mainos_1054

Julkisivut

Ehkäise julkisivun likaantuminen ja vaurioituminen

artikkelikuva: Ehkäise julkisivun likaantuminen ja vaurioituminen

Sikagard®-790 All-In-One Protect -impregnointiaineella voi suojata kaikki huokoiset mineraalipinnat ulkona ja sisällä. Monipuolinen tuote pidentää suojatun pinnan elinkaarta ja helpottaa sen puhtaanapitoa.

Rakennus altistuu jatkuvasti sään ja ympäristön vaikutuksille, mikä voi vaurioittaa rakennusmateriaaleja sekä lyhentää julkisivun ja muiden pintojen käyttöikää. Pintojen suojaaminen erityyppisillä pinnoitteilla tai impregnointiaineilla pidentää rakenteiden elinkaarta ja rakennus säilyy edustavana, mikä nostaa rakennuksen arvoa.

Sika Finland toi viime syksynä Suomen markkinoille Sikagard®-790 All-In-One Protect -impregnointiaineen, joka on kehitetty pintojen suojaamiseen vesipohjaisilta nesteiltä ja öljyiltä. Tuote soveltuu esimerkiksi luonnonkiven, marmorin, terrakotan, savipintojen, kattotiilien, betonin ja sementtirappausten suojaamiseen.

SIKA FINLAND OY AB

Sikagard®-790 All-In-One Protect -impregnointiaineella voi käsitellä kaikki huokoiset pinnat sisällä ja ulkona. Käyttökohteita ovat julkisivut, katot, piha- ja katukivetykset, kivimuurit ja kivijalat, ja sisätiloissa tuotteella voi suojata esimerkiksi kivilaattalattiat tai keittiön välitilan taustalaatat.

”Sikagard®-790 All-In-One Protect on erittäin monipuolinen tuote taloyhtiöiden ja kotitalouksien tarpeisiin. Esimerkiksi laatoitetun terassin tai pation voi helposti suojata kesäkeittiön rasvaroiskeilta tai illanistujaisissa vahingossa läikkyviltä juomilta”, sanoo Sika Finlandin myyntijohtaja Jani Reunanen.

”Impregnointi helpottaa merkittävästi pinnan pitämistä puhtaana. Sikagard®-790 All-In-One Protect ehkäisee lian, pölyn ja kasvustojen tarttumista pintaan. Suojatun pinnan puhdistamiseen ei tarvita vahvoja kemikaaleja, vaan puhdistamiseen riittää pelkkä vesi tai mieto pesuaine, mikä pienentää pinnan huoltamisesta aiheutuvaa ympäristökuormaa”, jatkaa tekninen päällikkö Miika Seger.

Helppokäyttöinen suoja-aine

Uudiskohteessa pinnat kannattaa suojata heti rakennuksen valmistuttua. Olemassa olevan kohteen pintojen suojaamisessa saavutetaan paras lopputulos, kun pinta puhdistetaan ennen suojaamista. Sikagard®-790 All-In-One Protect -impregnointiainetta voi levittää puhdistetulle ja kuivalle pinnalle ympäristön lämpötilan ollessa 5–30 oC.

”Impregnointiaine on erittäin helppokäyttöinen. Levittämiseen ei vaadita erikoistyökaluja, vaan suojattavan pinnan koosta ja ominaisuuksista riippuen Sikagard®-790 All-In-One Protect -impregnointiaineen voi levittää matalapaineruiskulla, telalla tai pensselillä. Ensimmäisen kerroksen kuivahdettua lisätään toinen kerros ja suojaus on valmis”, Seger kuvailee.

”Helppokäyttöisyyden lisäksi Sikagard®-790 All-In-One Protect on todella monikäyttöinen. Yhdellä tuotteella voi suojata käytännössä koko rakennuksen”, lisää Reunanen.

SIKA FINLAND OY AB

Sikagard®-790 All-In-One Protect ei muodosta kalvoa suojattavalle pinnalle eikä muuta pinnan ulkonäköä. Impregnointi ei estä vesihöyryn diffuusiota, joten pinnat säilyttävät alkuperäiset hydrotermiset ja hygroskooppiset ominaisuutensa. Impregnointiaine suojaa myös UV-valolta, joten pinta ei haalistu.

”Sikagard®-790 All-In-One Protect helpottaa lisäksi myös satunnaisten graffitien poistamista. Jos graffitit ovat kuitenkin toistuva ongelma rakennuksen julkisivussa, antaa Sikagard®-850 Clear parhaan suojan graffiteja ja julisteiden kiinnittämistä vastaan”, sanoo Reunanen.

Tutustu tarkemmin rakennuksen pintojen puhdistamiseen ja suojaamiseen sivuillamme:

PIHA-ALUEEN PUHDISTUS JA SUOJAUS

EHKÄISE JULKISIVUN LIKAANTUMINEN JA VAURIOITUMINEN

Teksti: Merja Maukonen

Julkaistu: 03/2024

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »