mainos_1054

Energiatehokkuus
Lämmitys

Tee kodistasi energiatehokkaampi

Vähennä kulutusta ja paranna mukavuutta

artikkelikuva: Tee kodistasi energiatehokkaampi

Noin puolet rakennuksen energiankulutuksesta käytetään LVI-järjestelmissä. Pienetkin muutokset lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä voivat osaltaan alentaa energiakustannuksia.

Onko kylmällä säällä talon kauimmaisessa päätyasunnossa kylmä samalla, kun lämmönjakohuoneen lähellä olevissa asunnoissa lämpötila nousee helposti liian kuumaksi? Tällöin lämmitysjärjestelmä saattaa olla epätasapainossa. Tämä ei ainoastaan tunnu epämukavalta, vaan myös kuluttaa enemmän energiaa. Tällöin järjestelmän tasapainotus voi olla erittäin kannattava investointi.

Kuinka paljon epämukavuus maksaa?

Vesikiertoisen verkoston tasapainotuksella tarkoitetaan vesivirtojen tasaamista siten, että jokainen lämmönluovutin (esim. radiaattori) saa sille tarkoitetun suunnitellun virtauksen kaikissa käyttöolosuhteissa. Tämä mahdollistaa tasaisen ja miellyttävän lämpötilan sekä takaa optimaalisen veden jäähtymisen.

Miten tasapainotus auttaa säästämään energiaa?

Kun lämpö jakautuu oikein järjestelmässä, voidaan keskilämpötilaa laskea. Tasapainotuksen avulla tunnistetaan myös pienin mahdollinen virtaus, mikä vähentää pumpun työtä ja energiankustannuksia. Lisäksi kun vesi jäähtyy järjestelmässä tehokkaasti, toimii lämmöntuottolaite hyvällä hyötysuhteella.

Lue lisää miten voit tehdä kodeista energiatehokkaampia!

kuva

Varmista että järjestelmä toimii myös tulevaisuudessa

Jotta lämpö jakautuisi tasaisesti myös jatkossa ja venttiilit toimisivat oikein, tulee järjestelmän olosuhde säilyttää mahdollisimman hyvänä. Verkoston oikealla paineistuksella ja tehokkailla ilman- ja lianpoistimilla on tässä merkittävä rooli. Laadukkailla IMI Pneumatex -tuotteilla varmistat järjestelmän pitkäikäisen ja luotettavan toiminnan.

Lue lisää asuinrakennusten energiatehokkuudesta ja lataa ilmainen e-kirjamme.

Julkaistu: 02/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »