Piha-alue (sähkölataus)

Latausvalmius on helppoa toteuttaa pikaliitinteknologialla

artikkelikuva: Latausvalmius on helppoa toteuttaa pikaliitinteknologialla

Yksilöllisiin tarpeisiin mukautuvan sähköautojen latausvalmiuden voi rakentaa kotimaisen pikaliitinteknologian avulla. Suomessa suunnitellun uuden latauslaitteen tuotekehityksessä on huomioitu erilaiset käyttötarpeet ja monipuoliset ominaisuudet.

”Pikaliittimien avulla autojen lämmitykseen tehtyä kaapelointia voidaan hyödyntää sähköautojen lataamisessa. Pikaliittimeen voidaan asentaa perinteinen lämmitysrasia sekä eri tyyppisiä latauslaitteita”, sanoo Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jari Ängeslevä.

Parkkisähkö on vuonna 2014 perustettu kotimainen yritys, joka kehittää sähköautojen latausteknologiaa sekä valmistaa ja asentaa latausjärjestelmiä. Parkkisähkön kehittämä pikaliitinteknologia on markkinoiden nopein ja kustannustehokkain tapa latausvalmiuden rakentamiseen.

Parkkisähkön avaimet käteet -palvelukokonaisuudessa asukas tilaa palvelupaketin suoraan Parkkisähköltä, kun taloyhtiö on huolehtinut latausvalmiudesta ja tehnyt sopimuksen Parkkisähkön kanssa. Laitteet voi ostaa tai vuokrata. Vuokramallissa laitteet on helppoa ja edullista päivittää uusiin tarpeiden muuttuessa ja teknologian kehittyessä.

”Me vastaamme järjestelmän asentamisesta, ylläpidosta, asiakaspalvelusta ja sähkön laskutuksesta, joten palvelumme on asunto-osakeyhtiölle ja isännöitsijälle vaivaton”, sanoo Ängeslevä.

Latauslaitteen kytkeminen pikaliittimeen on nopeaa

Pikaliittimet voidaan asentaa olemassa olevaan infrastruktuuriin. Joustavuutensa ansiosta pikaliitinteknologiaan perustuva latausvalmius mukautuu tulevaisuuden tarpeisiin.

”Pikaliittimet voidaan asentaa kaikille pysäköintialueille ja -halleihin. Esimerkiksi huoltoyhtiön edustaja voi kytkeä latauslaitteen pikaliittimeen plug-and-play -menetelmällä”, kertoo Parkkisähkön liiketoimintajohtaja Joel Järvi.

Pikaliittimiin voi kytkeä eri tehoisia ja erilaisia Parkkisähkön valikoimassa olevia latauslaitteita. Latauspisteen asentaminen, vaihtaminen tai huoltaminen eivät vaadi sähkötöitä eivätkä aiheuta palvelukatkoksia.

”Järjestelmäämme kuuluva älykäs dynaaminen kuormanhallinta varmistaa, että asunto-osakeyhtiön sähköliittymän kapasiteetti ei ylity. Palvelu on jokaiselle asukkaalle tasapuolinen, ja laskutus hoidetaan sähkön kulutuksen mukaisesti”, sanoo Järvi.

Uusi latauslaite mukautuu erilaisiin käyttötarpeisiin

Parkkisähkö tarjoaa kattavan valikoiman kiinteistölataukseen suunniteltuja latauslaitteita. Uusi Suomessa suunniteltu ja valmistettu 11/22kW Type2 -latauslaite on kehitetty kattamaan erilaiset käyttötarpeet. Laite mahdollistaa lataamisen eri lataustehoilla.

”Uuden laitteen tuotekehityksen lähtökohtina olivat monipuolisuus ja mukautuminen erilaisiin käyttötarpeisiin. Latauslaitteessa on kaksi pistoketta parkkiruutua kohden. Kaapelilla varustettu pistoke on kätevä sähköauton lataamisessa, ja Äly-Schuko-pistoke mahdollistaa myös moottorin lämmittämisen”, Järvi kertoo.

Laitteen OCP-protokolla varmistaa yhteensopivuuden operaattorien kehittyessä myös tulevaisuudessa. Latauslaitteeseen sisäänrakennettu kamera voi tulevaisuudessa tunnistaa auton rekisterinumeron perusteella, jolloin RFID-tunnistautumista ei tarvita.

Laturissa on vehicle to grid -valmius eli se tukee tulevaisuudessa todennäköisesti yleistyvää tapaa syöttää sähköä akuista sähköverkkoon sähkönkulutuksen huippukuormien aikana. Akut voidaan ladata aamuyön edullisemmalla sähköllä.

”Suomalaisiin olosuhteisiin suunnitellun ja kustannustehokkaan latauslaitteen teknologia pysyy ajankohtaisena pitkälle tulevaisuuteen. Latauslaitteen ratkaisut on kehitetty vastaamaan taloyhtiöiden monipuolisiin tarpeisiin”, summaa Järvi.

Tällä hetkellä 11/22kW Type2 -latauslaitetta voi tilata ennakkoon, ja toimitukset alkavat syksyllä.

Lisätietoja: www.parkkisahko.fi

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 04/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »