Kiinteistöhuolto (kunnossapito)

Painehuuhtelu puhdistaa viemärit tehokkaasti

artikkelikuva: Painehuuhtelu puhdistaa viemärit tehokkaasti

Kun viemäri pulputtaa eikä tahdo vetää, on aika toimia. Rasvakertymien poistaminen painehuuhtelulla varmistaa, ettei tukoksia ja mahdollisia vesivahinkoja pääse syntymään. Puhdas putkisto pysyy kunnossa pidempään.

Viemärin pulputtaminen ja veden hidas poistuminen altaasta tai lattiakaivosta ovat ensimmäisiä viemärin tukkoisuudesta kertovia merkkejä, joiden ilmaannuttua viemärit kannattaa puhdistaa. Tukokset voidaan välttää ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä.

”Viemäritukos saattaa olla ensimmäinen oire, josta taloyhtiössä huomataan viemäreiden kunto. Puhdistus- ja korjaustoimenpiteet voidaan kohdentaa oikea-aikaisesti, kun viemäreiden kuntoa seurataan noin viiden vuoden välein kuvaamalla viemärit”, sanoo Hoviputken asennuspäällikkö Severi Leijola.

Hoviputki on Uudellamaalla toimiva LVI-alan yritys, joka tarjoaa ammattitaitoista, luotettavaa ja vastuullista palvelua. Hoviputken palvelutarjontaan kuuluvat painehuuhtelut, kuntokartoitukset, LVI-päivystys, LVI-huoltotyöt ja LVI-urakat.

”Painehuuhtelussa viemärit puhdistetaan hellävaraisesti veden avulla. Painehuuhtelun tarvetta voi selvittää tekemällä pistokuvauksia viemäreihin. Seuraamalla viemäreiden kuntoa säännöllisesti voi ehkäistä kustannuksiltaan mittavien vesivahinkojen syntymistä”, Leijola sanoo.

Viemärien puhdistustarpeeseen vaikuttavat muun muassa putkien materiaali ja halkaisija sekä vaakavetojen määrä, joten pistokuvaukset ovat kustannustehokas tapa seurata viemärien kuntoa.

kuva

Painehuuhtelun lopputulos varmistetaan kuvaamalla viemärit

Hoviputken LVI-asentajat tekevät painehuuhtelun tarkasti työn jälkeä huolellisesti seuraten. Käytettävissä on useita eri kokoisia letkuja ja suuttimia erilaisiin käyttötarkoituksiin ja erilaisille putkiosuuksille, joten työskentely sujuu haastavissakin paikoissa.

”Painehuuhtelussa käytetään kuumaa vettä ja korkeaa vedenpainetta, jotta putkistoon kertynyt pinttynytkin rasva saadaan irrotettua tehokkaasti. Huuhtelussa ei käytetä kemikaaleja, joten menetelmä on hellävarainen putkistolle eikä rasita ympäristöä”, Leijola kertoo.

kuva

Viemärin kuvaaminen ennen huuhtelua, huuhtelun aikana ja huuhtelun jälkeen kuuluu Hoviputken painehuuhtelupalveluun. Näin varmistetaan huuhtelun lopputulos. Samalla saadaan tietoa putkiston kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista.

”Painehuuhtelun jälkeinen kuvaaminen paljastaa mahdolliset piilevät halkeamat tai rakenteelliset ongelmat. Toimenpidesuositukset sisältävä kuvallinen raportti havainnollistaa huuhtelun tulokset ja muut havainnot. Erikseen sovittaessa toimitamme täydelliset videotallenteet asiakkaan arkistoa varten”, Leijola sanoo.

Painehuuhteluita tekevät ammattitaitoiset LVI-asentajat, joten Hoviputki voi hoitaa akuutit korjaustyöt saman tien. Korjaustöistä sovitaan aina erikseen asiakkaan kanssa, jotta kustannukset pysyvät sovittuina.

kuva

Asukkaalle helppo ja huoleton menetelmä

Painehuuhtelu on asukkaalle huoleton. Asukkaan vastuulla on vain viemäripisteiden edustojen tyhjentäminen. Painehuuhtelulaitteiston melutaso on alhainen, joten viereisessä huoneessa voi tehdä etätöitä eikä asuminen häiriinny.

”Painehuuhtelun yhteydessä voidaan tehdä vesikalusteiden kartoitus, jolloin palvelu on kustannustehokasta ja huoneistokäyntien määrä vähenee”, lisää Leijola.

Käyttövesiputkien lisäksi sadevesiviemäreiden ja salaojien kunto kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Painehuuhtelu sopii myös sadevesiviemäreiden ja salaojien puhdistamiseen.

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoja Hoviputken yhteydenottolomakkeella.

Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Paavo Pykäläinen

Julkaistu: 03/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »