Julkisivut
Kiinteistöhuolto (kunnossapito)

Puhdistus pidentää julkisivun elinkaarta

artikkelikuva: Puhdistus pidentää julkisivun elinkaarta

Kun rakennuksen julkisivut puhdistetaan säännöllisesti ja oikein, remonttikustannuksissa säästyy selvää rahaa. Myös kiinteistön arvo säilyy, kun talo pysyy kunnossa ja tyylikkään näköisenä.

Rakennusten ulkoseiniin kertyy ja pinttyy helposti erilaisia sammal- ja jäkäläkasvustoja tai liikenteen pölyä. Ennen pitkää ne likaavat ja rapauttavat hienoakin julkisivua. Julkisivun voi puhdistaa kestävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla. JD Blast tarjoaa kattavan valikoiman julkisivupintojen puhdistuspalveluita Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Luotettavia ratkaisuja

Tyypillisesti JD Blast hoitaa taloyhtiöissä julkisivupuhdistuksia sekä punasammal-, sammal-, jäkälä-, home- ja muiden kasvustojen poistoa. Rakennuksen julkisivuun saattaa ajan myötä kertyä orgaanista kasvustoa, erityisesti jos lähistöllä kasvaa paljon puita.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavaa palvelua ja toimivia ratkaisuja parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi”, JD Blastin toimitusjohtaja Dennis Fallenius kertoo.

Hänen mukaansa erityisesti punasammal aiheuttaa ongelmia valkobetonipinnalle, joka monissa kerrostaloissa on yleinen julkisivumateriaali.

”Koska kasvusto kerää itseensä helposti kosteutta, julkisivu rapautuu. Niinpä taloyhtiössä voidaan joutua toteuttamaan julkisivuremontti arvioitua nopeammin.”

Säännöllinen puhdistus on paras keino ylläpitää julkisivun kuntoa. ”Usein julkisivu puhdistetaan ihan myös taloyhtiön julkisivuremontin yhteydessä”, mainitsee Fallenius.

Tavallisesti puhdistustyö vie vain muutamia päiviä. Tarkka aika riippuu puhdistettavan rakennuksen koosta

”Asukkaille puhdistuksesta ei siis koidu mitään varsinaista asumishaittaa. Puhdistettava tai poistettava pinta voi olla lähes mikä vain, ja puhdistusta voidaan tehdä missä ja milloin vain – kesällä tai talvella”, Fallenius vakuuttaa.

kuva
Ennen

kuva
Jälkeen

Puhdistusmenetelmä kohteeseen sopivaksi

Ympäristöystävälliset julkisivun puhdistusmenetelmät soveltuvat käyttöön taloyhtiöissä, rakennusalalla ja yksityiskodeissa. Tilanteeseen soveltuva puhdistusmenetelmä valitaan aina paikan päällä, julkisivumateriaalin ja puhdistustarpeen mukaan.

JD Blast käyttää julkisivujen puhdistuksissa muun muassa kuivajääpuhallusta, soodapuhallusta ja lasimurskapuhallusta.

”Ennen puhdistusta kiinteistössä suoritetaan koepuhallus parhaan menetelmän varmistamiseksi”, toteaa Fallenius.

Kun käytetään kuivajääpuhdistusta, kuivajääpellettejä puhalletaan puhdistettavalle pinnalle suurella paineella. Osuessaan kohteeseen kuivajäärakeet kaasuuntuvat ja sitten haihtuvat ilmaan. ”Kuivajääpuhallus on myrkytön ja ympäristöystävällinen menetelmä: se on täysin kuiva, kemikaaliton ja jätteetön ratkaisu julkisivupuhdistukseen”, Fallenius kuvailee.

kuva

Myös soodapuhallus on ympäristölle ja ihmisille turvallinen puhdistusmenetelmä. ”Sen avulla julkisivusta voidaan poistaa muun muassa likaa ja maalia ilman että julkisivupinta vahingoittuu. Puhdistuksessa käytettävä soodajauhe on luontoon hajoava ja vesiliukoinen, eikä sitä tarvitse kerätä talteen.”

Lasimurskapuhallus puolestaan on hellävaraisempi menetelmä kuin hiekkapuhallus. ”Usein lasimurskapuhallus soveltuu vaikkapa maalattavan pinnan pohjakäsittelyyn sekä maalin- ja ruosteenpoistoihin. Käsittely ei jätä mitään jäämiä puhdistettuun pintaan. Tarvittaessa se voidaan suorittaa täysin pölyttömästi”, sanoo Fallenius.

Lisätietoja: www.jd-blast.com

kuva

Julkaistu: 04/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »