mainos_990

Ilmanvaihto
LVI
Lämmitys
Putkiremontit
Turvallisuus (palo)

Uuden sukupolven eristeratkaisut houkuttavat taloyhtiöitä

artikkelikuva: Uuden sukupolven eristeratkaisut houkuttavat taloyhtiöitä

Viime aikoina talotekniikan eristemarkkinaan on tullut paljon uusia, monipuolisia vaihtoehtoja – mutta mitä pitää ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä?

Oikein mitoitetulla ja tehdyllä talotekniikkaeristyksellä on tärkeä merkitys rakennuksen käyttäjien terveydelle, turvallisuudelle sekä asumismukavuudelle. Vesiputkien eristäminen parantaa käyttöveden lämpötilan hallintaa sekä estää bakteerikasvustojen syntymistä kylmissä putkissa. Palo- ja lämmöneristeet takaavat turvallisuuden ja ilman lämpötilan hallinnan ilmastointikanavissa – ja vaimentamalla kanavien tai viemäreiden äänitasoa lisätään asumismukavuutta.

”Talotekniikassa eristettävät kohteet vaihtelevat pientaloista ja kerrostalojen linjasaneerauksista isoihin toimistotaloihin ja kauppakeskuksiin laajoine putkisto- ja ilmanvaihtojärjestelmineen”, kertoo aluemyyntipäällikkö Marko Hjelt Saint-Gobain Finlandista.

Elinkaarikustannus alas!

Saint-Gobain valmistaa ISOVERin eristysratkaisuja, jotka maksavat itsensä takaisin moninkertaisesti rakennuksen elinkaaren aikana, niin energiataloudessa kuin kunnossapidossakin. Energiankulutuksen pienentäminen taas tuo rakennuksen käyttökustannuksiin merkittäviä säästöjä.

”ISOVER-tuotteet tarjoavat kattavan valikoiman kaikentyyppisiin taloteknisiin eristyksiin, olipa sitten kyseessä palo-, kondenssi-, ääni-, tai lämmöneristys”, toteaa Hjelt.

Saint-Gobainin innovaatioputkesta tulee jatkuvasti uusia tuotteita markkinoille. Uusin näistä on vuoden alussa lanseerattu, kanava- ja laite-eristykseen tarkoitettu ISOVER CLIMCOVER ROLL CR ALU1 -lämmöneristematto.

”Tuote on kokenut täydellisen muutoksen: uudistettu lämmöneristematto on käytössä lähes pölyämätön ja sitä kautta erittäin mukava asentaa”, kuvailee Hjelt.

kuva

Kestävä valinta kanava- ja laite-eristyksiin

”ISOVER CLIMCOVER ROLL CR ALU1 on Suomessa valmistettu Avainlipputuote, jonka U-kuiturakenne antaa hyvän puristuskestävyyden ja entistäkin paremman mittapysyvyyden”, kuvailee Hjelt.

”ISOVER CLIMCOVER ROLL CR ALU1 -eristematolla on rakennusmateriaalien ja ilmanvaihtotuotteiden M1-päästöluokitus sekä EUCEB-sertifikaatti, joka varmistaa, että kuidut ovat bioliukoisia ja materiaali on valmistettu vastaamaan tuotteiden terveyttä ja turvallisuutta koskevia eurooppalaisia vaatimuksia ja määräyksiä”, Hjelt kertoo uutuustuotteesta.

kuva

Kondensiota vastaan

Talotekniikassa kovassa nosteessa tällä hetkellä ovat myös solukumieristeet. Solukumin valtti on, että se hylkii luonnostaan kosteutta ja oikein asennettuna ehkäisee tehokkaasti kondensiota sekä korroosiota.

”Esimerkiksi taloyhtiöissä otetaan vakavasti kondensioon liittyvät riskit, joten tämä on vahva tuote siihen markkinaan.” Lisäksi solukumia käyttämällä eristeen alla olevan putken tai kanavan käyttöikä pitenee.

Saint-Gobain vahvisti huomattavasti solukumiosaamistaan vuonna 2018, kun se osti saksalaisen Kaimannin. Alan edelläkävijä valmistaa esimerkiksi Kaiflex-solukumeja, jotka sopivat ratkaisuksi erityisesti silloin, kun eristettävän kohteen sisäpuolinen lämpötila on matalampi kuin ympäristön lämpötila – kuten vaikkapa kylmäputkien eristyksessä.

kuva

Kaiflex ST soveltuu moneen

Esimerkiksi monikäyttöiset Kaimann Kaiflex ST -eristeet soveltuvat ilmastointi-, jäähdytys-, kylmävesi-, lämmitys- ja kuumavesiputkien sekä ilmanvaihtokanavien eristämiseen.

”Tuotetta on saatavilla letkuina, kelalla ja levyinä”, kertoo Hjelt.

Joustava Kaiflex ST -umpisolukumieriste ehkäisee luotettavasti kondensoitumista ja vähentää energiahävikkiä. Kaiflex ST yhdistää höyrysulun eristeen solurakenteeseen, mikä estää vesihöyryn kulkeutumisen ja auttaa pitämään suorituskyvyn huippulaatuisena järjestelmän koko elinkaaren ajan.

”Poikkeuksellisen kondensoitumisen estokykynsä lisäksi Kaiflex ST vaimentaa ääntä ja kanavan seinien värähtelyä”, lisää Hjelt.

Lisätietoja:
tekniset.isover.fi
ISOVER CLIMCOVER ROLL CR ALU1
Kaimann Kaiflex ST/STplus

Teksti: Sami J. Anteroinen

kuva

kuva

Julkaistu: 09/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 1/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »