Julkisivut

Avaimet käteen

Julkisivujärjestelmä Vodavol nopeuttaa julkisivukorjausten suunnittelua ja toteutusta

artikkelikuva: Avaimet käteen

Vodavol on uusi, rakennusalan asiantuntijayritysten (Consti, Hilti, Paroc ja Vahanen) yhdessä kehittämä järjestelmä vanhojen betonisandwichelementtikerrostalojen julkisivujen saneeraukseen. Vodavol lyhentää huomattavasti suunnitteluun ja asennukseen kuluvaa aikaa, ja pienentää näin julkisivuremontin kokonaiskustannuksia.

Yhteistyössä kehitetty järjestelmä korjausrakentamiseen

Suomessa on miljoonia neliömetrejä vanhoja betonikerrostalojen julkisivuja, jotka ovat tulleet elinkaarensa päähän. Suuri osa näistä julkisivuista on 1960–70-luvuilla rakennetuissa betonisandwich-rakenteisissa kerrostaloissa. Vodavol on kehitetty tarpeesta yksinkertaistaa ja nopeuttaa julkisivukorjauksen suunnittelua ja toteuttamista. Vodavol-julkisivujärjestelmä on markkinoiden ensimmäinen Avaimet käteen -ratkaisu sisältäen suunnittelun, materiaalit ja urakoinnin.

Helppo ja riskitön Vodavol-kokonaispaketti

Julkisivukorjaus kokonaistoimituksena osatoimituksen sijaan on tilaajalle helpoin ja riskittömin vaihtoehto. Vodavol-järjestelmän koko toteutuksen yhteensopivine materiaaleineen voi hankkia helposti Avaimet käteen -kokonaispakettina. Paketti sisältää laadukkaat rakennusmateriaalit ja parhaan asiantuntemuksen: Hiltin kiinnitysjärjestelmän, Parocin eristeet, Vahasen suunnittelun ja projektinjohdon sekä Constin asennuksen. Toteutuksessa ovat mukana luotettavat kumppanit, mikä takaa sujuvan rakentamisprosessin sekä korkealaatuisen lopputuloksen. Uusi seinärakenne on palo- ja kosteusturvallinen sekä erittäin energiatehokas, mikä säästää lämmitysenergiaa.

Energiaa säästävä julkisivurakenne

Julkisivuremontin yhteydessä on hyvä mahdollisuus korjata rakennuksen lämpöhäviöt ja sitä kautta parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Rakentamisen normit ja määräykset ovat vuosien saatossa muuttuneet ja rakennusten tulee nykyään olla huomattavasti energiatehokkaampia kuin ennen. 60-luvulla betonisandwich-elementeistä rakennetun kerrostalon energiatehokkuus on tämän päivän vaatimuksiin verrattuna heikko. Vodavol-järjestelmällä on mahdollista täyttää korjausrakentamisen energiatehokkuusvaatimukset ulkoseinän osalta joko puolittamalla lähtötilanteen U-arvo tai toteuttamalla nykyvaatimustaso (0,17 W/m2K). Tämä onnistuu erittäin energiatehokkaan Parocin kivivillaeristeen sekä kylmäsillat minimoivan Hiltin kannatinjärjestelmän ansiosta.

kuva

Julkisivuremontti pienemmillä häiriöillä

Julkisivuremontti on rakennuksen omistajalle, taloyhtiölle ja asukkaille kallis ja aikaa vievä projekti. Mikäli parvekkeita ei uusita, remontti kestää keskimäärin 2–4 kuukautta, jonka aikana joudutaan usein työskentelemään myös asuntojen sisällä. Häiriötä asukkaille aiheuttavat myös äänet, etenkin julkisivuja purettaessa. Vodavol-järjestelmän avulla remonttiaika lyhenee käytännössä puoleen, mikä pienentää huomattavasti remontin aikaisia häiriöitä.

Työkaluja ja apua suunnittelutyöhön

Rakennussuunnittelijoiden vapaaseen käyttöön on koostettu Vodavol-materiaalipaketti, joka sisältää Vodavol-järjestelmän rakennetyypit ja detaljit, jotka helpottavat ja nopeuttavat suunnittelua. Suunnittelu- ja projektinjohtopalvelua on myös mahdollista tilata erikseen.

Lisätietoja: www.vodavol.fi

Julkaistu: 06/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »