Energiatehokkuus
Julkisivut (ikkunat, parvekkeet)

Tyylikkäät vekkikaihtimet suojaavat parveketta auringolta

artikkelikuva: Tyylikkäät vekkikaihtimet suojaavat parveketta auringolta

Lasitetun parvekkeen kuumenemista kesähelteillä voi estää kätevillä vekkikaihtimilla. Sisustukselliset kaihtimet toimivat myös näkösuojana. Asunto-osakeyhtiön yhteishankintana asennettavat parvekekaihtimet luovat julkisivuun yhtenäisen ilmeen ja tulevat yksittäistilauksia edullisemmaksi.

Parvekekaihtimet parantavat lasitetun parvekkeen viihtyisyyttä ja käytettävyyttä. Lasitettu parveke voi kuumentua kesällä korkeisiinkin lämpötiloihin. Kaihtimet estävät parvekkeen liiallista lämpenemistä, joten parvekkeella oleskelu on miellyttävää.

”Kun parveke ei kuumene, myös asunnon sisätilat pysyvät viileämpinä. Kaihtimilla voi estää epämiellyttävää auringon häikäisyä. Lisäksi kaihtimilla saa näkösuojaa ja yksityisyyttä parvekkeelle, mikä parantaa parvekkeen käytettävyyttä etenkin tiheään asutuilla alueilla tai katutason asunnoissa”, sanoo Visorin brand manager Aino Karjalainen.

”Portaattoman manuaalisen säädettävyyden ansiosta kaihtimia voi käyttää joustavasti sekä aurinkosuojana että näkösuojana.

Vuonna 1972 perustettu Visor juhlii tänä vuonna 50-vuotista toimintaansa. Kotimaisia design-kaihtimia valmistava Visor on kuluvalla vuosituhannella keskittynyt pääasiassa ikkunoiden ja ovi-ikkunoiden vekkikaihtimiin sekä parveke- ja terassilaseihin asennettaviin vekkikaihtimiin.

Visorin kaihtimet valmistetaan Suomessa Kempeleessä. Noin 60 prosenttia tuotannosta menee kotimaan markkinoille. Visorin tuotteita viedään muun muassa Pohjoismaihin, Pohjois-Amerikkaan ja Keski- ja Etelä-Eurooppaan. Kasvava yritys kuuluu nykyisin Lumon-konserniin ja työllistää lähes 150 työntekijää.

kuva

Edustava julkisivu harmonisilla sävyillä

Visorin vekkikaihtimissa käytetään kestävää ja vesipestävää kangasta. Helposti puhdistettava ja rypistymätön kankainen kaihdin on helppo ja huoleton myös lapsiperheessä.

Kaihdinta voi puhdistaa kostealla liinalla, ja tarvittaessa kaihtimen voi irrottaa ja pestä villapesuaineella. Pölyt voi poistaa imurin harjapäällä.

Kaihtimia on saatavilla tiiviistä tai läpikuultavasta kankaasta valmistettuna. Tiivis kangas toimii täydellisenä näkösuojana. Läpikuultavasta kankaasta pystyy erottamaan ulkopuolella olevat hahmot.

”Asiakaspalvelumme auttaa mielellään käyttötarkoitukseen sopivan kankaan valinnassa. Saatavilla on myös täysin pimentävää kangasta käytettäväksi esimerkiksi makuuhuoneen vekkikaihtimissa”, Karjalainen sanoo.

Kaihtimia on saatavilla useissa skandinaavisen tyylin mukaisissa neutraaleissa ja harmonisissa sävyissä. Parvekekaihtimissa suosituimpia ovat valkoinen ja harmaan sävyt. Neutraalin sävyiset parvekekaihtimet luovat rakennuksen julkisivuun rauhallisen ilmeen.

Kaihtimen ulkopuolen helmiäispinta heijastaa auringon lämpösäteilyä, mikä tehostaa lämmönsäätelyä. Vaaleissa sävyissä helmiäispinta näkyy kiiltona ja tummissa sävyissä hopean sävynä. Läpikuultavien kankaiden helmiäispinnoitteen ansiosta hahmot erottuvat heikommin ulkoa sisälle kuin sisältä ulos.

Yhtenäinen ilme julkisivuun yhteishankinnalla

Parvekekaihtimien asentaminen asunto-osakeyhtiöön tulee yhteishankintana edullisemmaksi kuin yksittäiset tilaukset, mikäli useat osakkaat ovat kiinnostuneita parvekekaihtimien hankkimisesta.

”Järjestämme asunto-osakeyhtiöille yhteishankintamahdollisuuksia. Kaihdinten asentaminen on kustannustehokasta, kun kaikkien asuntojen mittaukset ja asennukset hoidetaan samalla kertaa”, sanoo Karjalainen.

Useimmiten yhteishankinnoissa jokainen osakas voi tehdä ostopäätöksen ja värivalinnat mieltymystensä mukaisesti. Parvekkeiden lasittamisen yhteydessä kaihtimet voidaan asentaa jokaiseen asuntoon.

”Kustannustehokkuuden lisäksi yhteishankinnoissa saadaan julkisivuun yhtenäinen ja edustavan näköinen ilme”, Karjalainen lisää.

kuva

Kaihtimet valmistuvat nopeasti mittatilaustyönä

Kaihtimien hankinta ja asentaminen sujuu nopeasti. Yhteishankinnoissa Visorin edustaja käy sovittuna ajankohtana ottamassa mitat parvekelaseista ja tekee tilauksen.

”Kaikki kaihtimemme valmistetaan mittatilaustyönä, ja ne valmistuvat noin viikossa. Tämän jälkeen sovitaan asennusaika. Yhden parvekkeen asennustyöt hoituvat noin tunnissa”, kertoo Karjalainen.

Kaihtimet voi tilata myös Visorin verkkokaupasta. Verkkosivuilla on ohjeet parvekelasien mittaamiseksi. Laskurin avulla voi laskea kaihtimien hinnan, joka määräytyy kaihtimien koon perusteella.

Seuraavaksi valitaan haluttu väri ja tehdään tilaus. Tilaamisen jälkeen Visorin asiantuntija on vielä puhelimitse yhteydessä asiakkaaseen ja varmistaa tilauksen tiedot.

”Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme henkilökohtaista palvelua ja parhaat mahdolliset ratkaisut valaistuksen ja aurinkosuojauksen suhteen”, Karjalainen sanoo.

CTA

Vekkikaihtimien asentaminen sujuu helposti

Visorin parvekekaihtimien asentaminen on helppoa patentoidun pikakiinnityksen ansiosta. Asentaminen ei vaadi ruuvaamista tai poraamista, joten kaihtimien asentaminen ei vaikuta lasitusvalmistajan tarjoamaan takuuseen.

Jokaiseen lasiin asennetaan oma kaihdin, joten parvekelaseja voi avata ja sulkea vapaasti kaihdinten ollessa paikoillaan. Kaihtimet voi asentaa itse tai asennuksen voi tilata Visorilta.

”Kaihtimia voi säätää portaattomasti kahteen suuntaan, alhaalta ylös ja ylhäältä alas. Portaattoman manuaalisen säädettävyyden ansiosta kaihtimia voi käyttää joustavasti sekä aurinkosuojana että näkösuojana”, kertoo Karjalainen.

Parveke pysyy tehokkaimmin viileänä, kun parveke suojataan suoralta paahteelta kaihtimilla ja varmistetaan ilman kiertäminen avaamalla pari lasia. Kaihdinten ansiosta myös koneellisen viilennyksen tarve usein vähenee.

kuva

Kaihtimet sopivat kaikkiin laseihin ja ikkunoihin

”Parvekkeen ovi-ikkunaan voidaan asentaa samanlainen kaihdin kuin parvekelaseihin. Kankainen kaihdin on ovessa sälekaihtimia miellyttävämpi ja kestävämpi vaihtoehto, sillä se pysyy napakasti paikoillaan eikä kolise ovea avattaessa. Samalla parvekkeen ilme pysyy yhtenäisenä ikkunasta toiseen”, kertoo Karjalainen.

Monilla lasitetuilla parvekkeilla on myös lasitetut kaiteet, joihin voi hankkia parvekekaihdinten kanssa yhtenäiset kaihtimet. Julkisivu näyttää siistiltä, kun parvekekalusteet jäävät kaihdinten taakse ja parvekkeella oleskelu on miellyttävää.

”Näkösuojan lisäksi kaidekaihtimet luovat loppusilauksen parvekkeen viilentämiseen”, sanoo Karjalainen.

Parvekelasien ja -kaiteiden sekä ovi-ikkunoiden lisäksi muihin huoneiston ikkunoihin voidaan asentaa vekkikaihtimet. Samansävyisellä kankaalla tehdyt toteutukset luovat siistin ilmeen asuntoon.

Visorin valikoimiin kuuluvat myös pimentävät vekkikaihtimet, joita asennetaan tyypillisesti makuuhuoneisiin. Pimennyskaihtimen kangas ei läpäise valoa lainkaan, mikä helpottaa nukahtamista valoisina kesäöinä.

Ellei täydelliselle pimentämiselle ole tarvetta, voi makuuhuoneeseen valita esimerkiksi tyylikkään mustan tai tummanharmaan kaihtimen.

Lisätietoja: Visor kaihtimet - Ikkunat, Parveke, Terassi, – Suomen Visor Oy

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Suomen Visor Oy

Julkaistu: 01/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 3/2023

KITA - Kiinteistö & talotekniikka
mainos_988
mainos_992Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »