mainos_1061

Energiatehokkuus
Ilmanvaihto (viilennys)
Lämmitys (LTO - lämmön talteenotto, maalämpö)

Taloyhtiölle yli 50 000 euron säästöt vuodessa energiaremontilla

artikkelikuva: Taloyhtiölle yli 50 000 euron säästöt vuodessa energiaremontilla

”Smart Heating teki mitä lupasi. Hankkeen aikana esiin tulleet haasteet saatiin ratkottua hyvässä yhteishengessä”, isännöitsijä Mika Wallin (oikealla) ASA-Isännöinti Oy:stä toteaa. Kuvassa vasemmalta liiketoimintajohtaja Arto Nissilä sekä myyntipäällikkö Jari Aromäki Smart Heating Oy:stä ja Mika Wallin.


Monen muun kuusikymppisen taloyhtiön tavoin Kulosaaren puistotie 44:n lämpökeskus tuli viime vuonna tiensä päähän. Taloyhtiö vaihtoi kalliiksi käyneen kaukolämmön edullisempaan, eli Smart Heating Oy:n toteuttamaan hybridilämmitykseen poistoilman lämmöntalteenotolla ja maalämmöllä. Näin saadaan säästöä yli 50 000 euroa vuodessa ja lisänä viilennysmahdollisuus asuntoihin.

”Mahdollisuus säästöihin lämmityskustannuksissa houkutti meitä, mutta isolle osalle asukkaista myös ympäristöarvot vaikuttivat päätökseen”, kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Antti Salmenlinna.

Taloyhtiön lämmityksen hiilidioksidipäästöt vähenevät jatkossa 78 prosenttia.

Tarjouksia pyydettiin useammalta taholta ja Smart Heating valittiin lopulta kumppaniksi. Tärkein tekijä valinnalle oli Smart Heatingin tarjoama kokonaisvastuu urakasta, mikä helpottaisi remontin aikaista asioimista taloyhtiön päässä.

Uusi lämmitys- ja lämmöntalteenottojärjestelmä takaavat taloyhtiölle huimat säästöt lämmityskuluissa, joita voi seurata Smart Heatingin sovelluksella.

Smart Heating Oy

Odotukset täyttyivät

”Smart Heatingin tarjous oli meille sopivin, ja nyt remontin valmistuttua voin sanoa, että odotukset täyttyivät”, Salmenlinna kertoo.

Myös isännöitsijä Mika Wallin ASA-Isännöinti Oy:stä on tyytyväinen remontin lopputulokseen.

”Smart Heating teki mitä lupasi. Hankkeen aikana esiin tulleet haasteet saatiin ratkottua hyvässä yhteishengessä”, hän kiittelee.

Smart Heating Oy
Isännöitsijä Mika Wallin ASA-Isännöinti Oy:stä on tyytyväinen remontin lopputulokseen.

Taloyhtiö sai remontissa 8 maalämpökaivoa, Thermian lämpöpumput ja puhallinkammioihin Retermia LTO-huippuimurit. Lisäksi asennettiin lämmitysvaraaja ja tulistusvaraaja. Kokonaisuutta ohjaamaan tuli Fidelix automaatiojärjestelmä Smart Heating -ohjelmistolla. Sähköpääkeskus uusittiin nykyaikaiseksi, ja taloyhtiö lisäsi mukaan myös latausvalmiuden tulevien sähköautojen tarpeisiin samalla, kun uusia kaapeleita vedettiin maan alle.

Myös viilennys nostaa asuntojen arvoa

Osassa asunnoista on ollut kesällä turhan lämmintä, joten remontin yhteydessä päätettiin hankkia halukkaille myös viilennysjärjestelmä. Lähes puolet asukkaista sai jo remontin yhteydessä puhallinkonvektorit. Muillekin asukkaille viilennysverkosto on valmiina myöhempää liittymistä varten.

”Uskon, että mahdollisuus viilennykseen näkyy myös asuntojen arvossa”, toteaa Salmenlinna.

Lisätietoja: www.smartheating.fi

Maksuton energiakartoitus: myynti@smartheating.fi ja 0107399120

Teksti: Jari Peltoranta

Julkaistu: 03/2024

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »