mainos_990

BLOGI

Mikä on paras tapa eristää putkisto?

Kirjoittaja: Matti Aho

artikkelikuva: Mikä on paras tapa eristää putkisto?

Voisitko uskoa, jos väitän sen olevan se, ettei käytä eristäjää ollenkaan? Ainakaan perinteiseen eristystyöhön. Putkien eristämiseen on useampi syy, joita ovat esimerkiksi energiahukan minimointi, kondensaation torjunta ja virtausäänien vähentäminen. Näistä tärkeimmäksi muodostuu kondensaation torjunta, sillä kondensaatio voi aiheuttaa merkittävää haittaa.

Mikäli virtausainetta kuljettava putki on metallinen, kondensaation torjunta huolellisella eristyksellä on putkiston eliniän maksimoimisen vuoksi erittäin tärkeää. Teräspohjaiset putkimateriaalit ovat pinnoituksista huolimatta aina alttiita korroosiolle, ja eristyksen alla tapahtuva ruostuminen on siitä viheliäinen, että se näkyy usein vasta sitten, kun suuria vahinkoja on päässyt jo tapahtumaan. Eristyksen alla tapahtuva korroosio aiheuttaa enemmän tehdas- ja toimintakatkoja putkistoissa, kuin kaikki muut syyt yhteensä. (Lähde)

Miksi sitten ehdotan, ettei eristystyötä kannattaisi tehdä itse ollenkaan?

Olemme Georg Fischerillä lähteneet ratkaisemaan ongelmaa sillä, että esieristämme putket, osat ja venttiilit suoraan tehtaalla. Virtausainetta kuljettaa PE-muovista tehty putki, joka on testattu ongelmitta sietämään valtaosaa yleisesti käytössä olevista jäähdytyspiirien nesteistä.

Tehdasolosuhteissa tuotettu eristys takaa tasaisimman mahdollisen eristystuloksen, sitoo eristeen vahvasti putkeen kiinni, mahdollistaa markkinoiden energiatehokkaimman eristeen (U-arvo 0,022 W/mK) käyttämisen ja säästää asennusajassa merkittävästi. Ratkaisumme siis nopeuttaa putkitöitä vähintään 50 %, tuo vähintään 30 % paremman energiatehokkuuden, poistaa 100 % ruosteen ja kondensaation aiheuttamat ongelmat ja vähentää putkiston huoltotarvetta merkittävästi. Yksinkertainen ratkaisu, joka ratkaisee hyvin monta ongelmaa kerralla: COOL-FIT.

COOL-FIT oli aiemmin saatavilla vain putkikokoluokissa DN25-DN400. Nyt lisäsimme valikoimaamme myös pienemmät putkikoot DN12-DN25! COOL-FIT 2.0 Push-Fit on esieristetty komposiittiputkijärjestelmä, joka tekee asentamisesta melkein liian helppoa.

Asennus vaatii vain 4 vaihetta:

1. Putken katkaisu mittaansa
2. Purseen poisto
3. Putken työntö pistoliittimeen ja vetoliike
4. Pistoliittimen liittäminen liitososaan (esim. haara tai kulma).

Kaikki putket tulevat esieristettyinä ja niitä saa 5 m kangissa, sekä 25 m keloissa. Liittimiin tulee kuvanmukainen eristekotelo, joka on helppoa kiristää paikalleen. Tuote perustuu luotettavasti toimivaan Georg Fischerin iFit –järjestelmään.

Matti Aho
Tuoteryhmäpäällikkö
Georg Fischer
www.gfps.fi

Julkaistu: 01/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 1/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »