mainos_1024

Energiatehokkuus
Lämmitys

Säästä pienillä investoinneilla

Tasapainotus on kustannustehokas tapa optimoida taloyhtiön energiakulutusta

artikkelikuva: Säästä pienillä investoinneilla

LVI-järjestelmien energiankulutus on merkittävä osa rakennuksen kokonaiskulutusta. Tasapainotuksella on keskeinen rooli energiaoptimoinnissa. Se on kustannustehokas tapa energialaskun pienentämiseen, joka parantaa myös asumismukavuutta.

LVI-järjestelmien energiankulutus vastaa noin puolta rakennuksen energiankulutuksesta, ja sen vähentäminen tarjoaa mahdollisuuksia säästöihin monessa taloyhtiössä. Keskilämpötilan alentaminen vain yhdellä asteella alentaa energiakulutusta noin 5%. Tämä ei kuitenkaan tarkoita tinkimistä asumismukavuudesta; päinvastoin, tasapainotus parantaa asumismukavuutta.

IMI Hydronic Engineering
Mikko Lättilä

”Tasapainottamattomassa järjestelmässä huoneiden lämpötilat voivat vaihdella merkittävästi, mikä johtaa epätasaiseen lämmitykseen. Virtaamien tasapainottamisella tähdätään huonelämpötilaerojen tasaamiseen. Tämä alentaa keskilämpötilaa, jolloin saavutetaan säästöjä ja samalla mukavuus paranee”, toteaa IMI Hydronic Engineering Oy:n tekninen päällikkö Mikko Lättilä.

Tasapainotuksen keskeinen rooli

Ihmisten kasvava tietoisuus energiankulutuksesta on lisännyt erilaisten energiansäästöpalveluiden ja -mittausten tarjontaa. Vaikka nämä sovellukset voivatkin olla hyödyllisiä, on tärkeää ymmärtää, että tasapainotuksella on keskeinen rooli energiatehokkuuden optimoinnissa. Tasapainotuksella varmistetaan, että energia siirtyy rakennuksessa optimaalisesti ja tarpeen mukaan.

Vaikka erilaisia mittauksia ja ohjauksia voidaan käyttää huonelämpötilan optimointiin, suurimmat energiasäästöt, lyhyellä takaisinmaksuajalla, saavutetaan yleensä tasapainottamalla LVI-järjestelmä. Kun tasapainotus on suoritettu, voidaan ohjauksia lisätä optimoimaan huonelämpötilaa.

IMI Hydronic Engineering

Kustannustehokas energiaoptimointi

”Tasapainotus on kustannustehokas tapa energiaoptimointiin. Laadukkaiden tuotteiden käyttö varmistaa järjestelmän pitkäikäisyyden ja huollettavuuden. Tällöin järjestelmät kestävät ja tuotteiden elinkaari on pitkä”, Lättilä jatkaa. Tähän tarvitaan tarkat linjasäätöventtiilit, laadukas paineistus, tehokas lian- ja ilmanpoisto sekä suunnitelmien mukainen tasapainotus.

IMI Hydronic Engineering tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita tuotteita, jotka mahdollistavat tarkan virtaamien säädön. Näiden avulla taloyhtiöt voivat saavuttaa merkittäviä energiansäästöjä ja samalla parantaa asukkaiden asumismukavuutta.

Lue lisää asuinrakennusten energiatehokkuudesta ja lataa ilmainen e-kirjamme.

Lisätietoja: www.imi-hydronic.fi

Julkaistu: 04/2024

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »