mainos_1024

Energiatehokkuus
Julkisivut

Uusi PAROC CO2 Calculator tekee hiilijalanjäljen laskemisesta helppoa

artikkelikuva: Uusi PAROC CO2 Calculator tekee hiilijalanjäljen laskemisesta helppoa

OC PAROC on julkaissut nettisivuillaan laskurin, jolla saa laskettua nopeasti ja tarkasti eri paksuisten PAROC-rakennuseristeiden GWP-arvon. Uusi työkalu on kehitetty helpottamaan suunnittelijoiden ja rakennuttajien työtä.

Laskuri perustuu EN 15804 +A2 mukaisiin EPD-ympäristöselosteiden arvoihin, joiden avulla tuotteiden GWP-arvo (global warming potential) lasketaan. Aiemmin laskutoimitus on vienyt aikaa ja vaatinut tietojen etsimistä ja yhdistelyä. OC Parocin kehittämä laskuri tekee laskut automaattisesti, joten sen avulla on nopeaa ja helppoa laskea eri paksuisten PAROC-rakennuseristeiden hiilijalanjälki.

“Halusimme luoda laskurin, joka aidosti helpottaa ja nopeuttaa suunnittelijoiden työtä ja myös auttaa tekemään tarkempia laskelmia”, sanoo Juha Laihonen, OC Parocin Circular Economy Lead, Nordics.

Paroc Oy Ab

PAROC CO2 Calculator näyttää päästöt neliömetriä, kiloa ja kuutiota kohden

Laskuri ilmoittaa CO2 ekvivalentit päästöt eri yksiköissä, mikä vastaa erilaisten suunnitteluohjelmien tarpeisiin (kg CO2-eq kg/kg, kg CO2-eq/m2 ja kg CO2-eq/m3). Tämä helpottaa tuotteiden vertailua keskenään. Laskuri näyttää myös tuotteen tiheyden ja lämmönvastuksen halutussa paksuudessa.

Paroc Oy Ab

Laskuri laskee EPD-dokumentin mukaiset GWP-arvot moduuleissa A1-A3 (= sisältää tuotannon aikaiset päästöt) sekä GWP-arvot moduuleissa A1-C4 (= sisältää tuotantovaihe, rakentamisvaihe, käyttövaihe ja elinkaaren loppuvaihe). Varmistaakseen, että arvot perustuvat oikean tuotantolaitoksen päästöihin, laskuri ottaa huomioon käyttäjän sijaintimaan. Esimerkiksi Suomessa laskurin avulla voi laskea EPD:n mukaisen GWP-arvon niille PAROC-rakennuseristeille, jotka ovat saatavilla Suomen markkinalla.

PAROC CO2 Calculator löytyy Parocin nettisivuilta tuotesivuilta, laskureista sekä Suunnittelijat-sivulta, josta löytyy myös muut suunnittelijan työtä helpottavat työkalut, CAD-kuvat sekä oppaat.

Testaa PAROC CO2 laskuria!

Julkaistu: 08/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »