Automaatio
Energiatehokkuus
Lämmitys

Yhtiövastikkeissa nousupainetta – hyödynnä hyvät keinot pitää asumiskulut kurissa

artikkelikuva: Yhtiövastikkeissa nousupainetta – hyödynnä hyvät keinot pitää asumiskulut kurissa

Sähköhinta vaihtelee, inflaatio jyllää ja hinnat nousevat kautta linjan. Taloyhtiöissä paineet yhtiövastikkeen nostoon ovat kovat. Mitä on tehtävissä viihtyvyyden kärsimättä? Taloyhtiösopimuksen nettiliittymä säästää silkkaa rahaa ja älylämmityspalvelu automatisoidulla lämmönsäästöllä säästää myös kallisarvoista energiaa.

Tolkkua asumiskustannuksiin

Inflaatio ja muuttuva sähkön hinta on ajanut monen tilanteeseen, jossa pienikin säästö on kotiinpäin. DNA Netti taloyhtiösopimuksella mahdollistaa asukkaille merkittävää säästöä asumiskustannuksissa.

Yhden katon alle mahtuu monenlaista väkeä. Taloyhtiöille suunnatuissa palveluissa onkin menty entistä enemmän asukkaan tarpeeseen tai käyttöön perustuvaan laskutukseen, kuten jo tapahtuu sähkön ja veden osalta.

DNA Nettiin taloyhtiösopimuksella kuuluu aina perusnopeus (esimerkiksi 25 Mbit/s), joka sisältyy vuokraan tai vastikkeeseen. Sen päälle jokaiseen asuntoon on tilattavissa lisänopeutta edulliseen hintaan, aina 1000 megaan asti. Lisänopeus on asukkaille merkittävästi edullisempi kuin vastaava nettiliittymä ilman taloyhtiösopimusta. Siispä asukkaat voivat valita itselleen sopivan nopeuden järkevään hintaan, eikä kukaan maksa turhasta.

Taloyhtiöpalvelussa asiakkaiden haasteisiin vastaa niihin erikoistunut joukko

DNA:n taloyhtiöpalvelu on ylivertainen kumppani varsinkin uusien palvelujen käyttöönoton yhteydessä.

”Kaikilla paikkakunnilla, joilla toimimme, paikallinen yhteyshenkilö auttaa valitsemaan taloyhtiöön sopivimmat palvelut. Isännöitsijöitä ja taloyhtiöpäättäjiä palvelee Taloyhtiöpalvelun osaava joukko ammattilaisia, jolloin avun saa helposti yhdestä paikasta”, DNA:n taloyhtiöpalveluiden myyntijohtaja Sami Koivulahti sanoo.

Taloyhtiöpalvelussa vasteajat ovat nopeat ja asiat ratkotaan yhdellä kontaktilla.

”Laajan palveluportfolion valinneiden taloyhtiöiden palautteissa korostuu se, että he ovat tyytyväisiä nopeaan palveluun, paikallistuntemukseen ja siihen, että heille vastaa useimmiten sama henkilö. Tuoreen tutkimuksen mukaan 94% isännöitsijöistä suosittelisikin DNA:n taloyhtiönettiä”, Koivulahti hymyilee.

Älylämmityksellä säästöä taloyhtiön kassaan

Kerrostaloyhtiön hoitokuluista n. 30 prosenttia menee asuntojen ja veden lämmitykseen.

”Kannattaa ensin optimoida oma energiankulutus ja miettiä vasta sen jälkeen maalämmön kaltaisia isoja ja kalliita remontteja”, sanoo DNA:n Wattisen liiketoimintajohtaja Olli Rasia.

Mikä säästö sitten on paljon ja mikä vähän? Esimerkiksi kaukolämpöyhtiöt katsovat, että jos kulutus laskee 15 prosenttia, maalämpöinvestointia ei kannata tehdä.

”Optimoimalla energiankulutuksen saa kerättyä säästöpotentiaalin taloyhtiön kassaan ja järkevä remontti onkin esimerkiksi 20 prosenttia pienempi”, Rasia kuvailee.

DNA:n älylämmityspalvelu Wattinen on helppo keino kerätä dataa ja ymmärtää, mitä taloyhtiön lämmityksessä tapahtuu. Vanhojen patteritermostaattien tilalle vaihdetaan modernit älytermostaatit, jotka mittaavat huoneiden lämpötilaa ja kosteutta. Älytermostaatit ovat yhteydessä oman suojatun verkkonsa kautta tekoälyteknologiaan pilvessä. Tekoäly oppii datapisteitä tarkkailemalla, millainen kiinteistö on lämmönvaraavuudeltaan ja se seuraa myös vedenkulutusta.

”Asukas voi itse säätää huoneiden lämpötiloja joko suoraan termostaatista, mutta myös mobiilisovelluksella eli vaikka etänä. Esimerkiksi loma-asetuksella lämmitys laskee alemmas ja säästää energiaa kodin ollessa tyhjillään”, Rasia sanoo.

Kun tekoäly pienentää tilojen lämmitystä aina ennen arkiaamujen suihkurumbaa, kiinteistön kulutushuiput pienenevät ja taloyhtiö voi pyytää kaukolämpöyhtiöltään kiinteiden perusmaksujen alentamista.

Etsitkö taloyhtiöllesi säästöjä ja asumismukavuutta?

Ota yhteyttä oman alueesi DNA:n taloyhtiömyynnin edustajaan: dna.fi/taloyhtiot

Lisätietoja älykkäästä lämmityksen ohjauksesta: wattinen.fi

Julkaistu: 09/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »