mainos_998

Energiatehokkuus
Raput (valaistus)
Yhteiset tilat (valaistus)

Nyt on aika vaihtaa LEDiin

artikkelikuva: Nyt on aika vaihtaa LEDiin

Kun ensi vuonna laajasti käytetyt loistelamput poistuvat, tulee väistämättäkin hetki vastaan, jolloin valaistus kannattaa päivittää uusimpaan energiatehokkaaseen ja pitkäikäiseen LED-teknologiaan.

Valaistusala kohtaa historiansa suurimman muutoksen, kun perinteiset loistelamput poistuvat markkinoilta kiristyneiden direktiivien takia. Muutos on verrattavissa hehkulamppujen poistumiseen markkinoilta, sillä loistelamppuja on edelleen laajasti käytössä erilaisissa valaistuskohteissa. RoHS 2011/65/EU -direktiivin liitteessä III on loistelampuille annettu poikkeus elohopean käytön osalta ja vuoden 2022 alussa tätä poikkeusta on uudelleen arvioitu EU:n komission toimesta. Tarkastelun lopputuloksena elohopeaa sisältävien loistelamppujen (pistokantaiset pienoisloistelamput sekä kaksikantaiset T5- ja T8-loistelamput eli ”loisteputket”) saattaminen EU:n markkinoille kielletään asteittain vuoden 2023 aikana.

Kun tulee tilanne vastaan, jolloin loistelamput ovat elinkaarensa päässä tai halutaan aloittaa energian säästäminen valaistuksen avulla, niin silloin on aika vaihtaa LEDiin. LED-teknologiaan vaihtamisessa on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Joko olemassa oleva valaisin vaihdetaan uuteen LED-valaisimeen tai loistelampun tilalle vaihdetaan vastaava LED-lamppu, mikäli vanhalla valaisimella on vielä teknistä käyttöikää jäljellä (lampunpitimet ja muut mekaaniset komponentit ovat hyvässä kunnossa). LEDVANCEltä löytyy ratkaisu kumpaankin vaihtoehtoon.

kuva

LED-teknologiaan päivittäminen tuo lukuisia mahdollisuuksia aina energiansäästöstä parempaan valaistukseen asti. LED-valaistuksella on helppo saavuttaa energiansäästötavoitteita jatkuvasti kiristyvässä energiatilanteessa. Energiansäästön lisäksi, voidaan päivityksen myötä parantaa koko tilan valaistusta ja siten luoda tilaan miellyttävämpi tunnelma sekä lisätä turvallisuutta. Esimerkiksi jätekatoksiin voidaan asentaa liiketunnistimella varustettuja LED-valaisimia, jotka valaisevat tilaa energiatehokkaasti juuri sen aikaa, kun vain on tarve. Porraskäytävissä LED-valaisimet ja -lamput ovat omimmillaan, sillä LED-tuotteet kestävät jatkuvaa päälle/pois kytkentää huomattavasti paremmin kuin perinteiset loistelamppuvalaisimet ja siksi ne vaativatkin vähemmän huoltoa ja ylläpitoa.

LEDVANCE valaistuksen kumppanina tarjoaa vakuuttavia vaihtoehtoja eri tilanteisiin ja tukee valaistusasiantuntijana oikean ratkaisun löytämisessä – lampun vaihdosta uusiin asennuksiin. LEDVANCEn tuotevalikoimasta löytyy erittäin kattava valikoima erilaisia LED-lamppuja poistuvien loistelamppujen tilalle ja sen lisäksi laaja valikoima erilaisia LED-valaisimia. LEDVANCE asiantuntevana valaistuskumppanina auttaa myös tarvittaessa valaistussuunnitelman tekemisessä. LEDVANCEn kanssa olet aina voittajien puolella.

Tutustu LED-vaihtoehtoihin alla:

LED-valaisimet >>>

LED-pistokantalamput >>>

LED-valoputket >>>

Julkaistu: 11/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 4/2023

KITA - Kiinteistö & talotekniikka
mainos_1017Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »