Katot (kattosaneeraus, turvallisuus)

Kestävä ja kaunis katto kotimaisesta tiilestä

artikkelikuva: Kestävä ja kaunis katto kotimaisesta tiilestä

Asunto-osakeyhtiö Tuulenkylän uusi, upea tiilikatto ladottiin yli 25 000 kotimaisesta, ympäristöystävällisestä kattotiilestä. Kohteessa työskenteli samanaikaisesti useita asennusryhmiä, joten vaativa remontti valmistui nopeasti.

Jyväskyläläisen asunto-osakeyhtiö Tuulenkylän pitkään palvellut tiilikatto remontoitiin keväällä 2023. Suureen kohteeseen kuuluu seitsemän rivitaloa, yhteistilat, saunarakennus sekä pihapiirissä toimiva päiväkoti. Kattojen kokonaispinta-ala on huomattava: noin 2500 m2

Hämeen Kattokeskus Oy

Taloyhtiön laajaan kattoremonttiin sisältyi yläpohjatöitä, pieneläinverkkojen ja tuulenohjainten asentaminen sekä kulkusiltojen ja palokatkojen rakentaminen. Kattoremontin toteuttajaksi valittiin Kattokeskus.

”Projektin laajuuden vuoksi toteutimme remontin usean asennusryhmän voimin, jotta pystyimme työskentelemään eri rakennusten parissa samanaikaisesti. Kohteessa työskenteli kaikkiaan 16 asentajaa ja kaksi nosturiautoa, joten remontti pystyttiin hoitamaan ripeästi”, kertoo Kattokeskuksen aluejohtaja Sampo Korkatti.

Korjaustyöt aloitettiin huhtikuun puolivälissä, ja remontti valmistui jo toukokuussa. Kattoremontti tehtiin osa kerrallaan valmiiksi, eli vanhaa kattoa purettiin vain sen verran, että katto saatiin suojattua saman päivän aikana.

Katso tästä video As.Oy:n Tuulenkylän kattoprojektista

CTA

Päiväkoti toimi Tuulenkylän tiloissa normaalisti koko remontin ajan, joten pienten kulkijoiden turvaamiseksi Kattokeskus huolehti turvallisuustoimista tarkasti. Turvallisuutta tehostettiin aitaamalla työskentelyalueet kiinteillä aidoilla lippusiimojen sijasta sekä huolellisella suunnittelulla ja tiedottamisella.

”Remontti vaikutti yllättävän vähän toimintaamme. Turvallisuus oli huomioitu erittäin hyvin, ja meillä oli aina selkeät ohjeet, mistä kulkea. Äänihaitatkin kestivät vain hetken”, kiittelee Tuulenkylän päiväkodin esiopetuksesta vastaava opettaja ja päiväkodin johtaja Seija Keto.

Hämeen Kattokeskus Oy

Ormax-tiilellä erinomaiset ominaisuudet

Tuulenkylän näyttävä tiilikatto ladottiin 25 200 ruskeasta Ormax Protector+ -kattotiilestä. Pitkäikäisellä Ormax Protector+ -betonitiilikatolla on 30 vuoden takuu.

”Betonikattotiili on sateella miellyttävän hiljainen. Ainutlaatuinen Protector+ pinnoite antaa tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Protector+ pinnoite suojaa UV-säteilyltä, joten väri pysyy pitkään haalistumattomana”, kertoo BMI Groupin Pohjoismaiden harjakattoratkaisujen portfolion johtaja Mikael Berg.

Ormax-tuotteita kehitetään jatkuvasti, ja Ormax on lanseerannut tänä vuonna ympäristölle ystävällisemmät kattotiilet. Uusi pinnoite antaa yhtä vahvan suojan kasvustoa vastaan kuin ennenkin, mutta nyt ilman pinnoitteiden säilöntäaineita.

Hämeen Kattokeskus Oy

Aluskatteeksi Tuulenkylään valittiin Ormax Divoroll Top RU -aluskate, joka on erittäin korkealaatuinen ja hengittävä.

Divoroll Top RU on astumisen kestävä ja siinä on vedenpitävä kaksoisliimaraita. Kuten hyvien ulkoiluvaatteiden, myös aluskatteiden on oltava erittäin kestäviä. Laadukas aluskate varmistaa katon toimivuuden koko sen eliniän ajan”, Berg sanoo.

”Laadukkaista materiaaleista valmistunut katto on tyylikäs, kestävä ja teknisesti toimiva. Lopputuloksesta voi olla ylpeä”, Korkatti lisää.

Lue lisää kattoremonteista osoitteessa: www.kattokeskus.fi

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 11/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »