisuuden valvontaan ja tarkkailuun.

”Kanomax-laskuri on kevyt ja LCD-kosketusvärinäyttönsä ansiosta helppokäyttöinen. Telakan avulla mittaustuloksia voidaan lähettää reaaliaikaisesti tietokoneelle. Tulokset voi myös tallentaa laitteelle”, Kaartinen kertoo.

Laitetta on saatavilla kolmea tai kuutta partikkelikokoa mittaavana. Vuosittaisen laitteen valmistajan tekemän kalibroinnin voi hoitaa Aimtecin kautta.

Lisätietoja: www.aimtec.fi

Teksti: Merja Maukonen

Aimtec logo

Julkaistu: 09/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 3/2023

KITA - Kiinteistö & talotekniikka
mainos_988
mainos_992Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »