mainos_1047

LVI
Märkätilat (kylpyhuoneet)

Sähkötoimisella pyyhekuivaimella tekstiilit kuivaksi helposti ja nopeasti

artikkelikuva: Sähkötoimisella pyyhekuivaimella tekstiilit kuivaksi helposti ja nopeasti

”Uusissa Mario-malleissamme on myös kolmiportainen lämpötilan säätömahdollisuus”, Sauli Niemi Sentakia Oy:stä kertoo.


Pyyhekuivain on elämää helpottava, edullinen kodin varuste. Pyyhekuivain kuivattaa esimerkiksi ulkoiluvaatteet nopeasti, helposti ja siististi.

Pyyhekuivain on vielä toistaiseksi vähän hyödynnetty elämää helpottava apuväline Suomalaisissa kodeissa. Nimeänsä monikäyttöisempi tekstiilikuivain on kuitenkin iso apu esimerkiksi urheilu- ja ulkoilutekstiilien kuivatukseen.

”Pyyhekuivaimessa voi kuivata paljon muutakin kuin pyyhkeitä. Käytännössä se on kaikenlaisten tekstiilien ja liikuntavarusteiden kuivatuspaikka. Itselläni on neljä- ja kuusivuotiaat lapset, joilla vaatteet kyllä kastuvat varsinkin syksyn ja talven ulkoleikeissä. Vaatteet saa helposti ja järjestäytyneesti kuivattua pyyhekuivaimella. Itse kuivaan pyyhekuivaimella usein pyöräilyvaatteitani ja esimerkiksi merinovillakerrastoja”, Sauli Niemi Sentakia Oy:stä sanoo.

Sentakia Oy on toimittanut suomalaisiin koteihin pyyhekuivaimia jo vuodesta 2000.

kuva

Siistimpi koti ja parempikuntoiset kalusteet

Sade- ja loskakeleillä ulkoiluvaatteet kastuvat helposti, kuten helteessä hikoillessakin. Jos kodissa ei ole pyyhekuivainta, vaihtoehdoksi jää yleensä märkien vaatteiden ripustaminen oven päälle, tuolin selkämykselle ja vastaaville paikoille. Mikäli tätä tekee säännöllisesti, vaatteista tuleva kosteus kuluttaa ja jopa tuhoaa kalusteiden pintoja.

Toinen yleinen tapa on levittää vaatteet eteisen tai kylpyhuoneen lattialämmityksen päälle. Tällöin kylpyhuoneen lattia täyttyy vaatteista, mikä ei ole kovin käytännöllistä. Lisäksi lattialämmitys käännetään yleensä täydelle teholle, jolloin sähköä kuluu todella paljon. Yksi käytetty vaihtoehto on vielä lämmityspattereiden päällä kuivattaminen. Se voi pilata esimerkiksi herkät ulkoilutekstiilit, jos patteri on liian kuuma.

”Sekin kannattaa huomioida, että pyyhe ei välttämättä ehdi kuivua ennen seuraavaa käyttökertaa, jos se laitetaan kylmälle laattaseinälle pyyhekoukkuun kuivumaan. Joka tapauksessa kun kuivuminen kestää kauan, pyyhe alkaa pian haista, jolloin sitä joudutaan pesemään useammin. Pyyhekuivaimella kuivatut tekstiilit tarvitsevat vähemmän kuluttavia pesukertoja,” Niemi sanoo.

Moneen tarpeeseen sopivia pyyhekuivaimia on tarjolla sekä vesikiertoisina että sähkötoimisina. Lisäksi kuivaimia on myös molemmat lämmitysmuodot yhdistävinä hybridikuivaimina.

kuva

Joustava sähkökuivain lämpötilan säädöllä

Sentakia Oy on tuonut markkinoille uudenlaisen Mario-sähkökuivainmalliston, joka tarjoaa joustavuutta laitteen sijoitteluun ja käyttöön.

Sähkötoimisen kuivaimen voi laittaa päälle juuri silloin, kun haluaa. Lisäksi uusissa malleissa on ajastimet, joilla kuivauksen voi ajastaa kestämään haluamansa ajan. Näin laitetta ei tarvitse pitää turhaan päällä.

kuva

”Uusissa Mario-malleissamme on myös kolmeportainen lämpötilan säätömahdollisuus, minkä ansiosta ei tarvitse pelätä herkempien tekstiilien vaurioitumista kuumuudessa. Samalla säästetään sähkölaskussa, koska pienempi lämpötila vie luonnollisesti vähemmän sähköä”, Niemi sanoo.

Tavallisesti sähkötoimisia kuivaimia myydään joko oikea- tai vasenkätisinä malleina, eli sähköjohto tulee laitteeseen jommalta kummalta puolelta. Uusissa malleissa virtajohto on varustettu liittimellä, eli tikapuumalleissa kummankin pystyputken takana on liittimet sähköjohdolle. Tämä antaa enemmän vaihtoehtoja kuivaimen asennukseen ja helpottaa kuivaimen sijoittelua.

Sähkötoimisia pyyhekuivaimia voidaan käyttää lähes kaikkialla missä vain sähkölähde löytyy. Pistotulppakytkennällä varustetun laitteen asennuksen asiakas voi tehdä vaivattomasti itse ilman sähköasentajaa.

Myös kiinteä liitäntä

”Mario-kuivaimien tuotepaketissa on valmiina myös kiinteän liitännän tarvikkeet, jolloin johdot voidaan asentaa kokonaan piiloon seinän sisälle esimerkiksi remontin yhteydessä. Kiinteässä asennuksessa tarvitaan sähköasentajaa, mutta pistotulppaliitäntää käyttäessa voi asennuksen tehdä itsekin”, Niemi sanoo.

Mario-kuivaimet on valmistettu Ukrainassa. Kuivaimet ovat erittäin laadukkaita, mistä kertoo niille myönnettävä viiden vuoden takuukin. Yleensä kuivaimilla on kahden vuoden takuu.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kuivaimia saa joko kiillotetulla tai mattamustalla pinnalla ja neljässä eri mallissa.

Lisätietoja: www.sentakia.com

Julkaistu: 08/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »