mainos_990

Raput (valaistus)
Turvallisuus (valaistus)
Yhteiset tilat (valaistus)

Optimoitu teollisuusvalaistus säästää rahaa ja energiaa

Teollisuudessa valaistus voi kattaa jopa 80 % energiakustannuksista, sillä se on usein päällä ympärivuorokautisesti. Tämän vuoksi perinteinen valaistus kannattaa päivittää Philipsin LED-valaisimilla, sillä LED on perinteistä valaistusta energiatehokkaampi ja laadukkaampi vaihtoehto. Lisäksi teollisuudessa valaistukselta vaaditaan paljon, sillä sen tulee suoriutua erinomaisesti haastavissa olosuhteissa. Teollisuuden valaistustandardi määrittää teollisuuden valaistussuositukset.


Philips tarjoaa monenlaisia korvaavia LED-valaisimia ja LED-valonlähteitä teollisuuteen. Tutustu TrueForce-valonlähteisiin.

Eri valotasoja ja optiikoita

Teollisuusvalaistukselle on määritelty valaistusstandardi, jotta työskentely olisi mahdollisimman turvallista ja samalla tuottavaa. Valotasovaatimukset vaihtelevat suuresti tilan ja siinä suoritettavan työtehtävän mukaan. Lisäksi valaisinten optiikat vaikuttavat merkittävästi tilan valaistukseen. Teollisuuskohteissa valaistuksen tulee olla yhtenäinen, eikä se saa synnyttää varjoja. Valaistus ei saa myöskään häikäistä tai heijastua pinnoilta, sillä niistä saattaa aiheutua työtapaturmariski.

Philips
Älykäs valaistuksen ohjausjärjestelmä Interact kartuttaa teollisuudessa lisää säästöä.

Philipsin LED-valaisimet vaativiin teollisuuskohteisiin

Korkeissa hallitiloissa tarvitaan tehokkaita syväsäteilijöitä, jotka voidaan asentaa jopa 30 metrin korkeuteen. Vesitiiviitä ja puhdastilojen valaisimia käytetään puolestaan usein pysäköintihalleissa, sillä valaisimien tulee usein olla suojattu vedeltä, pölyltä ja iskuilta. Joissain teollisuuden kohteissa valaisimet altistuvat kemikaaleille, jolloin niiden tulee olla kemikaalinkestäviä. Räjähdysvaarallisissa tiloissa puolestaan, kuten lääketeollisuudessa, tulee käyttää ATEX-valaisimia. Lisäksi valaisimia on saatavilla myös mm. pysäköintikohteisiin turvavalo-ominaisuudella, jolloin keskusakusto pitää valaisimen päällä kolme tuntia sähkökatkon sattuessa.

Lisatietoja: www.lighting.philips.fi

Julkaistu: 09/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 1/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »