Julkisivut
Valvonta & Suunnittelu

Julkisivujen kuntotutkimukset, korjaussuunnittelu ja valvonta alan erikoisosaajalta

artikkelikuva: Julkisivujen kuntotutkimukset, korjaussuunnittelu ja valvonta alan erikoisosaajalta

Julkisivujen kunto kannattaa selvittää hyvissä ajoin, jotta voidaan ehkäistä tulevat isommat julkisivuvauriot. Näin voidaan säästyä kalliimmilta remonteilta ja pidentää julkisivun elinikää jopa vuosikymmenillä. Julkisivuremontin korjausketjun antaminen yhden osaavan ja luotettavan toimijan käsiin on varteenotettava toteutusvaihtoehto.

Vuonna 1993 perustettu turkulainen Julkisivukonsultointi JK Oy tarjoaa luotettavat ja puolueettomat julkisivujen arvioinnit, kuntotutkimukset ja korjaussuunnittelut sekä valvonnat koko Etelä-Suomen alueella taloyhtiöiden tarpeisiin. Helsinkiin on tulossa tämän vuoden aikana asiakaskunnan pitkään toivoma paikallinen toimisto palvelemaan entistä paremmin pääkaupunkiseudun asiakkaita, joita tällä hetkellä palvellaan Forssan toimipisteestä käsin.

”Meidän vahvuutemme on se, että olemme erikoistuneet julkisivujen, parvekkeiden ja kattorakenteiden kuntotutkimuksiin, korjaussuunnitteluun ja korjaustöiden valvontaan, joten meillä on erittäin vankka kokemus ja syvällinen erityisosaaminen koko tältä erikoisalueelta. Tänä päivänä näihin projekteihin liittyy aika usein myös aurinkopaneeleita, sähköautojen latauspisteitä tai vaikkapa ilmalämpöpumppulaitteistojen tai niiden asennuksen valmiuksien suunnittelua. Nekin meiltä luonnistuvat”, Julkisivukonsultointi JK Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Nieminen toteaa.

Ketju hallintaan yhden toimijan avulla

”Meiltä saa yhdeltä ja samalta luukulta julkisivun kuntoarvion, -tutkimuksen, korjaussuunnittelun, rakennuttamispalvelut ja tarvittaessa projektipäällikön sekä valvojan hankkeelle. Lopputuloksesta tulee sitä parempi, mitä pidempi ketju yhden luotettavan ja puolueettoman toimijan kanssa on. Näin uskallan väittää yrityksemme tekemien useamman tuhannen projektin tuomien kokemuksen perusteella”, Nieminen sanoo painokkaasti.

CTA

Helppotajuinen opas taloyhtiöpäättäjien avuksi

Julkisivukonsultointi JK Oy on julkaissut taloyhtiöiden käyttöön uuden Onnistu julkisivuremontissa -oppaan. Taloyhtiöiden hallituksen jäsenet ja osakkaat voivat ladata sen ilmaiseksi käyttöönsä tai tilata painettuna oppaana yrityksen kotisivujen kautta.

”Oppaassa on mukana vuosikymmeniä pitkän kokemuksemme tuomia esimerkkejä, hyviä käytäntöjä ja sudenkuoppia, joita julkisivuremontissa voi tulla vastaan”, Nieminen kertoo.

Yksi oppaaseen otettu neuvo on se, että julkisivuremontissa kannattaa varautua kymmenen prosentin ylimääräiseen rahoitustarpeeseen varsinaisen urakkasumman päälle.

”Varsinkin, jos korjauksessa joudutaan purkamaan jotakin vanhaa, sieltä tulee usein yllätyksiä vastaan, jotka aiheuttavat lisäkustannuksia hankkeeseen. Siihen on syytä varautua jo lainaa hakiessa.”

Niemisen mukaan taloyhtiöissä ei usein ole realistista kuvaa julkisivuremontin vaatimasta aikajanasta.

”Kuntotutkimus ottaa useamman kuukauden, jo pelkästään laboratorioanalyysien valmistuminen ottaa sesonkiaikaan jopa kuusikin viikkoa. Itse suunnittelu kestää hankkeen laajuudesta riippuen kuukausista jopa vuoteen, minkä päälle tulee vielä rakennusluvan haku, joka tietyillä paikkakunnilla voi kestää jopa liki vuoden sekin. Lisäksi useamman edeltävän vaiheen välissä on taloyhtiöiden omat päätösprosessit. Jos alkukeväästä herätään hankkeeseen, on se käytännössä aikaisintaan seuraavan vuoden kesällä toteutettavissa, kun puhutaan vähänkään isommasta hankkeesta”, Nieminen havainnollistaa.

Lisätietoja: www.julkisivukonsultointi.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Julkaistu: 04/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »