Julkisivut

Näyttäviä rakenteita betonielementeillä

artikkelikuva: Näyttäviä rakenteita betonielementeillä

Etelä-Pohjanmaan Teuvalla toimivalla Betoniluoma Oy:llä on paljon kokemusta rakentamisessa tarvittavista betonielementeistä. Yhtiö on kehitellyt ja valmistanut monenlaisiin kohteisiin jo vuosikymmeniä.

Betoniluoma Oy toimittaa betonielementtejä asuin- ja liikerakennusten, toimisto- ja tuotantotilojen sekä maataloudessa käytettävien hallien rakennushankkeisiin.

”Lisäksi valmistamme erilaisia erikoistuotteita”, kertoo Betoniluoma Oy:n talous- ja markkinointipäällikkö Ulla Rantakoski.

”Betonielementtejä käytetään sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Betonilla saadaan aikaan energiatehokkaita, paloturvallisia ja pitkäikäisiä rakennuksia, jotka kestävät kovaakin käyttöä vuosikymmeniä”.

Asennusvalmiit betonielementit nopeuttavat ja helpottavat rakentamista, sekä parantavat rakennushankkeen ennakoitavuutta. Betonilla voidaan toteuttaa yksilöllisiä ja arkkitehtonisesti näyttäviä kohteita. Betoniluoma Oy suunnittelee usein erikoisrakenteita yhteistyössä arkkitehtien, rakennesuunnittelijoiden, taiteilijoiden ja tilaajien kanssa.

”Olemme tarvittaessa mukana jo suunnittelun alkuvaiheissa. Erikoiskohteissa tarvitaankin pitkäjänteistä suunnittelua. Esimerkiksi Helsinkiin rakennetun Hyväntoivonpuiston tukimuureista valmistettiin ensimmäiset suunnittelumallit jo useita vuosia ennen varsinaisen rakentamisen aloittamista”, Rantakoski mainitsee.

Hyväntoivonpuistossa rakenteisiin käytettiin hiottua, mustaa väribetonia. Näkyvissä betonipinnoissa voidaan hyödyntää myös muun muassa eri värisiä betonimassoja sekä erilaisia betonin pintakäsittelyitä. Esimerkiksi graafisella betonilla betonipinnassa voidaan toistaa kuvioita. Betoni voi olla muodoiltaan myös kolmiulotteista.

”Betonielementtien pintavaihtoehtoja – erilaisia värejä ja tekstuureja – on lähes rajattomasti. Betoni suojaa rakennuksia, mutta voi myös lisätä niiden esteettistä arvoa. Julkisivuihin on mahdollista ottaa mukaan myös taide-elementtejä, kuten Helsingin Jätkäsaaren uudessa Victoria-korttelissa sekä Porvooseen rakennetussa Albert Edelfeltin koulussa.

”Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin kehittämällä innokkaasti uusia ratkaisuja ja käyttämällä alan uusinta teknologiaa” Rantakoski lupaa.

Teksti: Ari Mononen

kita.fi - Betoniluoma

Julkaistu: 06/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »